Effectief opschalen -van grondstof tot eindproduct- is noodzakelijk voor groei plantaardig

Effectief opschalen -van grondstof tot eindproduct- is noodzakelijk voor groei plantaardig

Als de alternatieve eiwittensector wil blijven groeien, dan zijn investeringen in infrastructuur, diensten en productie noodzakelijk. De Plantbased Protein Manufacturing Summit op 12 en 13 april aanstaande brengt producenten, comanufacturers en machinebouwers in Amsterdam samen om effectief opschalen van plantaardige productie te bespreken.

De afgelopen jaren was de consumentenvraag hoger dan het aanbod van de industrie. Door niet te kunnen voldoen aan de productietargets kan zorgen voor hoger prijzen en een beperkte beschikbaarheid. Verschillende merken kunnen niet meer produceren door gebrek aan capaciteit.

Nieuwe technologie noodzakelijk

Een belangrijke trend binnen vleesvervangers is de ontwikkeling van meer realistische varianten. Consumenten verwachten niet alleen een vergelijkbare smaak maar ook textuur en uiterlijk. Nieuwe technologieën zijn hiervoor nodig.

Onderzoekers en bedrijven ontwikkelen alternatieve technologieën voor de traditionele extrusie zoals shear cell technologie, 3D printing, spinningtechnologie. Deze kunnen huismerken helpen om zich te onderscheiden van de rest van de vleesvervangers.

Plantbased Summit

“Zowel gevestigde producenten die al producten op de markt hebben en willen opschalen als startups die een nieuw product willen lanceren, komen aan hun trekken op dit event,” zegt Stephanie Jaczniakowska-McGirr, programmaleider van het event.

Sprekers zijn onder andere: Planted, Juicy Marbles, Willicroft, La Vie, Wicked Kitchen, Novameat, Naturli and Rival Foods. Ze zullen vertellen hoe effectief op te schalen van ingrediënten tot eindproducten.

Effectief opschalen

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Strategieën om effectief op te schalen
  • Futureproof worden door flexibiliteit, automatisering en outsourcing in te bouwen
  • Innovatieve processingmethodes, apparatuur en technologieën om smaakvolle plantaardige producten op de markt te brengen
  • Strategische partners vinden door de hele toeleveringsketen heen

Meer informatie over het event

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Food Sustainability Update: van Vezet tot Plus over het meten van duurzaamheid
  2. Circulaire productie in food? Met deze 6 maatregelen wil het kabinet dit stimuleren
  3. Is plantaardige melk limonade? Wederom discussie rondom belastinginvoering
  4. Tetrodotoxine uit kogelvis wordt Maleisische vrouw fataal
  5. Versie 6 van FSSC 22000-schema is gepubliceerd
  6. Hoe kom je aan een goede kwaliteitsmanager?
  7. Gevaarlijke pistachenoten niet voor het eerst uit de verkoop
  8. Voor abonneesStappenplan: zo evalueer je een goede reiniging
  9. Nieuwe directeur Birgit Loos: 'WFSR moet innovatiekracht verder versterken'
  10. GfK: Supermarktketen PLUS is meest duurzaam volgens consument
  1. Van apps tot bier van ontbijtgranen: voedselverspilling en upcycling in de praktijk
  2. Salmonella-uitbraak gelinkt aan kebabvlees is ook in Nederland
  3. Voor abonneesWebinar terugkijken: PFAS, een nieuw voedselveiligheidsrisico voor de voedingsindustrie ​​​​​​​
  4. Foodwatch: 'We worden nog steeds dagelijks geconfronteerd met misleiding' (podcast)
  5. Biefstuk tartaar veroorzaakt grote uitbraak, maar hoe gevaarlijk is tartaar?
  6. Startup strijdt met visvervanger tegen 'gesjoemel' in de keten: 'Alternatieven voor vis moeten beter worden'
  7. Belgische recalls en waarschuwingen maart: onvermeld allergeen kokosbloemsuiker, tortilla en kipfilet
  8. Productinnovaties maart: Jack Daniel's en Coca-Cola cocktail en Nizza koekje Verkade
  9. Afschaffing btw groente en fruit aan zijden draadje? Onderzoek laat kabinet twijfelen
  10. NVWA: 'Allergeneninformatie moet beter bij horeca, supermarkt en bakker'