Foto: Shutterstock
Vlees

Trends in BBQ: van crispy burger tot slow cooking

Barbecue-omzetten blijven stijgen. In de eerste zomer tijdens de coronacrisis (2020) werd barbecueën nog populairder dan dat het al was. Na een terugloop van de vleesomzet in de zomer van 2021 zijn burgers, spiesjes en worsten weer meer in trek. Steeds vaker liggen er plantaardige producten op de barbecue.

Wakker Dier

Wakker Dier vraagt merken om vegarecepten op verpakkingen te plaatsen

Op 80% van verpakkingen adviseren bedrijven vlees of vis te gebruiken. Dit blijkt uit onderzoek van Wakker. Daarom doet de dierenwelzijnsorganisatie het verzoek bij verschillende merken om hun aanbevolen recepten aan te passen. Negen merken gaan in op dit verzoek.

Plantaardig

Van Gelder introduceert plantaardig assortiment: 'Een laag...

Van Gelder introduceert een nieuw plantaardig assortiment van vlees- en visvervangers en groenteproducten. De AGF-leverancier produceert burgers, gehaktballen, soepballetjes, lamsvlees en broodbeleg. Van Gelder experimenteerde anderhalf jaar, met als doel de optimale mix te vinden voor het plantaardige assortiment. "Uiteindelijk willen we helemaal van soja af."

Duurzaamheid

Dit doen foodbedrijven tijdens Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel

De zevende editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel gaat vandaag van start. De campagne loopt van 4 tot 10 maart. Verschillende supermarkten en voedingsproducenten voeren campagne om consumenten te prikkelen plantaardige keuzes te maken.

Foto: Shutterstock
Vegan

Zeven vegetarische en veganistische trends voor 2024 op een rij

Volgens de Vegetariërsbond verandert de markt. Volgens de bond eten minder mensen vlees en zijn meer mensen op zoek naar plantaardige alternatieven voor zuivel. Ook de vraag naar visvervangers groeit. De Vegetariërsbond stelt zeven trends vast op het gebied van vegetarische en veganistische voeding. VMT zet de trends op een rij.

plantaardige eiwitten

Ook vleessnack kan plantaardig: TOP ontwikkelt vega variant van...

Het bedrijf TOP ontwikkelde een vegetarische variant van gedroogde worstjes en jerky's. Het bedrijf gebruikt geëxtrudeerd plantaardig eiwit als basis. 'Het mondgevoel en textuur namaken was niet eenvoudig.' Het bedrijf vertelt aan VMT hoe ze het toch voor elkaar hebben gekregen.

  1. 8 VMT Summerclasses R&D: van Nutri-Score tot reststromen
  2. De boer is een veel breder opererende ondernemer
  3. Fabels over plantaardig eten ontkracht in '77 fabels en feiten rond plantaardige voeding'
  4. "We willen de externe R&D-afdeling zijn van onze klanten."
  5. Vega(n) steeds populairder: zo zit het met geldende wetgeving voor etikettering en claims
  6. 5 redenen om naar het Food Law Event te komen
  7. Food Law Event: hoor insights van VWS, NVWA, Unilever, Colruyt, Alpro en Iglo
  8. Food Law Event: van Infoblad 85 en NAPV tot allergenen en vega(n) producten
  9. Onderzoek Questionmark: 'Prijsverschil tussen dierlijke en plantaardige producten neemt af'
  10. De Vegetarische Slager volgens consumenten meest duurzame bedrijf
  11. Vlaanderen wil minder afhankelijk zijn van buitenlands plantaardig eiwit
  12. Matthias Blanckaert: "Belangrijker dan vlees of vegan is de beleving van het product."
  13. Albert Heijn focust op plantaardige voeding
  14. Vegaworst van oesterzwamvoetjes moet voedselverspilling tegengaan
  15. 'We denken veganistischer dan we zijn: kwart Nederlanders hoopt op toekomst zonder vlees'
  1. Ceo Zwanenberg: 'Houdbare voeding is de oplossing voor tegengaan van voedselverspilling'
  2. Consumentenbond: 'In smaak nog veel te winnen bij vega rookworsten'
  3. Van mocktails tot moringa: 9 foodtrends voor 2022
  4. Ingrediënten moeten eerlijk op het etiket
  5. Flexitarisme in Vlaanderen in opmars
  6. Iglo komt met vissticks zonder vis
  7. Van Geloven investeert in nieuwe kaaslijn: 'Naar 50% vega in 2025' (video)
  8. Nederland komt met voorstel voor wettelijke definities 'vegetarisch' en 'veganistisch'
  9. Veganistische brie van cashewnoten blijkt bron van ziektegevallen
  10. Tip van jouw advocaat: Vlees- en zuivelnamen voor plantaardige alternatieven zijn gewoon toegestaan
  11. Mora breidt fabriek in Maastricht uit voor vegasnacks
  12. Ook vleesproducent Van Loon Group opent nieuwe fabriek alleen voor vleesvervangers (update)
  13. Vegetarische Slager ontwikkelt plantaardige kip voor Burger King
  14. Nederlander eet meeste vegaburgers van Europeanen
  15. Week Zonder Vlees zorgt voor blijvende uitbreiding vega(n) assortiment in supermarkt