Floris van den Berg, Head of On Trade bij Koninklijke Grolsch met het eerste getapte Peroni tankbiertje
Technologie & Techniek

Grolsch gaat als eerste Italiaans Peroni tankbier brouwen in Enschede

Bierbrouwer Grolsch gaat als eerste land ter wereld Peroni Nastro Azzurro volgens Italiaans recept brouwen in Enschede en als tankbier leveren aan de horeca vanaf april 2022. Door het recept vast te leggen in een 'brand technical footprint' kunnen de meesterbrouwers van Koninklijke Grolsch het Italiaanse bier exact gelijk aan de Italiaanse kwaliteit brouwen.

Duurzaamheid & MVO

Grolsch haalt meeste duurzaamheidsdoelen ondanks coronacrisis

Grolsch publiceert in het online Jaaroverzicht Duurzaam & Verantwoord Ondernemen 2020 de resultaten die de brouwer afgelopen jaar heeft bereikt op de gestelde duurzame doelen. Zo ondertekende Grolsch een contract voor warmtelevering door Twence en wordt er nu op 100 procent groene stroom gebrouwd.

Voor abonnees
Voor abonnees
Technologie & Techniek

Voor abonnees Foodbedrijven investeren in duurzame productieprocessen

Voedingsmiddelenproducenten maken werk van de energietransitie. VMT schreef het afgelopen jaar over energietransitie bij Gulpener, Grolsch en FrieslandCampina. Andere bedrijven zitten niet stil. Kaasbedrijf Rouveen Specialiteiten installeert een warmtepomp en Innocent bouwt een CO2-neutrale fabriek in de haven van Rotterdam.

SABMiller: The Grolsch brewery and water treatment towers in Enschede, The Netherlands. Mandatory credit: One Red Eye/Jason Alden
Duurzaamheid & MVO

Bierbrouwer gebruikt groen opgewerkte warmte van afvalbedrijf

Afvalverwerkingsbedrijf Twence gaat warmte opgewekt uit biomassa, leveren aan Grolsch. De CO2-emissie van Grolsch daalt hierdoor vanaf 2022 met 72% (5500 ton) per jaar.

Duurzaamheid & MVO

Grolsch gaat voor zero-waste en CO2-neutraal

Bierbrouwer Grolsch heeft zichzelf het doel gesteld om een 'zero-waste' brouwerij te worden. Bovendien wil het bedrijf in 2025 volledig CO2-neutraal zijn.

Economie & Bedrijven

Bierverkoop met ruim een derde omlaag door coronamaatregelen

De Nederlandse bierverkoop is met 36 procent gedaald door alle maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat meldt brancheorganisatie Nederlandse Brouwers. De daling is gemeten vanaf 15 maart, toen de sluiting van de horeca inging in Nederland.

  1. ABN AMRO: Gaan mensen door corona rechtstreeks bij de levensmiddelenproducent kopen?
  2. Grolsch introduceert bieren: 'We willen consument laten wennen aan minder zoete smaak'
  3. Grolsch stopt met wegwerpplastic voor blikverpakkingen
  4. Energiezuinig bierbrouwen: Grolsch wil in 2025 CO2-neutraal produceren
  5. Grolsch zet door: klinkt een Kordaat zoals een Kornuit?
  6. Duurzaamheidsrapport: bijna 100% verwaarding brouwerijafval, meer CO2-reductie nodig
  7. 'Radlers en tequilabieren niet langer de enige biermixen'
  8. Grolsch maakt ook alcoholvrije versie van Kornuit
  9. Voedingsbedrijven betrokken bij lancering campagne verantwoord plasticgebruik
  10. Grolsch vermindert waterverbruik
  11. Grolsch: 'Duurzame krat Kornuit sterk genoeg maken was de grote uitdaging'
  12. Grolsch en Heineken presenteren duurzame bierkratten
  13. Suiker reduceren in dranken en sauzen
  14. Voor abonneesWat zijn de rijkste Nederlandse foodfamilies in de Quote-lijst?
  15. Ard Bossema nieuwe marketing & strategiedirecteur Grolsch
  1. Grolsch introduceert Radler met minder suiker
  2. Grolsch is groen omdat het kan
  3. Koopmans merk van het jaar, Mona scoort op online (video)
  4. 'Grolsch overtreedt milieuvergunning op meerdere punten' (audio)
  5. 'Japanse brouwer Asahi koopt Grolsch'
  6. 'Zwitsers willen Grolsch'
  7. Grolsch mogelijk in verkoop na fusie SABMiller en AB Inbev
  8. Grolsch introduceert Dagvers Pilsner
  9. Grolsch introduceert Gerijpte Herfstbok
  10. Grolsch introduceert Jubileum Herfstbok
  11. Grolsch introduceert 1,5L jubileumbeugel
  12. Edwin Blom van Grolsch naar Friesland Campina
  13. Nieuwe algemeen directeur voor Grolsch
  14. Superunie en Grolsch soebatten over inkoopprijs