Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.
Actuele onderwerpen
Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 6 juni. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals Farm to Fork, de ISO norm plantaardig, veranderingen in Verordening 1169/2011, duurzame verpakkingen, contaminanten, NVWA Handboek additieven, duurzaamheidsclaims, novel foods, etikettering, due diligence en allergenen.
Definitie ‘plantaardig’
Steeds meer voedingsmiddelenbedrijven stappen in de productie van plantaardige voedingsmiddelen. Maar wat is nu precies de definitie van ‘plantaardig’? Hierover is al langere tijd onduidelijkheid, en deze term is momenteel nog niet vastgelegd in wetgeving. ISO is daarom bezig met het opstellen van een norm omtrent plantaardige voedingsmiddelen, waarin onder andere de definitie van ‘plantaardig’ wordt opgenomen.
Inhoud van de norm
Maar hoe komt deze nieuwe norm omtrent plantaardige voedingsmiddelen eruit te zien? Wat komt hier inhoudelijk in te staan? Hoe komt deze definitie van ‘plantaardig’ er precies uit te zien? En hoe pas je deze nieuwe norm uiteindelijk praktisch toe als voedingsmiddelenbedrijf? Paul Whitehouse, scientific affairs director bij Upfield en convenor ISO TC34/WG26 Plant Based Foods, geeft tijdens het Food Law Event een update van de huidige stand van zaken.
Spreker
Paul Whitehouse is scientific affairs director bij Upfield en convenor ISO TC34/WG26 Plant Based Foods. In die hoedanigheid is hij nauw betrokken bij de opzet en implementatie van de nieuwe ISO norm Plant Based Foods. Bekijk het LinkedIn profiel van Paul Whitehouse.