6 tips: Zo verlaagt Heineken de CO₂-voetafdruk van zijn brouwerijen

6 tips: Zo verlaagt Heineken de CO₂-voetafdruk van zijn brouwerijen

Heineken heeft zich ambitieuze doelen gesteld: in 2030 willen ze 90% van hun scope 1- en 2-uitstoot reduceren, met als einddoel Net Zero in de volledige waardeketen tegen 2040. Om deze missie te realiseren, werken ze onder meer samen met ingenieurs- en adviesbureau Royal HaskoningDHV. Bart Vander Velpen, program director Net Zero for industry deelt hoe ze dit proces aanpakken aan de hand van zes stappen.

Nederlandse brouwers vraagt kabinet om gerichte maatregelen: 'Accijnsverhoging grote klap voor biersector'

Nederlandse brouwers vraagt kabinet om gerichte maatregelen:...

De branchevereniging voor Nederlandse brouwers roept het nieuwe kabinet op om maatregelen te nemen om alcoholconsumptie onder de 18 jaar te stoppen. Ook moeten ze overmatige alcoholconsumptie tegengaan. Daarnaast roepen ze de formerende partij op de belastingverhoging op alcoholvrij bier terug te draaien.

De nieuwe continue microgolf pilootinstallatie in Roeselare is uniek in Vlaanderen.

Waterlinzen of bierdraf duurzaam drogen? Met microgolven kan het...

Microgolftechnologie is mogelijk geschikt om verschillende ingrediënten duurzaam te drogen, maar er zijn meer interessante toepassingen voor deze technologie. Vanaf 1 maart staat er daarom een continue microgolf pilootinstallatie in de Food Research & Development Hall op het 'Food Innovation Park'. 'Niet alleen is de energieoverdracht efficiënter, het verwarmt ook sneller dan de klassieke methodes,' zeggen de initiatiefnemers.

“Als brouwer werken we hard om onze productie klimaatneutraal te maken. Wij willen daarbij nauw samenwerken met de partners in onze keten."

Voedingsbedrijven starten samen met Arvesta op grote schaal met...

Arvesta, Alken Maes, Dossche Mills en Paniflower gaan samen op grote schaal carbon farming lanceren. Arvesta hoopt dit de komende maanden sterk uit te bereiden. 

Artist impression van de nog te realiseren microbrouwerij in Wijlre

Heineken herstructureert: Brand brouwerij gaat dicht en wordt...

Heineken maakt bekend dat het de Brand brouwerij in het Limburgse Wijlre over anderhalf jaar gaat sluiten. De locatie wordt omgebouwd tot microbrouwerij voor ambachtelijke en speciaalbieren.

Tekort aan CO2 brengt productie  voedingsindustrie in het nauw

Tekort aan CO2 brengt productie voedingsindustrie in het nauw

Prik in frisdrank en bier, droogijs voor het invriezen van diepvriesvoeding, het verdoven van dieren in slachterijen. Hiervoor is allemaal CO2 nodig. Door de hoge aardgasprijzen valt de productie van CO2 stil en dat heeft gevolgen. Ook voor de voedingsindustrie.

Paul van der Aar deelt inzichten uit het wereldwijde Food Safety Culture onderzoek van Heineken tijdens de Food Sure Summit

Wereldwijde voedselveiligheidscultuur realiseren - zo 'engaged'...

Hoe kom je als QA manager uit de stafrol en zorg je ervoor dat je een open voedselveiligheidscultuur houdt, ook na een recall? Voor corporates als Heineken lijkt dat iets makkelijker. Maar daar ligt wel een wereldwijde aanpak aan ten grondslag. Paul van der Aar van Heineken legt uit hoe.

Grolsch en LocalTea brouwen gezamenlijk een bier met groene thee

Grolsch brouwt thee-bier in samenwerking met LocalTea

Grolsch introduceert een nieuw bier in samenwerking met LocalTea. Ze lanceren het 'Blond met een t(hee)' bier. Een blond bier gebrouwen met Nederlandse groene thee.

Floris van den Berg, Head of On Trade bij Koninklijke Grolsch met het eerste getapte Peroni tankbiertje

Grolsch gaat als eerste Italiaans Peroni tankbier brouwen in Enschede

Bierbrouwer Grolsch gaat als eerste land ter wereld Peroni Nastro Azzurro volgens Italiaans recept brouwen in Enschede en als tankbier leveren aan de horeca vanaf april 2022. Door het recept vast te leggen in een 'brand technical footprint' kunnen de meesterbrouwers van Koninklijke Grolsch het Italiaanse bier exact gelijk aan de Italiaanse kwaliteit brouwen.

"Onze grootste brouwerij van Europa ligt in Vlaanderen, een regio die meer en meer te kampen heeft met langdurige droogte."

Stella Artois-brouwerij bespaart 400 duizend kubieke meter...

De Stella Artois-brouwerij in Leuven zuivert momenteel 20 procent van het effluent van de waterzuiveringsinstallatie tot drinkwaterkwaliteit. Vooralsnog gebruikt de brouwerij dit water voor technische toepassingen. Wat overblijft gaat naar derden, zoals sinds kort de lokale brandweer, of wordt geloosd in de Dijle, zegt de duurzaamheidsmanager Europa bij AB InBev.