Blonk ondersteunt organisaties om hun milieu-impact in de agri-food waardeketen beter te begrijpen met op LCA-gebaseerd advies. Daarnaast ontwikkelen ze softwaretools op basis van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en gegevens.
Sectorspecifieke normen
Bij Blonk werken 50 voedsel- en duurzaamheidsexperts, softwareontwikkelaars, data- en methodespecialisten. Het bureau werkt samen met internationale en overheidsorganisaties om sectorspecifieke normen te definiëren en databases te bouwen. Dit moet een grondige beoordeling van de milieu-impact van voedingsproducten mogelijk maken.
Spannende stap
"Het samenbrengen van Blonk en Mérieux NutriSciences is een spannende stap in het versterken en versnellen van onze bijdrage aan de duurzaamheid van voedselsystemen", aldus Nicolas Cartier, CEO van Mérieux NutriSciences. Hij vult aan: "Onze ambitie is om de referentiepartner te worden voor op wetenschap gebaseerde duurzaamheidsoplossingen in de voedingssector."
"Met Mérieux NutriSciences versnellen onze groeiambities op het gebied van environmental footprint management", aldus Hans Blonk - CEO en oprichter van Blonk.