Een actueel thema bij de nieuwbouw van Vezet is verder ‘automatisering en robotisering’.

Vezet gaat miljoenen kilo's groente besparen door snij-afval te...

De nieuwbouw van Koninklijke Vezet in Warmenhuizen krijgt een oppervlakte van maar liefst 35.000 m2. In 2026 moet het in bedrijf gaan. In het ontwerp van de nieuwbouw ligt de focus op duurzaamheid, hygiënisch ontwerp en verwaarding van reststromen voor menselijke en dierlijke consumptie.

Foto van de laatste koolteelt op het perceel waar de nieuwe productielocatie komt. Op de foto zijn te zien Anouk Wissink, algemeen directeur Koninklijke Vezet en Marcel Jacobs, chief executive officer van Kramer Food Family. Op de achtergrond is de huidige productielocatie van Koninklijke Vezet te zien. - Beeld: Marloes Verweij

Koninklijke Vezet bouwt nieuwe productielocatie om te voldoen aan...

Koninklijke Vezet start deze week met het bouwen van een nieuwe productielocatie in Warmenhuizen, Noord-Holland. Deze productielocatie komt tegenover de huidige locatie. Door groeiende afzet moet de producent naar eigen zeggen uitbreiden.

Fruitleverancier levert exclusief fruit voor nieuwe fabriek food scale-up Yespers

Fruitleverancier levert exclusief fruit voor nieuwe fabriek food...

FruitMasters Ingredients levert exclusief fruit voor de innovatieve fabriek van Yespers. Beide partijen streven naar een houdbaar en betaalbaar circulair voedselsysteem. Daarnaast biedt de fabriek werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Hoe DOC Kaas de kwaliteit live controleert met vision-technologie

Hoe DOC Kaas de kwaliteit live controleert met vision-technologie

Duizenden natuur- en foliekazen voor de wereldmarkt rollen dagelijks van de band bij DOC Kaas in Hoogeveen. Aan kwaliteit worden geen concessies gedaan, daarom wordt in de productie gewerkt met vision-technologie. Echter, het systeem hiervoor, functioneerde niet meer geheel naar tevredenheid. Een upgrade van het bestaande systeem is duurzamer dan complete vervanging en kan de kwaliteit naar een hoger niveau tillen.

Popcornproducent Jimmy's bouwt nieuwe duurzame fabriek

Popcornproducent Jimmy's bouwt nieuwe duurzame fabriek

Popcornfabrikant Jimmy's is begonnen met de bouw van een nieuwe hoofdlocatie in Ridderkerk. De vestiging komt op het Dutch Fresh Port terrein, een bedrijvenpark uitsluitend voor circulaire en duurzame producenten.

Zo moet de gele meelwormenfabriek van Divaks eruit komen te zien.

Insectenproducent bouwt aan grote meelwormenfabriek

De Litouwse insectenproducent Divaks is van plan om een eerste fabriek voor de productie van gele meelwormen. De fabriek zal naar verwachting in 2025 in gebruik worden genomen en zal jaarlijks tot 15.000 ton aan insecteneiwitten moeten gaan produceren.

Werknemer van Chinese bierbrouwerij betrapt op urineren in moutcontainer

Werknemer van Chinese bierbrouwerij betrapt op urineren in...

Een van de grootste bierproducenten van China -Tsingtao Brewery- is een onderzoek begonnen naar een fabrieksmedewerker, nadat een video viraal ging waarin hij urineerde over een voorraad gerstemout in een magazijn.

Capaciteitstekort in plantaardig? Dit zijn de opties om op te schalen

Capaciteitstekort in plantaardig? Dit zijn de opties om op te schalen

Zelfs een bescheiden groei in plantaardig, kan voor capaciteitstekorten zorgen, zeggen GFI en Bright Green Partners in een onlangs gepubliceerd rapport. Wat is de beste weg om op te schalen voor bedrijven in de plantaardige sector: comanufacturing, een oude fabriek ombouwen of een geheel nieuwe fabriek bouwen? In dit artikel een aantal voorbeelden: van plantaardige bacon tot plantaardige steak.

Olam, de NVWA en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied reageren op de berichten rondom de 'gifkoekjes'

Rechtbank vindt milieuvergunning cacaofabriek Olam te zwak

De milieuvergunning van de grote cacaofabriek van Olam in Koog aan de Zaan moet worden aangescherpt. De rechtbank in Haarlem heeft bepaald dat de vergunning niet streng genoeg is, omdat de gemeente Zaanstad een te grote uitstoot van ammoniak en andere stoffen heeft toegestaan.

Menno van der, QA bij Kaashandel Remijn in gesprek met een collega (foto: Robin Britstra)

Een goede Food Safety Culture begint met een integere...

Een goede voedselveiligheidscultuur neerzetten: ga er maar aanstaan als beginnend of zelfs gevorderd kwaliteitsprofessional. Niet zelden loop je tegen ingesleten gewoonten of zaken aan die iedere QA'er doet rillen. Hoe stel jij je dan op? Hoe ga jij de cultuur veranderen? In dit artikel delen QA'ers en andere experts hun ervaringen.