1. Benamingen van vleesvervangers: belangrijke ontwikkelingen op Europees niveau
  2. Innovatieve stoomketel helpt Alpro bij reductie CO2-emissies
  3. GesponsordPlantaardige productie vereist specifieke afstemming machinerie
  4. 'Duurdere A-merk kipvervangers smaken slechter dan huismerken'
  5. Startup maakt visvervangers 'in het hol van de vis': 'Structuur en smaak zijn het lastigst'
  6. Startup Enough haalt investering op voor uitbreiding Nederlandse productie mycoproteïne
  7. 'Het namaken van vlees is niet voldoende: strategieverandering nodig in plantaardig'
  8. Handig overzicht: zo zetten deze startups stappen in plantaardige eiwitten
  9. Capaciteitstekort in plantaardig? Dit zijn de opties om op te schalen
  10. Startup wil 'populairste eiwit' vervangen: 'Smaak en geur maken of breken het product'
  11. Effectief opschalen -van grondstof tot eindproduct- is noodzakelijk voor groei plantaardig
  12. Is plantaardige melk limonade? Wederom discussie rondom belastinginvoering
  13. Startup strijdt met visvervanger tegen 'gesjoemel' in de keten: 'Alternatieven voor vis moeten beter worden'
  14. Voedingsbedrijf Ter Beke krijgt nieuwe naam en nieuwe plantaardige strategie
  15. Ojah breidt verder uit en verdubbelt productie van vleesvervangers
  1. Startup maakt verse melk van noten: 'De opschaling was het meest complex'
  2. Graseiwit in vleesvervangers? Schouten en Grassa onderzoeken mogelijkheden
  3. Met deze 11 plantaardige producten brengen startups de markt in beweging
  4. Innovatief product introduceren? Redefine Meat is daarin geslaagd volgens de Horecava
  5. Startup maakt tonijnvervanger van zeewier: 'Duurzaamheid kan wel betaalbaar zijn'
  6. Boermarke: 'Met plantaardig blokje kaas in salade pak je ook de veganist mee'
  7. Betaalbaar, smaakloos en om de hoek verkrijgbaar: favaboon nieuw plantaardig lievelingetje van R&D
  8. VP Redefine Meat: '3D-printen is betaalbaar op te schalen' (podcast)
  9. Hoofd R&D FrieslandCampina: 'Data wordt steeds belangrijker voor R&D'
  10. Voor abonneesVMT Summerclass R&D 8: Wat zijn de bottlenecks bij de ontwikkeling van vleesvervangers? Duurzaamheid of smaak?
  11. Startup Mayoneur groeit met plantaardige mayonaises: 'Afwezigheid van ei verandert de smaak en structuur'
  12. 'Plantaardige poedermixen moeten ook bij restaurants op het menu komen'
  13. Onverwachte groene meevaller door inflatie: vleesvervangers nu goedkoper dan vlees
  14. Naast eiwit ook vet belangrijk bij plantaardig: vetdruppel uit zonnebloempit gedraagt zich als melkvet
  15. FrieslandCampina helpt startup plantaardige zuivelalternatieven met lokale keten