Fonterra en DSM ontwikkelen eiwitten via fermentatie

Fonterra en DSM ontwikkelen eiwitten via fermentatie

Melkverwerker Fonterra en ingrediëntenspecialist DSM richten een startup op waarin ze samen eiwitten ontwikkelen op basis van fermentatie.

De twee bedrijven zoeken sinds 2019 uit hoe precisiefermentatie zorgt voor eiwitten die vergelijkbaar zijn met die in zuivel. Dit resulteerde in verschillende patenten. De nieuw opgerichte startup zal deze patenten vercommercialiseren. Ook verder onderzoek naar precisiefermentatie zal onder de startup vallen.

Combinatie van kennis

Volgens Komal Mistry-Mehta innovatiedirecteur van Fonterra combineert de startup de ervaring van DSM met precisiefermentatie met de zuivelkennis van Fonterra.

“Zuivel zal altijd onze core business blijven, maar we zijn er ons van bewust dat de voorkeuren van sommige consumenten veranderen. Volgens ons kunnen fermentatie-eiwitten prima naast onze zuiveleiwitten bestaan. Ze zijn complementair en zorgen ervoor dat de consument kan kiezen.”

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Ook van Dobben teruggetrokken als Liegebeest, 2 genomineerden over
  2. Blog: Oplopend tekort aan meststoffen verergert voedselcrisis
  3. Column: Tsunami aan trends, maar welke is belangrijk voor jouw R&D-project?
  4. Voor abonneesVMT Summerclass R&D 5: Leidt groen licht van EFSA tot meer insectenconsumptie Nederlander?
  5. Hoe verbeter je de continuïteit van jouw procesinstallatie?
  6. Welk plantaardig eiwit is het best voor jouw toepassing? 'De keuze voor vegan kaas is anders dan voor een vegetarisch worstje'
  7. Belasting op dranken gaat obesitasepidemie niet verhelpen
  8. Food defense: met deze drie zaken moet je rekening houden
  9. Online food landschap beweegt: groei, innovatie of stekker eruit
  10. Meer verkoop restpartijen en producten tegen houdbaarheidsdatum door inflatie
  1. Gratis whitepaper Eco-Score: wat is het en hoe wordt het berekend?
  2. Ondertussen in de Europese supermarkten: interessante assortimentstrends op een rij
  3. Suikertaks streeft zijn doel voorbij
  4. Zoveel hectoliters bier brouwden de top-10 bierbrouwers in 2021
  5. Voor abonneesVMT Summerclass R&D 4: de invloed van crises op het huidige voedselsysteem
  6. Strengere regels voor ethyleenoxide in levensmiddelenadditieven
  7. Startup geeft restbrood tweede leven: 'Voor goede kwaliteit houden wij de productie in eigen hand'
  8. Voor abonneesZo zit het met de complexe wetgeving voor import van dierlijke producten en samengestelde producten uit derde landen
  9. Rechter weigert verkoop Ben & Jerry's Israël te blokkeren
  10. Voor abonneesVMT Summerclass R&D 3: Het tijdperk van 'nudging'; hoe staat het met de Nutri-Score en Eco-Score?