De beide partijen willen het ecosysteem in Delft te laten groeien en het tot een centrum te maken voor biowetenschappen met duurzame voedselinnovaties en de biobased economie als focus.
ASR Dutch Science Park Fund investeert honderden miljoenen euro’s in de open innovatiecampus onder andere in nieuwbouw en in de aankoop van een deel van de bestaande kantoren, gedeelde faciliteiten en laboratoria.
Fermentatie-expertise
In de Biotech Campus Delft komen onderzoeksinstituten, R&D, start- en scale-ups, fermentatie-expertise en commerciële activiteiten samen op één locatie. Hiermee moet de Biotech Campus Delft volgens de twee partijen als fermentatie- en bioscience hotspot een leidende rol spelen.
Startups
Het fonds koopt bestaande kantoren en laboratoria die DSM verhuurt aan startende bedrijven. Het ASR fonds wil over een periode van twintig jaar tot zo’n €500 miljoen investeren in vastgoed op het terrein.
DSM blijft eigenaar van het Rosalind Franklin Biotech Center en de Biotech Campus Delft, inclusief infrastructuur en voorzieningen.
Kennisecosysteem
In 2019 stelde DSM zijn locatie in Delft open voor derden die actief zijn in biowetenschappen. Partijen kunnen hier kennis en infrastructuur delen en vormen zo samen een open innovatiecampus.
Planet B.io stuurt de groei van het innovatie-ecosysteem in Delft aan. De non-profit organisatie herbergt 16 startups die zich bezighouden met onder andere de voedseltransitie. Het ASR Dutch Science Park treedt toe tot de Raad van Toezicht van Planet B.io.
Nieuw hoofdkantoor DSM-Firmenich
Het ASR-fonds investeert ook in het nieuwe hoofdkantoor van DSM’s bedrijfsonderdeel Food & Beverage. Dit onderdeel wordt na de voorgenomen fusie met Firmenich de gecombineerde business unit Taste, Texture & Health.
Het nieuwe duurzame en energie-efficiënte gebouw, met een BREEAM Outstanding certificaat, zal ongeveer 500 medewerkers huisvesten en wordt begin 2025 opgeleverd.