Twee Food congressen in Milaan - en hierom mag je ze niet missen

Twee Food congressen in Milaan - en hierom mag je ze niet missen

Milaan is dit jaar het decor van zowel de Food Sure Summit als de Food Innovate Summit die tegelijkertijd worden gehouden op 14 en 15 juni. Twee topcongressen op één locatie die een keur aan internationale sprekers voorbij laat komen en met interessante gevarieerde presentaties zorgen voor veel onmisbare inspiratie op het internationaal gebied over food innovatie en voedselveiligheid. Lezers van VMT kunnen beide congressen met 50% korting bezoeken.

Voor de 20e keer vindt dit jaar de Food Sure Summit plaats. Dit keer in Milaan. De vorige editie was in 2019 in Amsterdam. Het loont dit keer zeker om af te reizen naar Milaan voor een keur aan internationale sprekers die allemaal hun best practices met vakgenoten zullen gaan delen.

Programma Food Sure Summit

Wat kan de bezoeker aan onderwerpen verwachten op de Food Sure Summit, bedoelt voor managers die werken bij voedingsbedrijven die merk eigenaren zijn en eindproducten produceren:

  • Wereldwijde normen vaststellen die gemakkelijk te volgen zijn in alle landen en regio's
  • Hoe gaan we naar nul incidenten met procesoptimalisatie en digitalisering?
  • Regelgeving van de toekomst: hoe is de dagelijkse naleving te combineren met een lange termijn strategie?
  • Welke skills en vaardigheden horen bij een leider anno 2022?
  • Hoe kan EAO-certificering de beveiliging van de logistieke stroom helpen en ondersteunen
  • Nul contaminaties, regelgeving voor detectielimieten
  • Voedselveiligheid en het verschil tussen de EU, de VS en China

Sprekers

Onder anderen maken deze Nederlanders werkzaam bij internationale organisatie hun opwachting: Eric Timmermans, Corporate Director Quality bij Friesland Campina, Paul van der Aar, Senior Global Lead Licenxes & Quality Global Production bij Heineken, Dr. Gülden Yimaz, Director of the Healty and Safe Food Systems Program en Geert van Kempen, Head of Food & Beverage Strategy van Veeva Systems. Zij delen hun best practices delen. Maar het programma biedt ook plaats aan een aantal andere internationale sprekers zoals Janek Czarnecki, Head of Regulatory and Scientific Affairs bij Nestle Polen, Alessandro Ruggeri, Global Suppliers Quality Director bij Barilla en een keynote van Bizhan Pourkomailian, Global Director Corporation Restaurant & Distribution Food Safetybij McDonald's.

Bekijk hier het hele programma.

Aanmelden kan hier.

Food Innovate Summit

De Food Sure Summit wordt tegelijkertijd gehouden met de Food Innovate Summit op dezelfde plek namelijk het hotel Meliá Milano. Tijdens dit congres draait het vooral om food innovaties.

Deelnemers kunnen het volgende verwachten:

  • Zo onderscheid je met een product in een verzadigde markt
  • Bereik een schoner label zonder in te boeten op smaak
  • Ontdek en definieer de nieuwste trends in consumentengedrag en kooppatronen over de hele wereld
  • Verbeter de productformulering met enkele van de meest innovatieve ingrediënten
  • Plan de productlevenscyclus met baanbrekende technologieën
  • Strategieën ontwikkelen en technieken afstemmen voor uitbreiding naar nieuwe markten
  • Verbeter het succespercentage bij een nieuwe lancering
  • Stem producten en toekomstige projecten af op de veranderende consumententrends
  • Vind nieuwe inspiratie voor NPD en innovatie door nieuwe technieken en ingrediënten

Onder meer Antanasios Moschos, Quality Director bij Leonidas, Rachid Hassairi, Global Senior Director Food Safety & Quality Management bij Kraft Heinz en Marcelo Gelo, Chief Marketing Officer bij Mutti zullen spreken.

Bekijk hier het hele programma.

Aanmelden kan hier.

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.
Zij voert haar werk als zelfstandige uit onder de naam Grip op Content.

Norovirus bij Van der Valk? Minstens 15 medewerkers Belastingdienst ziek 

Norovirus bij Van der Valk? Minstens 15 medewerkers Belastingdienst...

Meerdere medewerkers van de Belastingdienst werden ziek na een bezoek aan het buffet van Van der Valk in Hoorn. De NVWA houdt de uitbraak nauwlettend in de gaten, maar heeft nog niet uitgesloten wat de besmettingsbron is. Is het norovirus eventueel de oorzaak?

Twee jaar listeria bij zelfde voedselproducent: 11 zieken en een dode baby

Twee jaar listeria bij zelfde voedselproducent: 11 zieken en een dode...

Een jarenlange besmetting met Listeria monocytogenes bij de Amerikaanse voedselproducent Yu Shang Inc. heeft ernstige gevolgen: elf zieken, waaronder een zwangere vrouw, en de dood van een pasgeboren baby. De besmetting wordt gelinkt aan kant-en-klare vleesproducten met lange houdbaarheid. Hiervan is meer dan 30.000 kilo teruggeroepen. De uitbraak benadrukt de noodzaak van strikte voedselveiligheidsmaatregelen, vooral bij kwetsbare producten.

Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van november: mogelijk salmonella in kalkoenfilet mignon

Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van november: mogelijk...

In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van november: mogelijk salmonella in kalkoenfilet mignon, onvermelde allergenen honing-mosterd dressing en dubbel etiket op verpakking gekarameliseerde heilbot.

Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van november: mogelijk slecht geseald rijstdessert

Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van november:...

In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van november: Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van november: mogelijk slecht geseald rijstdessert, onvermelde allergenen in honing-mosterd dressing en onvermelde allergenen cashewnoten.

Weg met het blauwe champignonbakje? Belgische retailers ontwikkelen herbruikbaar alternatief

Weg met het blauwe champignonbakje? Belgische retailers ontwikkelen...

Albert Heijn, ALDI, Carrefour, Colruyt, Delhaize en Lidl verenigen zich in de Reusable Packaging Coalition. Ze willen de mogelijkheden rond hergebruik van verpakkingen onderzoeken. In een eerste proefproject zetten ze de overstap naar herbruikbare verpakkingen voor champignons in regio Mechelen.

Beeld: Shutterstock

Nieuw product ontwikkelen? 4 trends om in de gaten te houden voor 2025

Het einde van het jaar nadert. De trends voor 2025 komen dan ook langzaam weer om de hoek kijken. Mintel voorspelt vier trends voor aankomend jaar: voedzame voeding 'als medicijn', rebelse consumenten die soms zoeken naar 'ongezonde' producten, veranderende ketens die leiden tot meer lokale of wereldwijde producten en samenwerking tussen technologie en landbouw. In dit artikel de vier trends verder uitgewerkt.

Onderzoek: supermarkten promoten gezonde voeding onvoldoende

Onderzoek: supermarkten promoten gezonde voeding onvoldoende

Supermarkten ondernemen nauwelijks stappen om hun assortiment gezonder te maken. Volgens denktank Questionmark bestaat 83 procent van de supermarktaanbiedingen nog altijd uit ongezonde producten. Ekoplaza doet het het beste. Jumbo, Aldi, Albert Heijn en Plus lopen achter.

Dode bij listeria-uitbraak in Denemarken: viskoekjes als bron

Dode bij listeria-uitbraak in Denemarken: viskoekjes als bron

In Denemarken is één persoon overleden en zijn zes anderen ernstig ziek geworden door een listeria-uitbraak. De bron van de infectie is herleid naar viskoekjes van de fabrikant Jeka Fish. De producten zijn inmiddels teruggeroepen.

Productinnovaties november en december: duurzame vleesvervangers

Productinnovaties november en december: duurzame vleesvervangers

VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de productinnovaties november en december: duurzame vleesvervangers, plantaardige en eiwitrijke portein bowls, gut shot in recyclebare fles en pasta grootverpakking.

Beeld: Alle foto's zijn gemaakt door Koos Groenewold.

Terugblik Food Safety Event: editie van 2024 in beeld

Op dinsdag 19 november kwamen ruim 300 professionals uit de voedingsindustrie samen op het Food Safety Event in de Rijtuigenloods. Om terug te kunnen blikken op een leerzame dag, is het event in een videoterugblik en fotoreportage vastgelegd.

Foodwatch over kwik in tonijn: "dat drempelwaarde is aangepast op de vangst, is bizar"

Foodwatch over kwik in tonijn: "dat drempelwaarde is aangepast op de...

Foodwatch Frankrijk en onderzoeksbureau Bloom analyseerden de kwikgehaltes van tonijn uit blik. De metaalgehaltes in vis zijn verontrustend, vinden de organisaties. Maar ook levensmiddelenchemicus Bruno de Meulenaer geeft na een vraag van VMT aan zich zorgen te maken hierover.

Foto: Pixabay

Zweden heropent onderzoek naar grote salmonella-uitbraak

De Zweedse autoriteiten hebben het onderzoek naar een salmonella-uitbraak heropend nadat in korte tijd meer mensen ziek zijn geworden. Het gaat om 81 gevallen van Salmonella Typhimurium, verspreid over 18 regio's, waarbij een gemeenschappelijke voedselbron wordt vermoed.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.