Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.
Actuele onderwerpen
Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 4 juni in De Fabrique in Utrecht. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals voorbereiding op een inspectie, herkomstetikettering, benamingen van plantaardige producten, duurzame verpakkingen, gecultiveerd vlees en precisiefermentatie, harmonisatie van Europese wetgeving, allergenen, voedings- en gezondheidsclaims, due diligence wetgeving, een update vanuit het ministerie van VWS en zelfregulering vanuit de RCC.
PAL-labeling en richtlijnendocumentallergenen
VWS heeft een allergenenbeleid vastgesteld. Hierin zijn de kaders voor het gebruik van PAL-labeling bepaald, zoals de referentiedosissen die gebruikt moeten worden voor een risicobeoordeling en de bewoording van een allergenenwaarschuwing. Daarnaast hebben FNLI en CBL samen met de NVWA een richtlijnendocument opgesteld, waarin de toepassing van dit beleid concreet gemaakt wordt. Maar wat staat er precies in het beleid en het richtlijnendocument?
Allergenen vermelding en kruisbesmetting
Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen in de Codex op gebied van allergenen? En wat kunnen we verder nog verwachten op gebied van allergenenvermelding en kruisbesmetting? Krista Baar van Normec en Marjan van Ravenhorst van Allergenen Consultancy geven een duidelijk overzicht van de nieuwe ontwikkelingen in allergenenwetgeving. Marloes Kneppers (manager voedselveiligheid & regelgeving FNLI) en Ilse Roosenbrand (manager voedselveiligheid & gezonde voeding bij het CBL) lichten vervolgens kort de belangrijkste punten uit het richtlijnendocument toe. De sessie wordt afgesloten met een paneldiscussie tussen de vier sprekers.
Sprekers
Deze sessie wordt ingevuld door vier verschillende sprekers. Allereerst Krista Baar, senior etiketteringsspecialist bij Normec. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Krista Baar.
De tweede spreker is Marjan van Ravenhorst, directeur en consultant bij Allergenen Consultancy. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Marjan van Ravenhorst.
De derde spreker is Marloes Kneppers, manager voedselveiligheid & regelgeving bij de FNLI. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Marloes Kneppers.
Tot slot de laatste spreker is Ilse Roosenbrand, manager voedselveiligheid & gezonde voeding bij het CBL. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Ilse Roosenbrand.
Geïnteresseerd in dit onderwerp en benieuwd naar de overige onderwerpen op het Food Law Event?