Het Food Law Event van VMT is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis opdoet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.
Onderwerpen
Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 7 juni. Na twee jaar van digitale updates, dit jaar weer een fysiek event in Maarssen. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals gezonde voeding, fraude, Nieuwe Aanpak Productverbetering, Infoblad 85, Front of Pack voedselkeuzelogo’s, biologische wetgeving, allergenen, etikettering van vega(n) voedingsmiddelen, contractuele afspraken, spanningsvelden bij THT en TGT en misleiding.
Gezonde voeding, fraude en misleiding
Hoor tijdens het plenaire ochtendprogramma de laatste stand van zaken op gebied van gezonde voeding en preventie van Letteke Boot van het VWS. Daarna vertelt Karen Gussow van de NVWA hoe de NVWA toezicht houdt op voedselfraude. Tijdens de plenaire afsluiting gaat Ebba Hoogenraad op zoek naar tendensen en tips op gebied van misleiding in de voedingsindustrie.
NAPV, fraude en Infoblad 85
Tijdens de eerste breakouts een sessie over de Nationale Aanpak Productverbetering met Ebba Hoogenraad (Hoogenraad & Haak), Lucie de Peuter (Unilever), Imkje Tiesinga (FNLI) en Ilse Roosenbrand (CBL). Parallel daaraan een sessie over fraude met Lauren Dallau (NVWA), Marijn van Tuijl (Ploum) en IJsbrand Velzeboer (Scienta Nova). De derde sessie in dit blok gaat over Infoblad 85 met Paul in ’t Veld (NVWA) en Barbara Mutsaers (AKD).
FOP, biologisch en allergenen
Het tweede blok breakouts bevat een sessie over Front of Pack voedselkeuzelogo’s met Jasmin Buijs (Axon), Lisa Gray (Iglo) en Pascale Boulanger (Colruyt). Daarnaast een sessie over biologische wetgeving met Silvia Gawronski (Van Traa), Marion Blom (Bionext) en Arjon Kalter (Rwenzori Premium Vanilla). Tenslotte parallel hieraan de grote allergenenupdate met Marjan van Ravenhorst (Allergenen Consultancy) en Benjamin Remington (Remington Consulting Group B.V.).
Vega(n), contracten en houdbaarheid
Tijdens de laatste ronde breakouts een sessie over de wettelijke kaders rondom vega(n) producten met Sarah Arayess (Say Legal), Dennis Favier (Seasogood) en Simone Broxks en Floris Kets (Alpro). Daarnaast een sessie over de valkuilen en tips bij contractuele afspraken door Karin Verzijden (Axon) en Ingrid Keller Cayet (Madaga). Tenslotte een sessie over de spanningsvelden bij TGT en THT door Ellis van Diermen (Précon), Wiek van der Vossen (Voedingscentrum) en Laura Put (WUR).