Onderzoekscentrum Flanders Make krijgt nieuwe directeur

Onderzoekscentrum Flanders Make krijgt nieuwe directeur

Grisja Lobbestael zal vanaf 1 maart Dirk Torfs opvolgen als nieuwe directeur van Flanders Make. Torfs treedt wegens gezondheidsredenen terug bij het onderzoekscentrum.

Lobbestael was sinds 2005 werkzaam bij Sjoen, een Belgische multinational gespecialiseerd in technisch textiel. Ook bij de Vlaamse metaalverwerkende en elektronische bedrijven Packo en Barco was Lobbestael bezig met het onderzoek naar technische-, commerciële- en managementontwikkelingen.

Het vertek van Torfs

“Grisja Lobbestael combineert een jarenlange industriële ervaring in een internationale context met een grote passie voor innovatie, waarmee hij het Flanders Make innovatie ecosysteem verder kan versterken”, licht Urbain Vandeurzen, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Flanders Make toe. Tegelijkertijd bedankt hij Torfs: “Ik wil Dirk Torfs bedanken voor de snelle en indrukwekkende ontwikkeling van Flanders Make en voor zijn belangrijke bijdrage aan het “Industrie 4.0 proof” maken van onze bedrijven.”

‘Verdere groei’

Flanders Make oprichter Dirk Torfs zal bij de strategische projecten en stakeholdermanagement van het bedrijf betrokken blijven. De terugtredend directeur vertelt hoopvol uit te kijken naar de verdere groei van het samenwerkingsmodel tussen bedrijven, academische partners en de overheid. Lobbestael streeft ernaar om in zijn functie als nieuwe directeur verder te bouwen aan het “Industrie 4.0 proof” transitieproject van Torfs.

Lees meer over

Beeld: VMT

Recalls België 2024 in beeld: wederom ruim 300 meldingen

In 2024 maakten het Belgische FAVV en VMT in totaal melding van 317 recalls en waarschuwingen. Welke producten haalden producenten uit de markt? En waarom werden deze producten teruggeroepen? VMT zet de recalls en waarschuwingen voor levensmiddelen uit 2024 in België overzichtelijk op een rij.

Belgische recalls en waarschuwingen januari: mogelijk E. coli in kaas

Belgische recalls en waarschuwingen januari: mogelijk E. coli in kaas

Dit zijn Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen voor januari: mogelijk E. coli in kaas, te hoog gehalte Alternaria-toxines in tahin en te hoog gehalte chloraat in verschillende frisdranken.

Foto: Shutterstock

Coca-Cola: 'Chloraat in frisdrank kwam door fout in waterbehandeling'

The Coca-Cola Company riep deze week 4 miljoen blikjes en glazen flesjes frisdrank terug omdat in de producten een te hoog gehalte chloraat werd gevonden. De fout lag niet bij een van de ingrediënten, vertelt Coca-Cola aan VMT. De waterbehandeling in het productieproces was het probleem.

Consumenten kochten in 2022 meer biologische producten

VMT webinar: de authenticiteit van (biologische) producten bepalen

Hoe garandeer je dat een product daadwerkelijk biologisch is? Welke ontwikkelingen zijn er in methoden en technieken om authenticiteit te verifiëren, en hoe kunnen producenten en retailers dit borgen in de praktijk? Op 19 februari 2025 organiseert VMT een voor abonnees gratis webinar over de authenticiteit van (biologische) producten.

Consumentenorganisaties vragen Europa om voedingsprofielen: 'Commissie is al 16 jaar te laat met deadline' 

Consumentenorganisaties vragen Europa om voedingsprofielen:...

De Belgische consumentenorganisatie Testaankoop roept de Europese Commissie (EC) op werk te maken van voedingsprofielen om misleiding te voorkomen. Voedingsprofielen stellen extra eisen aan productclaims voor levensmiddelen met specifieke nutritionele waarde. Tot op heden zijn de voedingsprofielen nog steeds niet definitief.

Belangrijke functiewisselingen 2025: Pierre Hoogesteger benoemd tot directeur Robbers & van den Hoogen

Belangrijke functiewisselingen 2025: Pierre Hoogesteger benoemd tot...

In dit overzicht de belangrijkste functiewisselingen van het jaar 2025 op een rij. Laatste wapenfeiten: Pierre Hoogesteger benoemd tot directeur Robbers & van den Hoogen, Derk Jan Terhorst benoemd tot nieuwe CEO van Barentz en Roland Thiemann benoemd tot nieuwe directeur van Anuga FoodTec.

4 tips: zo zijn plantaardige alternatieven voor zuivel aantrekkelijk voor de doorsnee consumentVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees 4 tips: zo zijn plantaardige alternatieven voor zuivel aantrekkelijk...

Maakt zuivel een comeback? De categorie plantaardige alternatieven voor zuivel groeit nog wel, maar niet overal. Trendbureau The Healthy Marketing Team dook in dit onderwerp en presenteerde op de Food Ingredients Europe de oorzaken en oplossingen voor deze categorie. VMT destilleerde 4 lessen waar productontwikkelaars hun voordeel mee kunnen doen.

Protozoa onder een microscoop. (foto: Shutterstock)Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees On topic: parasieten in voeding, een onderbelicht...

Bacteriën en schimmels zijn de voornaamste oorzaak van bederf in voedingsmiddelen. Toch zijn er nog veel anderen ziekteverwekkers die mensen kunnen besmetten, zoals parasieten. In de voedingsindustrie zijn parasieten een vaak onderbelicht voedselveiligheidsrisico. Dit artikel geeft een overzicht van de voor voedsel relevante parasieten.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.