Europese Commissie over Farm to Fork: 'De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is urgent'

Europese Commissie over Farm to Fork: 'De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is urgent'
Tijdens het Food Law Event vertelt Isabelle Rollier van de Europese Commissie over de laatste stand van zaken rondom de Farm to Fork strategie

Er wordt al langere tijd gesproken over de Farm to Fork strategie vanuit Europa. Maar wat is de huidige status van deze strategie? Wat komt er op de voedingsindustrie af? En hoe kunnen producenten hiermee omgaan? Isabelle Rollier, onderdeel van het Farm to Fork team bij de Europese Commissie, vertelt over de laatste stand van zaken tijdens het Food Law Event.

Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.

Actuele onderwerpen

Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 6 juni. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals de ISO norm plantaardig, veranderingen in Verordening 1169/2011, duurzame verpakkingen, contaminanten, NVWA Handboek additieven, duurzaamheidsclaims, novel foods, etikettering, due diligence en allergenen.

Stand van zaken Farm to Fork

De Farm to Fork strategie is al langere tijd een veelbesproken onderwerp binnen de voedingsmiddelenwetgeving. Want hoe gaat de invulling van deze strategie er precies uitzien? Wat is de huidige stand van zaken? En wat kunnen we de komende tijd nog verwachten op het gebied van deze strategie? Isabelle Rollier is policy officer in het Farm to Fork team bij de Europese Commissie, DG Health and Food Safety. Zij geeft tijdens het Food Law Event een overzicht van de laatste stand van zaken rondom de Europese strategie.

Europees duurzaam voedselsysteem

Isabelle Rollier zal overzichtelijk bepaalde onderwerpen rondom de strategie behandelen. Wat is het laatste nieuws rondom de EU Code of Conduct on responsible food business and marketing practices? Er is daarnaast een nieuwe raamwerkwetgeving onderweg omtrent een Europees duurzaam voedselsysteem. Wat kunnen voedselproducenten verwachten? Wat betekent dit voor producenten? En wat is er tot slot nieuw op het vlak van voedselverspilling? “De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is urgent, voor onze planeet én voor onze kinderen”, zegt Rollier over het belang van de strategie.

Spreker

Isabelle Rollier is policy officer in het Farm to Fork team bij de Europese Commissie, DG Health and Food Safety. In haar rol is ze nauw betrokken bij de opzet en implementatie van de Farm to Fork strategie. Bekijk het LinkedIn profiel van Isabelle Rollier.

Bekijk hier het hele programma en meld je aan

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voor abonneesProducten ontwikkelen met ge-upcyclede ingrediënten? Dit zijn 5 tips van experts
  2. Dit doen Verstegen, Colzaco en Dutch Cuisine om  biodiversiteit te bevorderen
  3. Nederlandse recalls en waarschuwingen februari: ochratoxine in pistachenoten en schimmelvorming in bagels
  4. Consumentenbond: 'Veel vegaburgers bevatten te veel zout'
  5. Minstens 100 mensen ziek na eten in bekend Madrileens restaurant
  6. Onderzoekscentrum Flanders Make krijgt nieuwe directeur
  7. Gastronology: "3D-foodprinten op industriële schaal komt in zicht"
  8. Hoe pak je duurzaamheid praktisch aan? Foodbedrijf Vezet vertelt hoe ze met experts CO2-emissies in kaart bracht
  9. Voedselveiligheidsexpert NIZO: 'Een clean label is nog niet altijd mogelijk bij plantaardige producten'
  10. Insectenstartup De Krekerij stopt per direct
  1. Importcontroles: dit zijn aandachtspunten voor levensmiddelenproducenten en importeurs
  2. Productinnovaties februari: Almond Bites van Hands Off My Chocolate en Kaptein smeerkaas
  3. Combinatie van technologie, nieuwe ingrediënten en recepturen levert goede textuur vleesvervangers
  4. Startup maakt verse melk van noten: 'De opschaling was het meest complex'
  5. 5 supermarktketens doen wegwerpzakjes voor groente en fruit in de ban
  6. Wederom onderzoek naar producent Abbott als gevolg van 'ronduit onhygiënische' fabriek
  7. Beter goed gejat dan slecht verzonnen? Deze 10 trends helpen je R&D verder
  8. Blik buitenlandse sperziebonen of verse Nederlandse wortelen? Europees ecolabel moet consument helpen bij deze keuze
  9. Dit moeten foodbedrijven weten over duurzaamheidskeurmerken
  10. Stijgende groenteprijzen door kou en energiekosten