Ronald Prince wordt de nieuwe voorzitter van de FNLI

Ronald Prince wordt de nieuwe voorzitter van de FNLI

Ronald Prince, ceo bij Royal Smilde, is door het bestuur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) benoemd tot de nieuwe voorzitter van de FNLI. Hij volgt vanaf 1 september 2022 Annemarieke de Haan op.

Ronald Prince vindt het eer om Annemarieke de Haan op te volgen, die afscheid neemt als voorzitter van de FNLI vanwege haar nieuwe rol binnen Unilever als General Manager Home Care in Zuidoost-Azië. “Het is een eer om Annemarieke op te mogen volgen en voort te borduren op het goede werk dat zij heeft gedaan voor deze prachtige sector. Ik wil haar daarvoor namens het volledige bestuur hartelijk bedanken."

Innovatieve voedingsmiddelensector

De Nederlandse voedingsmiddelensector is een belangrijke, innovatieve en veerkrachtige sector, vervolgt Prince. "Het is een voorrecht om in deze uitdagende tijden te kunnen investeren in een sterke en duurzame toekomst.”


Ronald Prince

Ronald Prince begon na zijn studie bedrijfseconomie in Rotterdam bij Procter & Gamble en Unilever in verschillende commerciële functies. Hij stapte over naar Farm Frites waar hij zich richtte op onder andere foodservice West-Europa en retail. Hij vervolgde zijn carrière bij United Coffee als commercieel directeur voordat hij in 2007 startte bij Royal Smilde. Daar heeft hij diverse directiefuncties bekleed en is hij in 2013 ook benoemd tot ceo van de groep.

FNLI-bestuur

Prince is al sinds 2012 actief in het FNLI-bestuur waarin hij zitting heeft namens zijn voorzitterschap bij de Algemene Kokswaren en Snackproducenten Vereniging. De komende maanden zullen gebruikt worden voor de overdracht.

Lees meer over

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.
Zij voert haar werk als zelfstandige uit onder de naam Grip op Content.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Salmonella besmetting chocoladefabriek Barry Callebaut: afnemer Neuhaus legt productie wekenlang stil
  2. Slachterij raakt slachthuiserkenning kwijt: cameratoezicht NVWA werpt zijn vruchten af
  3. Future Goods: hoe de toekomst eruit ziet, heb je zelf in de hand
  4. Fastfood funest voor gezonde darmflora - eet jezelf gezond met veel verschillende vezels
  5. Voor abonneesFarm-to-Fork gooit de befaamde '1169/2011' op de schop: dit betekent het voor etikettering
  6. Belasting op suikerrijke dranken kan diabetes tegengaan
  7. Expertpanel: Heeft het zin om een allergenenwaarschuwing op het etiket te zetten?
  8. Belgische recalls en waarschuwingen juni: listeria in haring
  9. Aftrap NAPV: zo pakt branche de komende 8 jaar verlaging van zout, suiker en verzadigd vet aan
  10. Eiwitten uit microbiële fermentatie krijgen stimulans door oprichting The ProteInn Club
  1. Safe met Eef: Help! Er gaan soms dingen mis in de fabriek, wat nu?
  2. Chocoladereep Toblerone verliest Zwitserse identiteit
  3. Zo bak je brood door te koelen: een vacuüm gekoeld product zakt niet meer weg
  4. FAVV deelt cijfers: 2021 in het teken van ethyleenoxide, brexit, PFAS, opheffen embargo varkensvlees en vogelgriep
  5. Louise Fresco over noodzaak mondiale voedselstrategie en aanpak voedselverspilling: hoge voedselprijzen vergroten besef
  6. Vijf supermarkten leggen Belgisch Beter Leven-kip in de schappen
  7. Nederlandse recalls en waarschuwingen juni: allergenen in maaltijden Plus en Spar
  8. NVWA Handboek Etikettering van levensmiddelen
  9. Autoriteiten geven fouten toe in onderzoek naar listeriose
  10. GesponsordDeze waterbehandelingsinstallaties besparen op water én energie