Struggle met etikettering? Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten

Struggle met etikettering? Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten
Tijdens het Food Law Event op dinsdag 6 juni vertellen Ellis van Diermen en Marieke Lugt meer over wat er wel en niet mag op gebied van etikettering

Etikettering is een belangrijk onderdeel bij het produceren van levensmiddelen. Echter wat wel en niet is toegestaan bij etikettering kan onduidelijk zijn voor producenten. Wat komt er allemaal kijken bij het maken en aanpassen van een etiket? Hoe zorg je dat de front-of-pack informatie overeenkomt met de achterkant van je verpakking? Tijdens het Food Law Event op 6 juni geven Ellis van Diermen (Précon Consulting Group) en Marieke Lugt (Lugt Food Law) een masterclass etikettering.

Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.

Actuele onderwerpen

Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 6 juni bij Innstyle in Maarssen. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals Farm to Fork, de ISO norm plantaardig, misleiding, veranderingen in Verordening 1169/2011, duurzame verpakkingen, contaminanten, NVWA Handboek additieven, duurzaamheidsclaims, novel foods, etikettering, due diligence en allergenen.

Aanpassen etikettering

Door eerdere crises zoals de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne moesten producenten adequaat optreden. Niet beschikbare ingrediënten moesten vervangen worden en etiketten moesten zo snel mogelijk aangepast worden. Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het maken en aanpassen van een etiket? Ellis van Diermen (consultant bij Précon Consulting Group) en Marieke Lugt (Lugt Food Law) duiken tijdens deze sessie in het onderwerp etikettering.

Voorkant versus achterkant etikettering

Wat zijn bijvoorbeeld de meest gestelde vragen waar voedingsproducenten tegenaan lopen en hoe ga je hiermee om? Hoe zorg je bijvoorbeeld dat je meertalige etiketten op orde zijn? Wat zijn de regels voor een booklet-etiket? En hoe zorg je dat je front-of-pack informatie overeenkomt met de informatie op de achterkant van de verpakking? Aan de hand van praktische voorbeelden leggen Ellis van Diermen en Marieke Lugt uit hoe je hier het beste mee om kunt gaan en waar je op moet letten. 

Sprekers

Deze sessie bevat twee sprekers. Allereerst Ellis van Diermen, consultant bij Précon Consulting Group. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Ellis van Diermen.

De tweede spreker is Marieke Lugt, eigenaar van Lugt Food Law. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Marieke Lugt.

Bekijk hier het hele programma en meld je aan

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Verpakkingssector: 'Helemaal stoppen met eenmalige verpakkingen slechter voor milieu'
  2. Jan Zandbergen Group opent innovatiecentrum: 'Verbeter eerst de structuur van een vleesvervanger, daarna de smaak'
  3. Wat is de definitie van 'plantaardig'? Nieuwe norm moet duidelijkheid geven
  4. Schouten Europe ontwikkelt plantaardig eiwit als alternatief voor kippen-eiwit
  5. Zeldzaam geval van botulisme door amandelmelk
  6. Bakkers belangrijke sector Too Good To Go: '1,9 miljoen bakkerspakketten gered van verspilling'
  7. Zembla: wetenschappers voerden 'misleidende' lobby voor gentech-voedsel
  8. Onderzoek afgerond naar een van de grootste Europese uitbraken door Spaanse vleeswaar
  9. Brand in cacaoloods van Vollers in Westzaan
  10. De snelste kolonietellers maken inmiddels gebruik van AI
  1. Startup wil 'populairste eiwit' vervangen: 'Smaak en geur maken of breken het product'
  2. Groene claim maken? Let op, AFM gaat strenger controleren
  3. De bron van een uitbraak was duidelijk, maar Ierse overheid bevestigde dat niet
  4. Gesponsord3 manieren om jouw bedrijfsstrategie te verduurzamen
  5. Producent die meerdere rauwe grondstoffen verwerkt, heeft cruciale rol in verlagen ziektelast van Listeria monocytogenes
  6. Bioplastics een duurzaam alternatief? Dit zijn de nieuwe voorstellen onder Actieplan Circulaire Economie
  7. Deense interventie om uitbraken van listeriose te voorkomen heeft nauwelijks succes
  8. Voor abonneesOn Topic: Productontwikkeling met plantaardige eiwitten
  9. Onderzoek WUR: 'Bij meenemen gezondheidskosten moet rood vlees €7,50/kilo duurder zijn'
  10. Voor abonnees3 lessen die we kunnen trekken uit besmette chocolade in 2022