Handig overzicht: Fermentatie en plantaardig, een vruchtbare combinatie (update)

Handig overzicht: Fermentatie en plantaardig, een vruchtbare combinatie (update)

Met de populariteit van plantaardig, is de oude technologie fermentatie ook weer in de spotlight. Welke ontwikkelingen zijn gespot de afgelopen jaren? Wat doen startups? Welk onderzoek vindt plaats?

Onderdeel van de collectie

Fermentatie

Gefermenteerde producten als bier, brood en yoghurt, wie kent ze niet? Maar fermentatie wordt de laatste jaren voor steeds meer toepassingen ingezet mede ingegeven door de populariteit van plantaardige eiwitten. Fermentatie kan de vaak ongewenste bijsmaak of textuur op een natuurlijke manier tegengaan.

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Chocoladeletters en pepernoten dit jaar 'peperduur': 'Anders kan het licht uit'
  2. Producenten onderschatten impact CSRD wetgeving: 'Het wordt een licence to operate'
  3. Sappige vleesvervangers ontwikkelen? Probeer microgels van plantaardige eiwitten, zeggen onderzoekers
  4. Slush-ijsdrank maakte kinderen ziek
  5. 'Imago vlees verbetert', zegt Vion na consumentenonderzoek in Duitsland
  6. Voor abonneesStappenplan: doe deze checks op contaminatie van je grondstoffen als productieketen is verstoord
  7. Goed nieuws voor peutertjes met pinda-allergie
  8. Fabriek hygiënisch ontwerpen? Deze collectie helpt je op weg
  9. Vegan boter met de smaak van roomboter? Willicroft gebruikt fermentatie om dat te bereiken
  10. Novozymes en Arla Foods duiken samen in precisiefermentatie
  1. Zet actie Picnic zoden aan de dijk? Europese Commissie werkt aan voorstel voor gelijktrekken inkoopprijzen
  2. Voor abonneesUpdate Handboek Etikettering: 10 belangrijkste inhoudelijke wijzigingen
  3. No Fairytales ontwikkelt volkoren groentetortilla: 'Het was een hele klus om het niet droog of klef te krijgen'
  4. Food Future Event: Dit is belangrijk bij de ontwikkeling van foodconcepten
  5. Goede onderbouwing gezondheidsclaims noodzakelijk: deze claims zijn afgekeurd
  6. Voedselveiligheidscultuur verbeteren? Deze collectie geeft je de handvatten
  7. NIZO wil Nederlandse hub voor scale-ups: 'Startups gaan voor volgende stap over de grens'
  8. EFSA oordeelt: 'E170 in principe veilig additief, aandeel aluminium wel een zorg'
  9. 'Het namaken van vlees is niet voldoende: strategieverandering nodig in plantaardig'
  10. NWO geeft subsidie voor AI-onderzoek in food