Leverancier bakkerijgrondstoffen Zeelandia leidt zelf operators op

Leverancier bakkerijgrondstoffen Zeelandia leidt zelf operators op

Zeelandia is gestart met een eigen bedrijfsschool. Nieuwe medewerkers doorlopen een werkplekopleiding die begint op dag één. Hiermee willen ze de slag winnen om goed personeel binnen te halen.

Wanneer de nieuwe medewerkers alle modules succesvol afronden, krijgen ze de kans om door te leren en hun mbo-diploma (niveau 3 of 4) te halen.

Leren belangrijk

“Leren vinden we belangrijk bij Zeelandia. Medewerkers kansen geven om zichzelf te ontwikkelen. Mensen laten groeien in hun rol, dat gebeurde al lang. Maar daarmee is het bedrijf nog geen lerende organisatie,” zegt Jantine Stins, HR Business Partner.

Eigen bedrijfsopleiding

Het bedrijf wil een lerende organisatie zijn waar iedereen - zowel formeel als van elkaar -  leert. Om deze wens waar te maken, besloot de directie in 2016 dat het tijd werd voor een eigen bedrijfsopleiding. Paulusse bedrijfsopleidingen ontwikkelde voor iedere fabriek een eigen opleiding. Op het terrein van Zeelandia staan verschillende fabrieken met ieder een apart proces.

Direct toepassen

De gekozen methodiek werd werkplek opleiden (WPO). WPO is een methode waarbij medewerkers zelfstandig op hun werkplek leren. Iedere nieuwe medewerker kan vanaf dag 1 starten met leren op zijn werkplek. Wat hij leert, kan hij direct in de praktijk toepassen.

Experts

De input die hiervoor nodig is, werd bij de experts van Zeelandia opgehaald. Zo is de kennis van hen ook vastgelegd. De meest ervaren operators worden niet meer gevraagd om hetzelfde nog eens uit te leggen.

Een complete werkplekopleiding bij Zeelandia duurt een tot twee jaar, afhankelijk van de complexiteit van de werkplek. De eerste deelnemers hebben inmiddels hun opleiding succesvol afgerond.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Cobots passen in het Industrie 5.0 tijdperk
  2. Albert Heijn gaat voedselverspilling tegen door dynamisch afprijzen tot 70 procent korting
  3. Belgische recalls en waarschuwingen oktober: mogelijk listeria in makreel, kip en rundercarpaccio
  4. Gehakt in maaltijdboxen van Hello Fresh betrokken bij uitbraak in Verenigde Staten
  5. Productinnovaties oktober: verse plantaardige notenmelk en gastroblokken plantaardige kaas
  6. Meer uitbraken in 2021 door wegvallen corona effect
  7. Column Simone Hertzberger: Individuele ziektegevallen zijn vaker onderdeel van een uitbraak
  8. Tien honden dood door ethyleenglycol in hondenvoer
  9. Afschalen uit China, vetten uit Europa en meerdere alternatieven op de plank - dat maakt ingrediëntenleverancier Vaess weerbaar in grondstoffencrisis
  10. Gezondheid belangrijke trend in plantaardig: 'Producten hoeven straks niet exact meer op vlees te lijken'
  1. Dit is de geldende wetgeving voor boerderijwinkels, lokale productie en thuisproducenten
  2. Geitenkaas met metaalsplinters overal uit de verkoop
  3. Startups op de SIAL spelen in op trends: 10 opvallende innovaties
  4. Europese consument past koopgedrag aan om inflatie: 'We zien de grootste verandering in 5 decennia'
  5. Weerribben Zuivel heeft primeur met Tethered Caps
  6. Brucella is niet verdwenen van het wereldtoneel
  7. Zo gebruikt Jay&Joy traditionele kaastechnieken voor de productie van vegan kaas
  8. Spaghetti bolognese velt voetballiefhebbers
  9. Onrust op de grondstoffenmarkt - wat doet dat met ketens, voedselveiligheid en productontwikkeling?
  10. Vraag naar zeezout zonder E-nummers stijgt