Food Safety Event

Food Safety Event: do's en dont's van halal-certificering

Waar moet je allemaal aan denken als je halal wilt produceren? Op het Food Safety Event duiken twee experts in de wereld van halal en lichten ze de productie-eisen toe op het gebied van wetgeving en kwaliteit. Kom dinsdag 19 november naar het VMT-event in in Amersfoort.

Food Safety Event

Food Safety Event: wat kan de voedselindustrie met Codex Alimentarius?

De Codex Alimentarius staat centraal tijdens het Food Safety Event op 19 november. Deze internationale set richtlijnen speelt een cruciale rol in het waarborgen van voedselveiligheid wereldwijd. Maar wat heeft de Nederlandse voedselindustrie eraan?

Food Safety Event

Meldplicht NVWA: dilemma's en oplossingen besproken op het Food...

De voedingsindustrie heeft een eigen verantwoordelijkheid om geen onveilige producten en grondstoffen in de handel te brengen. Onveilige levensmiddelen of ingekochte goederen moeten worden gemeld bij de NVWA. Maar over de details van de meldplicht leven in de industrie veel vragen. Daarover gaat een sessie met de toezichthouder op het Food Safety Event op 19 november.

Food Safety Event

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten...

Als de voedselindustrie de verspilling tegen 2030 wil halveren, is er nog veel werk aan de winkel. Kan een certificering daarbij helpen? In de laatst uitgebrachte versie 6.0 van FSSC 22000 staan bijvoorbeeld veel nieuwe eisen over het tegengaan van voedselverspilling. Maar hoe pas je deze nu in praktijk toe? Dit leer je tijdens het Food Safety Event.

Food Safety Event

Food Safety Event: hoe je effectief leiding geeft tijdens...

Hoe loods je als leider je bedrijf door een crisissituatie heen zoals een voedselveiligheidsincident of product recall?

Food Safety Event

Food Safety Event: de rol van pseudoregelgeving voor voeding

Er is bij wet- en regelgeving voor levensmiddelen veel ruimte voor interpretatie. Bijna geen sector is zo gereguleerd als de levensmiddelensector. Naast vastgelegde wetgeving bestaan er ook 'andere' regels, zoals beleidsregels of infobladen van de NVWA. Op het Food Safety Event vertellen verschillende sprekers meer over de rol van pseudoregelgeving en de interpretatieverschillen tussen voedselproducenten en toezichthouders.

  1. Food Safety Event: rol van kwaliteitsmanagers bij CO2-equivalent en footprintberekeningen
  2. Food Safety Event: Hoe AI de risico's in de voedselketen identificeert
  3. Food Safety Event 19 november: van crisismanagement tot authenticiteit en CO2
  4. Zendingswerk in voedselveiligheid werpt wereldwijd vruchten af
  5. Voor abonneesDe hete aardappel PFAS: hoe krijgen we er grip op en hoe beoordelen we de risico's? (video)
  6. Voor abonneesBiofilms elimineren? Zo pak je dat aan (video)
  7. Voor abonneesMOAH en MOSH: antwoord op prangende vragen (video)
  8. Oprukkende milieucontaminanten: 'Taak voedselindustrie is niet beperken aan achterkant, maar voorkomen aan voorkant'
  9. Terugblik: het Food Safety Event 2023 in beeld
  10. Simone Hertzberger neemt na 11 jaar afscheid van Thema Update Voedselveiligheid
  11. Hoe de voedselketen verandert door klimaat, eiwittransitie en circulariteit leer je op Food Safety Event
  12. Kijkje in de werkwijze NVWA-IOD
  13. Voor abonneesStrengere handhaving MOAH: NVWA maakt richtlijnen bekend
  14. Paneldiscussie: Hoe werkt een voedselveiligheidscultuur?
  15. Column Simone Hertzberger: Klimaatverandering zorgt voor toename uitbraken en óók van mycotoxines
  1. Schimmels en mycotoxinen op de loer door klimaatverandering?
  2. Verpakkingen verduurzamen? Zo pak je dat aan
  3. De WHO Voedselveiligheidsdag leverde 3 belangrijke aandachtsgebieden op voor de nabije toekomst
  4. Beheersing van grondstofgevaren: op het Food Safety Event hoor je de do's en don'ts
  5. Wat leert de voedingsindustrie uit de crisisoefening voedselveiligheid van ontbijtgranen?
  6. Food Safety Event 16 november: van PFAS tot beheersing grondstofgevaren en van biofilms tot schimmels en mycotoxinen
  7. Voor abonneesOn Topic: de antwoorden op deze 10 vraagstukken geven de beginnende QA'er een streepje voor (update)
  8. Safe met Eef: Kwaliteit, veel verschillende uitdagingen
  9. Voor abonneesZo borg je een sterke voedselveiligheidscultuur (video)
  10. Voor abonnees7 tips om als producent 20 tot 30 procent voedselverspilling tegen te gaan
  11. Voor abonneesWebinar: Voedselveiligheidscultuur bij OFI: 'Bewustzijn loopt als rode draad door organisatie'
  12. Terugblik Food Safety Event 2022 (foto's en video)
  13. Onrust op de grondstoffenmarkt - wat doet dat met ketens, voedselveiligheid en productontwikkeling?
  14. De risico-en gevarenanalyse is klaar - heb je dan als QA-manager het huis op orde?
  15. Voedselverspilling in de voedingsindustrie: aan deze knoppen kan de QA-manager draaien