Mérieux NutriSciences neemt duurzaamheidsexpert Blonk over

Mérieux NutriSciences neemt duurzaamheidsexpert Blonk over

Mérieux NutriSciences neemt Blonk - internationale expert in duurzaamheid van voedselsystemen - over.

Blonk ondersteunt organisaties om hun milieu-impact in de agri-food waardeketen beter te begrijpen met op LCA-gebaseerd advies. Daarnaast ontwikkelen ze softwaretools op basis van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en gegevens.

Sectorspecifieke normen

Bij Blonk werken 50 voedsel- en duurzaamheidsexperts, softwareontwikkelaars, data- en methodespecialisten. Het bureau werkt samen met internationale en overheidsorganisaties om sectorspecifieke normen te definiëren en databases te bouwen. Dit moet een grondige beoordeling van de milieu-impact van voedingsproducten mogelijk maken.

Spannende stap

"Het samenbrengen van Blonk en Mérieux NutriSciences is een spannende stap in het versterken en versnellen van onze bijdrage aan de duurzaamheid van voedselsystemen", aldus Nicolas Cartier, CEO van Mérieux NutriSciences. Hij vult aan: "Onze ambitie is om de referentiepartner te worden voor op wetenschap gebaseerde duurzaamheidsoplossingen in de voedingssector."

"Met Mérieux NutriSciences versnellen onze groeiambities op het gebied van environmental footprint management", aldus Hans Blonk - CEO en oprichter van Blonk.

Lees meer over

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Betere plantaardige kaasalternatieven? 'Eetervaring is meer dan smaak'
  2. Food Sustainability Update: van Vezet tot Plus over het meten van duurzaamheid
  3. Circulaire productie in food? Met deze 6 maatregelen wil het kabinet dit stimuleren
  4. Effectief opschalen -van grondstof tot eindproduct- is noodzakelijk voor groei plantaardig
  5. Is plantaardige melk limonade? Wederom discussie rondom belastinginvoering
  6. Tetrodotoxine uit kogelvis wordt Maleisische vrouw fataal
  7. Versie 6 van FSSC 22000-schema is gepubliceerd
  8. Hoe kom je aan een goede kwaliteitsmanager?
  9. Gevaarlijke pistachenoten niet voor het eerst uit de verkoop
  10. Voor abonneesStappenplan: zo evalueer je een goede reiniging
  1. Nieuwe directeur Birgit Loos: 'WFSR moet innovatiekracht verder versterken'
  2. GfK: Supermarktketen PLUS is meest duurzaam volgens consument
  3. Van apps tot bier van ontbijtgranen: voedselverspilling en upcycling in de praktijk
  4. Salmonella-uitbraak gelinkt aan kebabvlees is ook in Nederland
  5. Voor abonneesWebinar terugkijken: PFAS, een nieuw voedselveiligheidsrisico voor de voedingsindustrie ​​​​​​​
  6. Foodwatch: 'We worden nog steeds dagelijks geconfronteerd met misleiding' (podcast)
  7. Biefstuk tartaar veroorzaakt grote uitbraak, maar hoe gevaarlijk is tartaar?
  8. Startup strijdt met visvervanger tegen 'gesjoemel' in de keten: 'Alternatieven voor vis moeten beter worden'
  9. Belgische recalls en waarschuwingen maart: onvermeld allergeen kokosbloemsuiker, tortilla en kipfilet
  10. Productinnovaties maart: Jack Daniel's en Coca-Cola cocktail en Nizza koekje Verkade