Nederlandse recalls en waarschuwingen maart: Listeria in Duitse...
Dit zijn de Nederlandse recalls en waarschuwingen voor maart: Dit zijn de laatste wapenfeiten: Listeria in Duitse biefstuk Lidl.
Dit zijn de Nederlandse recalls en waarschuwingen voor maart: Dit zijn de laatste wapenfeiten: Listeria in Duitse biefstuk Lidl.
Dit zijn Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen voor maart. De laatste wapenfeiten: onvermeld allergeen soja in quiche, Salmonella in vrije uitloop eieren en te hoge concentratie alternariol toxines in sesamzaad.
Dit zijn de Nederlandse recalls en waarschuwingen voor februari. Laatste wapenfeiten: metaaldeeltjes in toffee mix Kruidvat, STEC in rundertartaar Aldi en onvermelde allergenen in Thom Kha Kai.
Dit zijn Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen voor februari. De laatste wapenfeiten: verkeerde houdbaarheidsdatum moka-taart, onvermeld allergeen soja in wafels en salmonella in kipvogelvink.
In 2024 werden meer mensen ziek door besmet voedsel dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit het rapport Food for Thought 2025 van het U.S. PIRG Education Fund. Het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen verdubbelde in de Verenigde Staten ten opzichte van 2023.
Noorwegen spreekt van de grootste door voedsel overgedragen uitbraak in bijna 50 jaar met 230 gemelde zieken door Salmonella.
In maart 2024 leidde een uitbraak door het zeldzame toxine bongkrekzuur tot 33 ziektegevallen en zes doden. Vijf mensen zijn aangeklaagd in verband met deze dodelijke uitbraak in Taiwan.
Op 6 februari 2025 riep de Zweedse retailorganisatie ICA het product Beef Stew Bites terug omdat het product varkensvlees bevat. Het product is met een rundvleeslabel onjuist geëtiketteerd. Ook de houdbaarheidsdatum van 12-11-2024 klopt niet.
Dit zijn de Nederlandse recalls en waarschuwingen voor januari. Laatste wapenfeiten: bleekselderij in Hollandse roerbakmix, te hoog gehalte aan alternaria in tahin en te hoog gehaalte aan pesticide bij andijvie.
Dit zijn Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen voor januari: E. coli in Franse kazen, additieven in geassorteerde jellyrietjes en mogelijk E. coli in kaas.