'Plantaardige poedermixen moeten ook bij restaurants op het menu komen'

'Plantaardige poedermixen moeten ook bij restaurants op het menu komen'

Om plantaardige poedermixen ook bij restaurants op het menu te krijgen, lanceert startup Greenforce een B2B-platform voor de horeca.

Greenforce zegt hiermee gehoor te willen geven aan de vraag van restaurantgasten naar meer plantaardige opties op het menu. Door de plantaardige poedermixen in grootverpakkingen via een B2B-platform aan te bieden, hoopt Greenforce dat horeca ermee gaat experimenteren.

Houdbaar

De mixen zijn lang houdbaar, zijn eiwitrijk en zijn door restaurants makkelijk naar eigen hand te zetten. Bijvoorbeeld door er een plantaardige burger of gehaktbal met eigen twist van te maken. Op het platform kunnen horecaondernemers de bulkmixen bestellen in de varianten burger, gehakt, gehaktbal, ei, schnitzel en smeerworst.

Over Greenforce

De producten van Greenforce bestaan uit een poedermix van onder meer erwteneiwit of haver. Door toevoeging van water kunnen er plantaardige vlees-, vis- of zuivelproducten mee worden gemaakt. Het bedrijf is in 2020 opgericht in München door Thomas Isermann en is sinds juni 2021 ook actief op onder meer de Nederlandse markt.

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.