Mérieux NutriSciences neemt duurzaamheidsexpert Blonk over

Mérieux NutriSciences neemt duurzaamheidsexpert Blonk over

Mérieux NutriSciences neemt Blonk - internationale expert in duurzaamheid van voedselsystemen - over.

Blonk ondersteunt organisaties om hun milieu-impact in de agri-food waardeketen beter te begrijpen met op LCA-gebaseerd advies. Daarnaast ontwikkelen ze softwaretools op basis van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en gegevens.

Sectorspecifieke normen

Bij Blonk werken 50 voedsel- en duurzaamheidsexperts, softwareontwikkelaars, data- en methodespecialisten. Het bureau werkt samen met internationale en overheidsorganisaties om sectorspecifieke normen te definiëren en databases te bouwen. Dit moet een grondige beoordeling van de milieu-impact van voedingsproducten mogelijk maken.

Spannende stap

"Het samenbrengen van Blonk en Mérieux NutriSciences is een spannende stap in het versterken en versnellen van onze bijdrage aan de duurzaamheid van voedselsystemen", aldus Nicolas Cartier, CEO van Mérieux NutriSciences. Hij vult aan: "Onze ambitie is om de referentiepartner te worden voor op wetenschap gebaseerde duurzaamheidsoplossingen in de voedingssector."

"Met Mérieux NutriSciences versnellen onze groeiambities op het gebied van environmental footprint management", aldus Hans Blonk - CEO en oprichter van Blonk.

Lees meer over

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Snoepproductie - Beeld: Cloetta
Fabriek van de Toekomst

Cloetta gaat toch geen duurzame snoepfabriek in Roosendaal bouwen

Het Zweedse snoepbedrijf Cloetta, fabrikant van snoepmerken zoals Red Band, Venco en Lonka, ziet af van de duurzame snoepfabriek in Roosendaal.

Voor abonnees
Voor abonnees
Energietransitie

Voor abonnees Zo kan de foodindustrie stappen zetten in energietransitie

Het elektriciteitsnet in Nederland zit vol waardoor voedingsproducenten op korte termijn nauwelijks kunnen overstappen van aardgas op groen stroom. Volgens Rabobank kunnen producenten desondanks al starten met energietransitie. Dit zijn 4 voorstellen die de bank aandraagt.

Biologisch

Stikstofbeleid raakt voedselproducenten, kansen voor biologisch:...

De uitspraak van de rechter over het terugdringen van de stikstofuitstoot raakt niet alleen de agrarische sector, maar ook de voedselproducenten. Voedsel zal duurder worden. De biologische sector ziet juist kansen door de uitspraak.

Foto: shutterstock
Duurzaamheidsclaims

Biologische labels winnen aan populariteit: 'Internationale normen...

Biologische voedselkeuzelogo's zijn steeds vaker terug te vinden op verpakkingen. Naast huidige biologische standaarden zijn er nieuwe biologische schema's in opkomst. Advies- en onderzoeksbureau Ecovia Intelligence ziet een stijgende trend in biologische voedselkeuzelogo's.

Beemster kaas van CONO Kaasmakers.Gesponsord
Gesponsord
Kaas

Gesponsord Duurzame kaasproductie als onderdeel van een klimaatneutrale kaasketen

In de zuivelsector streeft CONO Kaasmakers, een kleine coöperatie van melkveehouders uit de regio Noord-Holland, naar een goede harmonie tussen koeien, boeren en kaasmakers. Deze samenwerking is niet alleen een kernwaarde, het is ook de sleutel tot het bereiken van meer dan wat individuele partijen afzonderlijk kunnen bewerkstelligen. Door de coöperatie, die als sinds 1901 bestaat, wordt niet alleen geïnvesteerd in het maken van de lekkerste kaas en een sterk merk, maar ook in een positieve toekomst voor komende generaties in de zuivelbranche.

Een actueel thema bij de nieuwbouw van Vezet is verder ‘automatisering en robotisering’.
reststromen

Vezet gaat miljoenen kilo's groente besparen door snijafval te...

De nieuwbouw van Koninklijke Vezet in Warmenhuizen krijgt een oppervlakte van maar liefst 35.000 m2. In 2026 moet het in bedrijf gaan. In het ontwerp van de nieuwbouw ligt de focus op duurzaamheid, hygiënisch ontwerp en verwaarding van reststromen voor menselijke en dierlijke consumptie.

Foto: Lamb Weston
Recycling

Zo tovert Lamb Weston gebruikte frituurolie om tot nieuwe...

De recycledrang van voedselproducenten leidt soms tot opvallende innovaties. Neem de nieuwe frietverpakking van Lamb Weston, die voor 60% bestaat uit biocirculair plastic gemaakt van gebruikte frituurolie. Hoe borg je de veiligheid van zo'n product? VMT sprak met Lamb Weston over de kwaliteit en veiligheid van de frietverpakking.

Chocola gemaakt met het cacao-alternatief van Cargill en Voyage Foods
Cacao

Dit is waarom cacao-alternatieven aan populariteit winnen

Verschillende bedrijven toonden alternatieven voor cacao op de ingrediëntenbeurs Food Ingredients Europe. VMT nam een kijkje bij de verschillende aanbieders. Ook trendbureau Mintel ziet 1 ingrediënt als veelbelovend alternatief.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Betere plantaardige kaasalternatieven? 'Eetervaring is meer dan smaak'
  2. Food Sustainability Update: van Vezet tot Plus over het meten van duurzaamheid
  3. Circulaire productie in food? Met deze 6 maatregelen wil het kabinet dit stimuleren
  4. Effectief opschalen -van grondstof tot eindproduct- is noodzakelijk voor groei plantaardig
  5. Is plantaardige melk limonade? Wederom discussie rondom belastinginvoering
  6. Tetrodotoxine uit kogelvis wordt Maleisische vrouw fataal
  7. Versie 6 van FSSC 22000-schema is gepubliceerd
  8. Hoe kom je aan een goede kwaliteitsmanager?
  9. Gevaarlijke pistachenoten niet voor het eerst uit de verkoop
  10. Voor abonneesStappenplan: zo evalueer je een goede reiniging
  1. Nieuwe directeur Birgit Loos: 'WFSR moet innovatiekracht verder versterken'
  2. GfK: Supermarktketen PLUS is meest duurzaam volgens consument
  3. Van apps tot bier van ontbijtgranen: voedselverspilling en upcycling in de praktijk
  4. Salmonella-uitbraak gelinkt aan kebabvlees is ook in Nederland
  5. Voor abonneesWebinar terugkijken: PFAS, een nieuw voedselveiligheidsrisico voor de voedingsindustrie ​​​​​​​
  6. Foodwatch: 'We worden nog steeds dagelijks geconfronteerd met misleiding' (podcast)
  7. Biefstuk tartaar veroorzaakt grote uitbraak, maar hoe gevaarlijk is tartaar?
  8. Startup strijdt met visvervanger tegen 'gesjoemel' in de keten: 'Alternatieven voor vis moeten beter worden'
  9. Belgische recalls en waarschuwingen maart: onvermeld allergeen kokosbloemsuiker, tortilla en kipfilet
  10. Productinnovaties maart: Jack Daniel's en Coca-Cola cocktail en Nizza koekje Verkade