Twee Food congressen in Milaan - en hierom mag je ze niet missen

Twee Food congressen in Milaan - en hierom mag je ze niet missen

Milaan is dit jaar het decor van zowel de Food Sure Summit als de Food Innovate Summit die tegelijkertijd worden gehouden op 14 en 15 juni. Twee topcongressen op één locatie die een keur aan internationale sprekers voorbij laat komen en met interessante gevarieerde presentaties zorgen voor veel onmisbare inspiratie op het internationaal gebied over food innovatie en voedselveiligheid. Lezers van VMT kunnen beide congressen met 50% korting bezoeken.

Voor de 20e keer vindt dit jaar de Food Sure Summit plaats. Dit keer in Milaan. De vorige editie was in 2019 in Amsterdam. Het loont dit keer zeker om af te reizen naar Milaan voor een keur aan internationale sprekers die allemaal hun best practices met vakgenoten zullen gaan delen.

Programma Food Sure Summit

Wat kan de bezoeker aan onderwerpen verwachten op de Food Sure Summit, bedoelt voor managers die werken bij voedingsbedrijven die merk eigenaren zijn en eindproducten produceren:

  • Wereldwijde normen vaststellen die gemakkelijk te volgen zijn in alle landen en regio's
  • Hoe gaan we naar nul incidenten met procesoptimalisatie en digitalisering?
  • Regelgeving van de toekomst: hoe is de dagelijkse naleving te combineren met een lange termijn strategie?
  • Welke skills en vaardigheden horen bij een leider anno 2022?
  • Hoe kan EAO-certificering de beveiliging van de logistieke stroom helpen en ondersteunen
  • Nul contaminaties, regelgeving voor detectielimieten
  • Voedselveiligheid en het verschil tussen de EU, de VS en China

Sprekers

Onder anderen maken deze Nederlanders werkzaam bij internationale organisatie hun opwachting: Eric Timmermans, Corporate Director Quality bij Friesland Campina, Paul van der Aar, Senior Global Lead Licenxes & Quality Global Production bij Heineken, Dr. Gülden Yimaz, Director of the Healty and Safe Food Systems Program en Geert van Kempen, Head of Food & Beverage Strategy van Veeva Systems. Zij delen hun best practices delen. Maar het programma biedt ook plaats aan een aantal andere internationale sprekers zoals Janek Czarnecki, Head of Regulatory and Scientific Affairs bij Nestle Polen, Alessandro Ruggeri, Global Suppliers Quality Director bij Barilla en een keynote van Bizhan Pourkomailian, Global Director Corporation Restaurant & Distribution Food Safetybij McDonald's.

Bekijk hier het hele programma.

Aanmelden kan hier.

Food Innovate Summit

De Food Sure Summit wordt tegelijkertijd gehouden met de Food Innovate Summit op dezelfde plek namelijk het hotel Meliá Milano. Tijdens dit congres draait het vooral om food innovaties.

Deelnemers kunnen het volgende verwachten:

  • Zo onderscheid je met een product in een verzadigde markt
  • Bereik een schoner label zonder in te boeten op smaak
  • Ontdek en definieer de nieuwste trends in consumentengedrag en kooppatronen over de hele wereld
  • Verbeter de productformulering met enkele van de meest innovatieve ingrediënten
  • Plan de productlevenscyclus met baanbrekende technologieën
  • Strategieën ontwikkelen en technieken afstemmen voor uitbreiding naar nieuwe markten
  • Verbeter het succespercentage bij een nieuwe lancering
  • Stem producten en toekomstige projecten af op de veranderende consumententrends
  • Vind nieuwe inspiratie voor NPD en innovatie door nieuwe technieken en ingrediënten

Onder meer Antanasios Moschos, Quality Director bij Leonidas, Rachid Hassairi, Global Senior Director Food Safety & Quality Management bij Kraft Heinz en Marcelo Gelo, Chief Marketing Officer bij Mutti zullen spreken.

Bekijk hier het hele programma.

Aanmelden kan hier.

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.
Zij voert haar werk als zelfstandige uit onder de naam Grip op Content.

Als Tasty Basics een nieuw product ontwikkelt, gebruiken ze vooral onbewerkte ingrediënten zoals noten en zaden, hele grondstoffen in plaats van bewerkte ingrediënten
productontwikkeling

Onbewerkt en toch smeuïg: hoe Tasty Basics er zonder boter en suiker...

Ultrabewerkt is ongewenst, onbewerkt is 'in'. Maar hoe lastig is het om met onbewerkte ingrediënten te werken? Maarten Duursma weet niet anders als productontwikkelaar bij Tasty Basics, producent van ontbijtgranen en graanrepen. "Doordat we veel noten en zaden gebruiken, zijn onze producten vetrijk, maar dat is de keuze die we maken als we voor onbewerkt gaan."

Young R&D

Young R&D: 'Hoe ontwikkel je producten in het spanningsveld van...

In de rubriek Young R&D stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren vakgenoten.

Fraude

Ruim 120 doden in Turkije door methanol in alcohol

Minstens 124 mensen zijn de afgelopen zes weken in de Turkije overleden na het drinken van illegale alcohol met methanol. Tientallen anderen liggen op de intensive care en bevinden zich in kritieke toestand, aldus het staatspersbureau Anadolu.

Foto: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees
Salmonella

Voor abonnees Grootste salmonella-uitbraak in decennia met 230 zieken door...

Noorwegen spreekt van de grootste door voedsel overgedragen uitbraak in bijna 50 jaar met 230 gemelde zieken door Salmonella.

Foto: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees
Uitbraak

Voor abonnees 5 mensen aangeklaagd na dodelijke uitbraak van bongkrekzuur

In maart 2024 leidde een uitbraak door het zeldzame toxine bongkrekzuur tot 33 ziektegevallen en zes doden. Vijf mensen zijn aangeklaagd in verband met deze dodelijke uitbraak in Taiwan.

Beeld: Shutterstock
Recall

Nederlandse recalls en waarschuwingen februari: glas in dumplings en...

Dit zijn de Nederlandse recalls en waarschuwingen voor februari. Laatste wapenfeiten: glas in dumplings, STEC in filet americain, te hoog gehalte schimmel Alternaria in tahin, onvermeld allergeen mosterd bij Ardenner paté en stukjes metaal in whey proteïne chocolade.

Voor abonnees
Voor abonnees
Etikettering

Voor abonnees 2 foutjes op 1 etiket en dus: een recall

Op 6 februari 2025 riep de Zweedse retailorganisatie ICA het product Beef Stew Bites terug omdat het product varkensvlees bevat. Het product is met een rundvleeslabel onjuist geëtiketteerd. Ook de houdbaarheidsdatum van 12-11-2024 klopt niet.

Zoetwaren

TikTok-challenges drijven snoeptrends: zuur, zuurder, superzuur...

Er zijn nog steeds snoepjes met minder suiker of alleen met natuurlijke kleur- en smaakstoffen te vinden op de zoetwarenbeurs ISM. De hoofdtrend is toch vooral spannende smaken en texturen, die anders zijn dan normaal. Deze trends - aangespoord door social media - zorgen voor avontuurlijk snoep. Een aantal voorbeelden op een rij.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.