Leverancier bakkerijgrondstoffen Zeelandia leidt zelf operators op

Leverancier bakkerijgrondstoffen Zeelandia leidt zelf operators op

Zeelandia is gestart met een eigen bedrijfsschool. Nieuwe medewerkers doorlopen een werkplekopleiding die begint op dag één. Hiermee willen ze de slag winnen om goed personeel binnen te halen.

Wanneer de nieuwe medewerkers alle modules succesvol afronden, krijgen ze de kans om door te leren en hun mbo-diploma (niveau 3 of 4) te halen.

Leren belangrijk

“Leren vinden we belangrijk bij Zeelandia. Medewerkers kansen geven om zichzelf te ontwikkelen. Mensen laten groeien in hun rol, dat gebeurde al lang. Maar daarmee is het bedrijf nog geen lerende organisatie,” zegt Jantine Stins, HR Business Partner.

Eigen bedrijfsopleiding

Het bedrijf wil een lerende organisatie zijn waar iedereen - zowel formeel als van elkaar -  leert. Om deze wens waar te maken, besloot de directie in 2016 dat het tijd werd voor een eigen bedrijfsopleiding. Paulusse bedrijfsopleidingen ontwikkelde voor iedere fabriek een eigen opleiding. Op het terrein van Zeelandia staan verschillende fabrieken met ieder een apart proces.

Direct toepassen

De gekozen methodiek werd werkplek opleiden (WPO). WPO is een methode waarbij medewerkers zelfstandig op hun werkplek leren. Iedere nieuwe medewerker kan vanaf dag 1 starten met leren op zijn werkplek. Wat hij leert, kan hij direct in de praktijk toepassen.

Experts

De input die hiervoor nodig is, werd bij de experts van Zeelandia opgehaald. Zo is de kennis van hen ook vastgelegd. De meest ervaren operators worden niet meer gevraagd om hetzelfde nog eens uit te leggen.

Een complete werkplekopleiding bij Zeelandia duurt een tot twee jaar, afhankelijk van de complexiteit van de werkplek. De eerste deelnemers hebben inmiddels hun opleiding succesvol afgerond.

Een actueel thema bij de nieuwbouw van Vezet is verder ‘automatisering en robotisering’.
reststromen

Vezet gaat miljoenen kilo's groente besparen door snijafval te...

De nieuwbouw van Koninklijke Vezet in Warmenhuizen krijgt een oppervlakte van maar liefst 35.000 m2. In 2026 moet het in bedrijf gaan. In het ontwerp van de nieuwbouw ligt de focus op duurzaamheid, hygiënisch ontwerp en verwaarding van reststromen voor menselijke en dierlijke consumptie.

Foto: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees
Vogelgriep

Voor abonnees Eerste geval van vogelgriep bij mens is bevestigd

In Canada is voor het eerst een vermoedelijk geval van H5N1 vogelgriep bij een mens vastgesteld. Het betreft een tiener uit British Columbia die vermoedelijk is blootgesteld aan een besmet dier. Volgens de autoriteiten is het risico voor de bevolking laag, maar het incident benadrukt het belang van waakzaamheid en onderzoek naar de overdracht van deze gevaarlijke ziekte.

Beeld: De Graaf Bakeries
Visie op wetgeving

Ervaring QA'er: 'Klanten kunnen als een accelerator op de wetgeving...

VISIE OP WETGEVING - Wetgeving is lang niet altijd even leuk of makkelijk. Het is dan ook zeker niet haar hobby, stelt Kerstin van der Elst, kwaliteitsmanager bij De Graaf Bakeries. Leuk of niet, elk bedrijf heeft ermee te maken. VMT sprak met Van der Elst over bottlenecks en tips op het gebied van wetgeving. Dit is het achtste artikel in een serie.

Fruit

Trend megagezond is over: SUNT wil met andere merknaam 'bewuste...

Bakers & Bananas is het nieuwe merk van het bedrijf. Naast glutenvrij bananenbrood, breiden zij hun arsenaal van bananenproducten uit met een bananenbroodreceptuur voor zoals ze zeggen: de 'bewuste massa'.

Foto van de laatste koolteelt op het perceel waar de nieuwe productielocatie komt. Op de foto zijn te zien Anouk Wissink, algemeen directeur Koninklijke Vezet en Marcel Jacobs, chief executive officer van Kramer Food Family. Op de achtergrond is de huidige productielocatie van Koninklijke Vezet te zien. - Beeld: Marloes Verweij
Fabrieken

Koninklijke Vezet bouwt nieuwe productielocatie om te voldoen aan...

Koninklijke Vezet start deze week met het bouwen van een nieuwe productielocatie in Warmenhuizen, Noord-Holland. Deze productielocatie komt tegenover de huidige locatie. Door groeiende afzet moet de producent naar eigen zeggen uitbreiden.

Voor abonnees
Voor abonnees
Brood

Voor abonnees Tarwe, brood, gluten en gezondheid: waar staan we anno 2024?

Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren - zeker wanneer berichten over vermeende 'gevaren van brood' weer oplaaien - gestoeld op waarheid? Wetenschappers Fred Brouns en Daisy Jonkers gaan hier in een reeks artikelen op in.

Fotocredit: Hilde Lenaerts
reststromen

Revyve speelt in op vraag naar glutenvrije eivervanger

Revyve is vooral bekend van de eivervanger op basis van de reststroom brouwersgist. Deze bevat echter sporen van gluten. Foodbedrijven vroegen om een glutenvrije eivervanger.

Voedselverspilling

Fruitleverancier levert exclusief fruit voor nieuwe fabriek food...

FruitMasters Ingredients levert exclusief fruit voor de innovatieve fabriek van Yespers. Beide partijen streven naar een houdbaar en betaalbaar circulair voedselsysteem. Daarnaast biedt de fabriek werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Cobots passen in het Industrie 5.0 tijdperk
  2. Albert Heijn gaat voedselverspilling tegen door dynamisch afprijzen tot 70 procent korting
  3. Belgische recalls en waarschuwingen oktober: mogelijk listeria in makreel, kip en rundercarpaccio
  4. Gehakt in maaltijdboxen van Hello Fresh betrokken bij uitbraak in Verenigde Staten
  5. Productinnovaties oktober: verse plantaardige notenmelk en gastroblokken plantaardige kaas
  6. Meer uitbraken in 2021 door wegvallen corona effect
  7. Column Simone Hertzberger: Individuele ziektegevallen zijn vaker onderdeel van een uitbraak
  8. Tien honden dood door ethyleenglycol in hondenvoer
  9. Afschalen uit China, vetten uit Europa en meerdere alternatieven op de plank - dat maakt ingrediëntenleverancier Vaess weerbaar in grondstoffencrisis
  10. Gezondheid belangrijke trend in plantaardig: 'Producten hoeven straks niet exact meer op vlees te lijken'
  1. Dit is de geldende wetgeving voor boerderijwinkels, lokale productie en thuisproducenten
  2. Geitenkaas met metaalsplinters overal uit de verkoop
  3. Startups op de SIAL spelen in op trends: 10 opvallende innovaties
  4. Europese consument past koopgedrag aan om inflatie: 'We zien de grootste verandering in 5 decennia'
  5. Weerribben Zuivel heeft primeur met Tethered Caps
  6. Brucella is niet verdwenen van het wereldtoneel
  7. Zo gebruikt Jay&Joy traditionele kaastechnieken voor de productie van vegan kaas
  8. Spaghetti bolognese velt voetballiefhebbers
  9. Onrust op de grondstoffenmarkt - wat doet dat met ketens, voedselveiligheid en productontwikkeling?
  10. Vraag naar zeezout zonder E-nummers stijgt