Voor de 20e keer vindt dit jaar de Food Sure Summit plaats. Dit keer in Milaan. De vorige editie was in 2019 in Amsterdam. Het loont dit keer zeker om af te reizen naar Milaan voor een keur aan internationale sprekers die allemaal hun best practices met vakgenoten zullen gaan delen.
Programma Food Sure Summit
Wat kan de bezoeker aan onderwerpen verwachten op de Food Sure Summit, bedoelt voor managers die werken bij voedingsbedrijven die merk eigenaren zijn en eindproducten produceren:
- Wereldwijde normen vaststellen die gemakkelijk te volgen zijn in alle landen en regio's
- Hoe gaan we naar nul incidenten met procesoptimalisatie en digitalisering?
- Regelgeving van de toekomst: hoe is de dagelijkse naleving te combineren met een lange termijn strategie?
- Welke skills en vaardigheden horen bij een leider anno 2022?
- Hoe kan EAO-certificering de beveiliging van de logistieke stroom helpen en ondersteunen
- Nul contaminaties, regelgeving voor detectielimieten
- Voedselveiligheid en het verschil tussen de EU, de VS en China
Sprekers
Onder anderen maken deze Nederlanders werkzaam bij internationale organisatie hun opwachting: Eric Timmermans, Corporate Director Quality bij Friesland Campina, Paul van der Aar, Senior Global Lead Licenxes & Quality Global Production bij Heineken, Dr. Gülden Yimaz, Director of the Healty and Safe Food Systems Program en Geert van Kempen, Head of Food & Beverage Strategy van Veeva Systems. Zij delen hun best practices delen. Maar het programma biedt ook plaats aan een aantal andere internationale sprekers zoals Janek Czarnecki, Head of Regulatory and Scientific Affairs bij Nestle Polen, Alessandro Ruggeri, Global Suppliers Quality Director bij Barilla en een keynote van Bizhan Pourkomailian, Global Director Corporation Restaurant & Distribution Food Safetybij McDonald's.
Bekijk hier het hele programma.
Food Innovate Summit
De Food Sure Summit wordt tegelijkertijd gehouden met de Food Innovate Summit op dezelfde plek namelijk het hotel Meliá Milano. Tijdens dit congres draait het vooral om food innovaties.
Deelnemers kunnen het volgende verwachten:
- Zo onderscheid je met een product in een verzadigde markt
- Bereik een schoner label zonder in te boeten op smaak
- Ontdek en definieer de nieuwste trends in consumentengedrag en kooppatronen over de hele wereld
- Verbeter de productformulering met enkele van de meest innovatieve ingrediënten
- Plan de productlevenscyclus met baanbrekende technologieën
- Strategieën ontwikkelen en technieken afstemmen voor uitbreiding naar nieuwe markten
- Verbeter het succespercentage bij een nieuwe lancering
- Stem producten en toekomstige projecten af op de veranderende consumententrends
- Vind nieuwe inspiratie voor NPD en innovatie door nieuwe technieken en ingrediënten
Onder meer Antanasios Moschos, Quality Director bij Leonidas, Rachid Hassairi, Global Senior Director Food Safety & Quality Management bij Kraft Heinz en Marcelo Gelo, Chief Marketing Officer bij Mutti zullen spreken.