1. Plantaardig versus zuivel: deze plantaardige variatie op melk is een goed alternatief voor halfvolle melk (podcast)
  2. Rechter beslist: verkoopnaam Roombeter van Upfield is verboden zuivelterm en moet uit de schappen
  3. Voor abonnees2 doden en 12 zieken door listeria in plantaardig melkalternatief
  4. Opinie John Verbakel, Upfield: 'Gezond verstand gebruiken bij benaming zuivelalternatieven'
  5. Voor abonnees5 trends: cruciale R&D-ontwikkelingen in zuivel en zuivelalternatieven
  6. Voor abonneesNZO reageert op discussie plantaardige benamingen: 'Creativiteit gaat verder dan productontwikkeling'
  7. Voor abonneesNZO-directeur: 'In een meer plantaardig voedingspatroon hebben we zuivel juist hard nodig'
  8. Bunge introduceert plantaardig alternatief voor zuivelboter voor voedselproducenten en bakkers
  9. Eerste Kamer wil geen extra belasting op havermelk en vruchtensappen
  10. Startup maakt plantaardige botervervanger voor industrie: 'Duurzaam banket moet nieuwe normaal worden'
  11. Vegan boter met de smaak van roomboter? Willicroft gebruikt fermentatie om dat te bereiken
  12. Hoe een bonenboer, een traditionele kaasfabrikant en een vegan kaasproducent samenwerken
  13. Voor abonneesZuivellab Qlip: 'Afname melkveehouders heeft grote gevolgen voor verwerkende zuivelsector'
  14. Oatly bundelt al 'het gezeik' over zijn havermelk op website 'F*ck!Oatly'
  15. Voor abonneesOn Topic: Productontwikkeling met plantaardige eiwitten
  1. Betere plantaardige kaasalternatieven? 'Eetervaring is meer dan smaak'
  2. Is plantaardige melk limonade? Wederom discussie rondom belastinginvoering
  3. Precisiefermentatie in Europa op de kaart zetten, dat is het doel van nieuwe alliantie
  4. Startup maakt verse melk van noten: 'De opschaling was het meest complex'
  5. 'In 2040 bestaat minstens een kwart van alle voedingsmiddelen uit alternatieve eiwitten'
  6. Boermarke: 'Met plantaardig blokje kaas in salade pak je ook de veganist mee'
  7. ABN Amro: zo kunnen plantaardige varianten voor vlees en zuivel verder groeien
  8. Data-analyse of een fysisch-chemisch model: waar heeft een foodbedrijf meer aan?
  9. Nutrileads klaar om markt te bestormen met immuunbevorderende wortelvezel, maar een gezondheidsclaim verkrijgen is lastig
  10. Zo gebruikt Jay&Joy traditionele kaastechnieken voor de productie van vegan kaas
  11. Hoofd R&D FrieslandCampina: 'Data wordt steeds belangrijker voor R&D'
  12. Biedt Europese vraag naar plantaardig eiwit kansen voor West-Afrikaanse peulvruchten?
  13. Consortium bekijkt of cellulaire melk potentie heeft
  14. Welk plantaardig eiwit is het best voor jouw toepassing? 'De keuze voor vegan kaas is anders dan voor een vegetarisch worstje'
  15. FrieslandCampina helpt startup plantaardige zuivelalternatieven met lokale keten