5 redenen om naar het Food Law Event te komen

5 redenen om naar het Food Law Event te komen
Op 7 juni vindt het VMT Food Law Event plaats in Maarssen

Op dinsdag 7 juni vindt het Food Law Event plaats in Maarssen. Nu al meer dan 200 aanmeldingen, eindelijk weer eens fysiek samenkomen. Maar waarom mag je dit event niet missen? VMT zet 5 redenen op een rij.

Hoe houdt de NVWA toezicht op voedselfraude? Waar legt het ministerie van VWS het komende jaar de accenten op? Hoe ziet de nieuwe Nationale Aanpak Productverbetering eruit? Wat is de laatste stand van zaken rondom Eco-Score en Nutri-Score? Wat zijn de spanningsvelden rondom het gebruik van THT en TGT? Leer meer over deze en veel meer onderwerpen tijdens het Food Law Event op 7 juni. Een live event waar je veel kennis opdoet in één dag. Relevant en direct toepasbaar. 

Belangrijke redenen om te gaan

5 redenen waarom je het event niet mag missen op een rij:

  1. Je krijgt alle informatie over hoe de Nutri-Score en Eco-Score zich tot elkaar verhouden
  2. Producenten vertellen wat er komt kijken bij etikettering van vega(n) voedingsmiddelen
  3. Duidelijkheid over de wetswijziging voor het gebruik van THT en TGT
  4. Gelegenheid om vragen te stellen aan de NVWA en het VWS
  5. Eindelijk weer fysiek netwerken met meer dan 200 collega's uit jouw vakgebied

Vele sprekers

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om het event te bezoeken. Sprekers van grote bedrijven zoals Alpro en Iglo vertellen over hun ervaringen met bepaalde wetgevingsissues. Het VWS vertelt over de beleidsplannen van de komende tijd. De NVWA is in verschillende sessies aanwezig en vertelt over onderwerpen als fraude en Infoblad 85. Bekijk het gehele programma en meld je snel aan!

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Food Law Event gemist: dit houdt het nieuwe Nederlandse allergenenbeleid in voor de industrie (video)

Food Law Event gemist: dit houdt het nieuwe Nederlandse...

Per 1 januari 2024 is er een nieuw Nederlands allergenenbeleid, vastgesteld door het ministerie van VWS. Daarnaast hebben de FNLI, het CBL en de NVWA een richtlijnendocument opgesteld. Wat staat hier precies in? En wat kunnen we verder nog verwachten op gebied van allergenen en kruisbesmetting? In deze lezing vertellen Krista Baar (Normec), Marjan van Ravenhorst (Allergenen Consultancy) en Marloes Kneppers (FNLI) meer over dit onderwerp.

Illustratie: Larissa Sas

Tip van jouw advocaat: Influencermarketing, hoe zit het precies?

KENNISPARTNER - COLUMN - Zet je als adverteerder wel eens influencers in voor je marketing? Dit is een effectieve manier om bepaalde doelgroepen te bereiken. Maar er gelden ook regels. Jouw advocaat bespreekt de belangrijkste aandachtspunten en geeft tips.

Beeld: Shutterstock

Producenten reageren op uitstellen ontbossingswetgeving: 'Uitstel...

Recent werd bekend dat de invoering van de European Union Deforestation (EUDR) met een jaar wordt uitgesteld naar december 2025. Producenten hebben nu dus een jaar langer om zich voor te bereiden op deze wetgeving. Lost het uitstel de onduidelijkheid en aandachtspunten op? Zijn producenten gebaat bij het uitstel? VMT vroeg het aan verschillende producenten.

Beeld: Shutterstock

Webinar terugkijken: Voedings- of gezondheidsclaim maken? Hier ligt...

Producenten proberen zich door middel van claims te onderscheiden van andere producenten. Maar niet alles mag zomaar geclaimd worden. Hoe ziet zo'n traject van het maken van een claim eruit? Hoe weet je of een voedings- of gezondheidsclaim gemaakt mag worden? En hoe kijkt de NVWA naar dit onderwerp? Eerder was deze webinar te zien op VMT waarin drie verschillende sprekers uitgebreid inzoomen op claims.

Foto: Shutterstock

Dit is waarom er in januari strengere regels komen voor de verkoop...

De laatste jaren is rauwe melk populair onder consumenten die op zoek zijn naar natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen. Hoewel de voedselveiligheid van rauwe zuivelproducten in Nederland relatief goed is, blijft de consumptie ervan risicovol. Regels rondom verkoop worden daarom per 1 januari 2025 aangescherpt. Dit artikel zet het op een rij.

Nieuw platform moet revolutie in bestrijden voedselfraude veroorzaken 

Nieuw platform moet revolutie in bestrijden voedselfraude veroorzaken

Vanaf 1 januari 2025 kunnen voedingsprofessionals gebruik maken van het nieuwe fraudeplatform European Food Fraud Community of Practice (EFF-CoP). Het platform moet onderzoek stimuleren en een gemeenschap vormen voor professionals om voedselfraude tegen te gaan.

Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen december: mogelijk stukjes metaal in schuddebuikjes

Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen december: mogelijk...

Dit zijn de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen voor december: mogelijk stukjes metaal in schuddebuikjes, risico op barstende slagroomspuiten Campina en mogelijk ongedierte in bloem.

Beeld: Shutterstock

Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen december: foutieve...

Dit zijn Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen voor december: foutieve houdbaarheidsdatum geitenkaas met spek, foutieve houdbaarheidsdatum verschillende kerstproducten en mogelijk salmonella in zaden.

EFSA: minder voedingsgerelateerde uitbraken, meer ziektegevallen

EFSA: minder voedingsgerelateerde uitbraken, meer ziektegevallen

Het aantal voedingsgerelateerde uitbraken daalde de afgelopen jaren. Het aantal zoönotische ziektegevallen is daarentegen gestegen. Vooral Salmonella en Campylobacter veroorzaakten veel besmettingen binnen de EU.

NVWA publiceert 2 nieuwe handboeken en aangepast handboek additieven

NVWA publiceert 2 nieuwe handboeken en aangepast handboek additieven

De NVWA publiceert twee nieuwe handboeken: het handboek aroma's en het handboek enzymen. Daarnaast publiceert de NVWA ook een aangepaste versie van het handboek additieven.

4 tips: zo zijn plantaardige alternatieven voor zuivel aantrekkelijk voor de doorsnee consument

4 tips: zo zijn plantaardige alternatieven voor zuivel aantrekkelijk...

Maakt zuivel een comeback? De categorie plantaardige alternatieven voor zuivel groeit nog wel, maar niet overal. Trendbureau The Healthy Marketing Team dook in dit onderwerp en presenteerde op de Food Ingredients Europe de oorzaken en oplossingen voor deze categorie. VMT destilleerde 4 lessen waar productontwikkelaars hun voordeel mee kunnen doen.

Foto: Lamb Weston

Zo tovert Lamb Weston gebruikte frituurolie om tot nieuwe...

De recycledrang van voedselproducenten leidt soms tot opvallende innovaties. Neem de nieuwe frietverpakking van Lamb Weston, die voor 60% bestaat uit biocirculair plastic gemaakt van gebruikte frituurolie. Hoe borg je de veiligheid van zo'n product? VMT sprak met Lamb Weston over de kwaliteit en veiligheid van de frietverpakking.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.