Leverancier bakkerijgrondstoffen Zeelandia leidt zelf operators op

Leverancier bakkerijgrondstoffen Zeelandia leidt zelf operators op

Zeelandia is gestart met een eigen bedrijfsschool. Nieuwe medewerkers doorlopen een werkplekopleiding die begint op dag één. Hiermee willen ze de slag winnen om goed personeel binnen te halen.

Wanneer de nieuwe medewerkers alle modules succesvol afronden, krijgen ze de kans om door te leren en hun mbo-diploma (niveau 3 of 4) te halen.

Leren belangrijk

“Leren vinden we belangrijk bij Zeelandia. Medewerkers kansen geven om zichzelf te ontwikkelen. Mensen laten groeien in hun rol, dat gebeurde al lang. Maar daarmee is het bedrijf nog geen lerende organisatie,” zegt Jantine Stins, HR Business Partner.

Eigen bedrijfsopleiding

Het bedrijf wil een lerende organisatie zijn waar iedereen - zowel formeel als van elkaar -  leert. Om deze wens waar te maken, besloot de directie in 2016 dat het tijd werd voor een eigen bedrijfsopleiding. Paulusse bedrijfsopleidingen ontwikkelde voor iedere fabriek een eigen opleiding. Op het terrein van Zeelandia staan verschillende fabrieken met ieder een apart proces.

Direct toepassen

De gekozen methodiek werd werkplek opleiden (WPO). WPO is een methode waarbij medewerkers zelfstandig op hun werkplek leren. Iedere nieuwe medewerker kan vanaf dag 1 starten met leren op zijn werkplek. Wat hij leert, kan hij direct in de praktijk toepassen.

Experts

De input die hiervoor nodig is, werd bij de experts van Zeelandia opgehaald. Zo is de kennis van hen ook vastgelegd. De meest ervaren operators worden niet meer gevraagd om hetzelfde nog eens uit te leggen.

Een complete werkplekopleiding bij Zeelandia duurt een tot twee jaar, afhankelijk van de complexiteit van de werkplek. De eerste deelnemers hebben inmiddels hun opleiding succesvol afgerond.

Een actueel thema bij de nieuwbouw van Vezet is verder ‘automatisering en robotisering’.

Vezet gaat miljoenen kilo's groente besparen door snij-afval te...

De nieuwbouw van Koninklijke Vezet in Warmenhuizen krijgt een oppervlakte van maar liefst 35.000 m2. In 2026 moet het in bedrijf gaan. In het ontwerp van de nieuwbouw ligt de focus op duurzaamheid, hygiënisch ontwerp en verwaarding van reststromen voor menselijke en dierlijke consumptie.

Foto: Pixabay

Eerste geval van vogelgriep bij mens is bevestigd

In Canada is voor het eerst een vermoedelijk geval van H5N1 vogelgriep bij een mens vastgesteld. Het betreft een tiener uit British Columbia die vermoedelijk is blootgesteld aan een besmet dier. Volgens de autoriteiten is het risico voor de bevolking laag, maar het incident benadrukt het belang van waakzaamheid en onderzoek naar de overdracht van deze gevaarlijke ziekte.

Beeld: De Graaf Bakeries

Ervaring QA'er: 'Klanten kunnen als een accelerator op de wetgeving...

VISIE OP WETGEVING - Wetgeving is lang niet altijd even leuk of makkelijk. Het is dan ook zeker niet haar hobby, stelt Kerstin van der Elst, kwaliteitsmanager bij De Graaf Bakeries. Leuk of niet, elk bedrijf heeft ermee te maken. VMT sprak met Van der Elst over bottlenecks en tips op het gebied van wetgeving. Dit is het achtste artikel in een serie.

Trend megagezond is over: SUNT wil met andere merknaam 'bewuste massa' bereiken voor bananenbrood

Trend megagezond is over: SUNT wil met andere merknaam 'bewuste...

Bakers & Bananas is het nieuwe merk van het bedrijf. Naast glutenvrij bananenbrood, breiden zij hun arsenaal van bananenproducten uit met een bananenbroodreceptuur voor zoals ze zeggen: de 'bewuste massa'.

Foto van de laatste koolteelt op het perceel waar de nieuwe productielocatie komt. Op de foto zijn te zien Anouk Wissink, algemeen directeur Koninklijke Vezet en Marcel Jacobs, chief executive officer van Kramer Food Family. Op de achtergrond is de huidige productielocatie van Koninklijke Vezet te zien. - Beeld: Marloes Verweij

Koninklijke Vezet bouwt nieuwe productielocatie om te voldoen aan...

Koninklijke Vezet start deze week met het bouwen van een nieuwe productielocatie in Warmenhuizen, Noord-Holland. Deze productielocatie komt tegenover de huidige locatie. Door groeiende afzet moet de producent naar eigen zeggen uitbreiden.

Tarwe, brood, gluten en gezondheid: waar staan we anno 2024?

Tarwe, brood, gluten en gezondheid: waar staan we anno 2024?

Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren - zeker wanneer berichten over vermeende 'gevaren van brood' weer oplaaien - gestoeld op waarheid? Wetenschappers Fred Brouns en Daisy Jonkers gaan hier in een reeks artikelen op in.

Fotocredit: Hilde Lenaerts

Revyve speelt in op vraag naar glutenvrije eivervanger

Revyve is vooral bekend van de eivervanger op basis van de reststroom brouwersgist. Deze bevat echter sporen van gluten. Foodbedrijven vroegen om een glutenvrije eivervanger.

Fruitleverancier levert exclusief fruit voor nieuwe fabriek food scale-up Yespers

Fruitleverancier levert exclusief fruit voor nieuwe fabriek food...

FruitMasters Ingredients levert exclusief fruit voor de innovatieve fabriek van Yespers. Beide partijen streven naar een houdbaar en betaalbaar circulair voedselsysteem. Daarnaast biedt de fabriek werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.