FrieslandCampina helpt startup plantaardige zuivelalternatieven met lokale keten

FrieslandCampina helpt startup plantaardige zuivelalternatieven met lokale keten

De Nieuwe Melkboer en FrieslandCampina gaan samen een lokale keten voor plantaardige zuivelalternatieven verder ontwikkelen.

De Nieuwe Melkboer is een startup van een FrieslandCampina-lid. Het familiebedrijf Grobben uit Enschede leveren al jaren melk aan FrieslandCampina. De jongste generatie Bart en Tom Grobben besloten om in te spelen op de vraag naar plantaardige zuivelalternatieven. Ze leveren de eerste soja-alternatieven voor melk en yoghurt van Nederlandse bodem.

Sojadrink

“Gek genoeg waren er nog geen lokale zuivelalternatieven verkrijgbaar. En wij vonden dat dat moest veranderen”, aldus Bart en Tom Grobben. De Nieuwe Melkboer is sinds anderhalf jaar op de markt met een sojadrink en plantaardig alternatief voor yoghurt. De startup heeft de ambitie om haar assortiment en de verkrijgbaarheid van de producten verder uit te breiden.

Lokaal en plantaardig

De kennis en expertise van FrieslandCampina willen ze gebruiken om verder te groeien en door ontwikkelen. “Nederland heeft een vooruitstrevende agrarische sector en daarbij hoort ook een lokale keten voor plantaardige zuivelalternatieven. En wij geloven dat FrieslandCampina ons daarbij als geen ander kan helpen met al zijn aanwezige kennis en expertise”, aldus Bart en Tom Grobben.

Belangrijke trends

“De Nieuwe Melkboer speelt op creatieve wijze in op twee belangrijke trends: lokaal en plantaardig. We vinden het heel mooi dat De Nieuwe Melkboer voortkomt uit het melkveebedrijf van een van onze leden en ondersteunen Bart en Tom dan ook graag bij het realiseren van hun droom. We kijken er naar uit om met De Nieuwe Melkboer samen te werken en van elkaar te leren”, aldus Dustin Woodward, Managing Director FrieslandCampina Nederland.

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Ronald Prince wordt de nieuwe voorzitter van de FNLI
  2. Salmonella besmetting chocoladefabriek Barry Callebaut: afnemer Neuhaus legt productie wekenlang stil
  3. Slachterij raakt slachthuiserkenning kwijt: cameratoezicht NVWA werpt zijn vruchten af
  4. Future Goods: hoe de toekomst eruit ziet, heb je zelf in de hand
  5. Fastfood funest voor gezonde darmflora - eet jezelf gezond met veel verschillende vezels
  6. Voor abonneesFarm-to-Fork gooit de befaamde '1169/2011' op de schop: dit betekent het voor etikettering
  7. Belasting op suikerrijke dranken kan diabetes tegengaan
  8. Expertpanel: Heeft het zin om een allergenenwaarschuwing op het etiket te zetten?
  9. Belgische recalls en waarschuwingen juni: listeria in haring
  10. Aftrap NAPV: zo pakt branche de komende 8 jaar verlaging van zout, suiker en verzadigd vet aan
  1. Eiwitten uit microbiële fermentatie krijgen stimulans door oprichting The ProteInn Club
  2. Safe met Eef: Help! Er gaan soms dingen mis in de fabriek, wat nu?
  3. Chocoladereep Toblerone verliest Zwitserse identiteit
  4. Zo bak je brood door te koelen: een vacuüm gekoeld product zakt niet meer weg
  5. FAVV deelt cijfers: 2021 in het teken van ethyleenoxide, brexit, PFAS, opheffen embargo varkensvlees en vogelgriep
  6. Louise Fresco over noodzaak mondiale voedselstrategie en aanpak voedselverspilling: hoge voedselprijzen vergroten besef
  7. Vijf supermarkten leggen Belgisch Beter Leven-kip in de schappen
  8. Nederlandse recalls en waarschuwingen juni: allergenen in maaltijden Plus en Spar
  9. NVWA Handboek Etikettering van levensmiddelen
  10. Autoriteiten geven fouten toe in onderzoek naar listeriose