Food Safety Event: hoe je effectief leiding geeft tijdens voedselveiligheidsincidenten en product recalls

Food Safety Event: hoe je effectief leiding geeft tijdens voedselveiligheidsincidenten en product recalls

Hoe loods je als leider je bedrijf door een crisissituatie heen zoals een voedselveiligheidsincident of product recall?

Op 19 november 2024 organiseert VMT het Food Safety Event in Amersfoort. Tijdens dit event zal onder meer Bert Urlings, kwaliteitsdirecteur bij Vion Food Group, inzicht geven in hoe je effectief leiding geeft tijdens voedselveiligheidsincidenten en product recalls. Urlings deelt vanuit leveranciersperspectief praktische strategieën en technieken. Francis Driessen, QHSE manager bij Verkade, geeft inzicht vanuit het perspectief van een productiebedrijf. Ilse Roosenbrand, manager voedselveiligheid en gezonde voeding bij CBL, is aanwezig om haar zienswijze te delen vanuit het perspectief retail.

Voedselveiligheid

Voedselveiligheid is een ontzettend belangrijk thema binnen de voedselindustrie. Voor consumenten is het belangrijk dat voedselproducenten de voedselveiligheid waarborgen. Hoe meer voedselincidenten er namelijk zijn, hoe minder vertrouwen consumenten hebben. Denk bijvoorbeeld aan het fipronil-incident in 2017 dat voor veel onrust zorgde. Hoe je hier als kwaliteits- medewerker en leider in de praktijk mee omgaat is dus van vitaal belang, en dat leer je op het Food Safety Event 2024 tijdens de breakoutsessie 'effectief leiderschap in crisismanagement'.

De sprekers van deze breakoutsessie zijn:

Geïnteresseerd in dit onderwerp en benieuwd naar de overige onderwerpen op het Food Safety Event? Klik dan op de banner om het programma te bekijken en om je aan te melden.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Vet verlagen door toevoegen van champignons? Puree kan tot 41% vet verminderen
  2. Voor abonneesWebinar terugkijken: Hoe zie je de bomen door het 'CSRD-bos'? Expert en foodbedrijven geven tips
  3. Grootschalig bierbostel verwerken? MaGie Creations en Looop willen dat samen doen
  4. NVWA wil maatregelen vleesindustrie om dierenleed
  5. Bezuinigingen nieuwe kabinet raken Voedingscentrum: 'We moeten pijnlijke keuzes maken'
  6. Foodtrends 2025 met fooddesigner Marielle Bordewijk: 'Zoek de grotere trends achter de kortstondige hypes, die zijn er zeker'
  7. GesponsordWebinar/eBook: 'Inefficiëntie in voedings- en drankenbedrijven te lijf met machine learning en AI'
  8. 30/01/2025 | Private Label Packaging Conference
  9. 30/01 - 31/01/2025 | Cursus Membraanconcentratie & Verdamping
  10. 28/01 - 29/01/2025 | Cursus Sproeidrogen
  1. Food Safety Event: de rol van pseudoregelgeving voor voeding
  2. GesponsordMagnesiumzout draagt bij aan het in balans brengen van de mineraalhuishouding
  3. Pluimveeverwerkers roeren zich in vleesdebat met dagbladadvertentie: 'verdienen meer waardering'
  4. Food Safety Event: rol van kwaliteitsmanagers bij CO2-equivalent en footprintberekeningen
  5. GesponsordKwaliteit van perslucht onder druk door klimaatverandering
  6. Van Delft zet met innovatie in op jaarrond en wereldwijd kruidnoten: 'Elke smaak kan op of in een kruidnoot'
  7. Rondje innovaties SIAL: vooral eiwitverrijking, functionele ingrediënten en konjak
  8. Hamburgers McDonald's veroorzaken E. coli-uitbraak in Amerika
  9. Voor abonneesRecall rauwe melk vanwege campylobacter-infecties
  10. Trends SIAL 2024: eiwitverrijkt lijkt het toverwoord (podcast)