Innovatie sneller dan wetgeving: Mosa Meat en Vivici vertellen hoe dat werkt in de praktijk 

Innovatie sneller dan wetgeving: Mosa Meat en Vivici vertellen hoe dat werkt in de praktijk 
Beeld: Shutterstock

Hoe kun je als producent kwalitatieve, innovatieve producten ontwikkelen, wanneer de wetgeving nog niet volledig is uitgekristalliseerd of zelfs ontbreekt? Hoe gaan producenten van kweekvlees en precisiefermentatie om met deze ontbrekende/trage wetgeving? Tijdens het Food Law Event op 10 juni vertellen Karin Verzijden (Axon), Tim van de Rijdt (Mosa Meat) en Marcel Wubbolts (Vivici) meer over dit actuele onderwerp.

Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.      

Food Law Event 2025

Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 10 juni in De Fabrique in Utrecht. Tijdens het live event bespreken vele sprekers verschillende onderwerpen zoals de verwachte Europese beleidsontwikkelingen, acrylamidewetgeving, wetgeving voor biologische voedingsmiddelen, green claims en greenwashing, hoe om te gaan met wetgeving bij innovaties, traceerbaarheid in de supply chain, wetgeving bij exporteren buiten de Europese Unie, voedselcontactmaterialen, houdbaarheidsdata, allergenenwetgeving met bijbehorende risicobeoordelingen en de wereld van het lobbyen.   

Innovatie versus wetgeving

Innovatieve levensmiddelen moeten voldoen aan zeer strikte voedselveiligheidswetgeving in Europa. Maar wat doe je als die wetgeving achterloopt op de snelheid van innovatie? Tijdens deze kennissessie gaan we dieper in op de uitdagingen van novel food-aanvragen en goedkeuringen die jaren kunnen duren. Hoe kun je als producent kwalitatieve, innovatieve producten ontwikkelen, wanneer de wetgeving nog niet volledig is uitgekristalliseerd of ontbreekt? En hoe zorg je ervoor dat je voldoet aan de wet zonder je innovatiesnelheid te verliezen? Hoe belangrijk zijn tastings? Karin Verzijden verschaft de actuele stand van zaken van de toepasselijke wetgeving en bespreekt de praktijkervaringen met vertegenwoordigers van bedrijven die werken aan kweekvlees, kweekvis en producten op basis van precisiefermentatie. Tim van de Rijdt, CMO van Mosa Meat, deelt zijn praktijkervaringen vanuit de hoek van kweekvoeding. Marcel Wubbolts, CTO van Vivici, deelt zijn praktijkervaringen vanuit de hoek van precisiefermentatie.  

Sprekers innovatie

Deze sessie wordt ingevuld door drie sprekers. Allereerst Karin Verzijden, advocaat bij Axon Advocaten. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Karin Verzijden.  

De tweede spreker in deze sessie is Tim van de Rijdt, CMO bij Mosa Meat. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Tim van de Rijdt.  

Tot slot wordt de sessie afgesloten door Marcel Wubbolts, CTO van Vivici. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Marcel Wubbolts.  

Aanmelden

Wil je bij het Food Law Event aanwezig zijn en de genoemde presentaties bijwonen? Bekijk dan nu het programma en meld je aan.   

Bekijk het volledige programma

Meld je aan

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.