Floris van den Berg, Head of On Trade bij Koninklijke Grolsch met het eerste getapte Peroni tankbiertje

Grolsch gaat als eerste Italiaans Peroni tankbier brouwen in Enschede

Bierbrouwer Grolsch gaat als eerste land ter wereld Peroni Nastro Azzurro volgens Italiaans recept brouwen in Enschede en als tankbier leveren aan de horeca vanaf april 2022. Door het recept vast te leggen in een 'brand technical footprint' kunnen de meesterbrouwers van Koninklijke Grolsch het Italiaanse bier exact gelijk aan de Italiaanse kwaliteit brouwen.

Grolsch haalt meeste duurzaamheidsdoelen ondanks coronacrisis

Grolsch haalt meeste duurzaamheidsdoelen ondanks coronacrisis

Grolsch publiceert in het online Jaaroverzicht Duurzaam & Verantwoord Ondernemen 2020 de resultaten die de brouwer afgelopen jaar heeft bereikt op de gestelde duurzame doelen. Zo ondertekende Grolsch een contract voor warmtelevering door Twence en wordt er nu op 100 procent groene stroom gebrouwd.

Foodbedrijven investeren in duurzame productieprocessen

Foodbedrijven investeren in duurzame productieprocessen

Voedingsmiddelenproducenten maken werk van de energietransitie. VMT schreef het afgelopen jaar over energietransitie bij Gulpener, Grolsch en FrieslandCampina. Andere bedrijven zitten niet stil. Kaasbedrijf Rouveen Specialiteiten installeert een warmtepomp en Innocent bouwt een CO2-neutrale fabriek in de haven van Rotterdam.

SABMiller: The Grolsch brewery and water treatment towers in Enschede, The Netherlands. Mandatory credit: One Red Eye/Jason Alden

Bierbrouwer gebruikt groen opgewerkte warmte van afvalbedrijf

Afvalverwerkingsbedrijf Twence gaat warmte opgewekt uit biomassa, leveren aan Grolsch. De CO2-emissie van Grolsch daalt hierdoor vanaf 2022 met 72% (5500 ton) per jaar.

Grolsch gaat voor zero-waste en CO2-neutraal

Grolsch gaat voor zero-waste en CO2-neutraal

Bierbrouwer Grolsch heeft zichzelf het doel gesteld om een 'zero-waste' brouwerij te worden. Bovendien wil het bedrijf in 2025 volledig CO2-neutraal zijn.

Bierverkoop met ruim een derde omlaag door coronamaatregelen

Bierverkoop met ruim een derde omlaag door coronamaatregelen

De Nederlandse bierverkoop is met 36 procent gedaald door alle maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat meldt brancheorganisatie Nederlandse Brouwers. De daling is gemeten vanaf 15 maart, toen de sluiting van de horeca inging in Nederland.