Food Safety Event: rol van kwaliteitsmanagers bij CO2-equivalent en footprintberekeningen

Food Safety Event: rol van kwaliteitsmanagers bij CO2-equivalent en footprintberekeningen

Welke rol spelen kwaliteitsmanagers bij het berekenen van de CO2-equivalent van voedingsmiddelen? En welke kansen blijven onbenut die de CO2-uitstoot terug kunnen dringen? Tijdens het Food Safety Event op 19 november in de Rijtuigenloods in Amersfoort geven voedingsexperts praktische tips om de CO2-uitstoot in kaart te brengen en te minimaliseren.

Gedurende de sessie 2B Footprintberekeningen van Voedingsmiddelen spreken Charlotte Westbroek, Sustainability Consultant bij Mérieux NutriSciences, en Kelly Kohlen, Business Engagement Manager bij Mérieux NutriSciences, over de CO2-equivalent binnen de keten. Hoe bereken je de hoeveelheid CO2 die vrijkomt tijdens het productieproces? Het verzamelen van gegevens over de productieprocessen, het vaststellen van emissiefactoren en het interpreteren van resultaten is daarbij van belang. Dit is een belangrijke en grote taak, maar waar begin je als kwaliteitsmedewerker?   

CO2-uitstoot terugdringen 

Op het event bespreken Westbroek en Kohlen zowel de CO2-equivalent. Ze kijken ook naar de kansen in de keten om de CO2-uitstoot terug te brengen. Kwaliteitsmanagers kunnen mogelijkheden identificeren en implementeren die de CO2-uitstoot kunnen verminderen in de productieketen. Hoe ga je als kwaliteitsmanager van start in de strijd tegen CO2-reductie?  

Didi de Koning

Didi de Koning

Redacteur VMT

Didi is sinds 2023 redacteur bij VMT en schrijft onder meer over voedselveiligheid & kwaliteit. 

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.