Food Safety Event: digitale tool spoort voedselveiligheidsrisico's op
Waaraan moet een bedrijf voldoen als zijstromen uit de voedingsindustrie worden hergebruikt? En waar heeft de industrie behoefte aan? Dit zijn...
Waaraan moet een bedrijf voldoen als zijstromen uit de voedingsindustrie worden hergebruikt? En waar heeft de industrie behoefte aan? Dit zijn...
Er zijn steeds meer producten beschikbaar waarin paddenstoelen zijn verwerkt. Het assortiment verse paddenstoelen in de retail breidt zich langzaam...
Vleesvervangers lijken vooral aantrekkelijk voor flexitariërs die al weinig vlees eten. Zij die meer vlees eten, zijn minder geneigd om vlees te...
Lidl heeft afgelopen half jaar 7% meer vleesvervangers verkocht tijdens een test waarbij vleesvervangers een plaats krijgen in hetzelfde schap als...
IFF, een wereldwijde producent van smaak- en geurstoffen voor de voedingsindustrie, opent donderdag 18 april een nieuw co-creatiecentrum in...
Groenteverwerkers kunnen hun water- en energieverbruik terugdringen met het gebruik van de juiste technologieën voor waterdesinfectie. Dat blijkt uit...
Producten gemaakt met GGO-technieken of moleculaire landbouw zijn zowel in de industrie als in de politiek een omstreden onderwerp. Het...
Plantaardige eiwitten geven vaak een ongewenste bijsmaak aan plantaardige vleesvervangers. Maskeren is de meest gebruikte aanpak, maar dit kan...
Wat betekent regeneratieve landbouw voor voedselproducenten? VMT verkent bestaande activiteiten en de toekomst van deze vorm van landbouw in gesprek...
Er mag in Nederland gevist worden op uitheemse rivierkreeften voor consumptiedoeleinden. Wageningen Environmental Research onderzocht hoe het zit met...