Grietje van Weert, Manager Knowledge & Projects bij Normec Foodcare en Filip Fransen, Sr. Category Director Foodservice bij verpakkingsproducent deSter (onderdeel van Gategroup), belichten tijdens het Food Safety Event hóe je als bedrijf tot verpakkingsoplossingen kan komen. Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar verpakkingsconcepten die een duurzamer alternatief bieden voor bestaande verpakkingen van geproduceerde levensmiddelen. Filip Fransen behandelt tijdens het Food Safety Event meerdere pilotcases van bedrijven die succesvol duurzame verpakkingen en verpakkingsconcepten hebben ontwikkeld. Fransen neemt je mee in de praktijk en belicht verschillende knelpunten die naar voren kunnen komen tijdens toepassing van deze concepten.
Parameters van het verpakkingsconcept
Grietje van Weert neemt je mee in de verschillende validatiestappen van het proces. Waar moet je dan allemaal aan denken? Wat zijn de eigenschappen van verpakking en hoe integreer je deze in het herziene verpakkingsconcept? Welke wetgeving en regelgeving moet je naslaan? Hoe kom je tot een geslaagde marktintroductie? En hoe maak je de juiste afweging tussen voedselveiligheid en duurzaamheid? Met welke eisen moet je rekening houden (GFSI-standaarden, wetgeving, consumenten)? En hoe ervaren consumenten je verpakking?