Wakker Dier vraagt merken om vegarecepten op verpakkingen te plaatsen

Wakker Dier vraagt merken om vegarecepten op verpakkingen te plaatsen

Op 80% van verpakkingen adviseren bedrijven vlees of vis te gebruiken. Dit blijkt uit onderzoek van Wakker. Daarom doet de dierenwelzijnsorganisatie het verzoek bij verschillende merken om hun aanbevolen recepten aan te passen. Negen merken gaan in op dit verzoek.

Van Gelder introduceert plantaardig assortiment: 'Een laag zoutgehalte is belangrijk' (+ fotoreportage)

Van Gelder introduceert plantaardig assortiment: 'Een laag...

Van Gelder introduceert een nieuw plantaardig assortiment van vlees- en visvervangers en groenteproducten. De AGF-leverancier produceert burgers, gehaktballen, soepballetjes, lamsvlees en broodbeleg. Van Gelder experimenteerde anderhalf jaar, met als doel de optimale mix te vinden voor het plantaardige assortiment. "Uiteindelijk willen we helemaal van soja af."

Dit doen foodbedrijven tijdens Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel

Dit doen foodbedrijven tijdens Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel

De zevende editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel gaat vandaag van start. De campagne loopt van 4 tot 10 maart. Verschillende supermarkten en voedingsproducenten voeren campagne om consumenten te prikkelen plantaardige keuzes te maken.

Foto: Shutterstock

Zeven vegetarische en veganistische trends voor 2024 op een rij

Volgens de Vegetariërsbond verandert de markt. Volgens de bond eten minder mensen vlees en zijn meer mensen op zoek naar plantaardige alternatieven voor zuivel. Ook de vraag naar visvervangers groeit. De Vegetariërsbond stelt zeven trends vast op het gebied van vegetarische en veganistische voeding. VMT zet de trends op een rij.

Ook vleessnack kan plantaardig: TOP ontwikkelt vega variant van salamistick en vegan jerky

Ook vleessnack kan plantaardig: TOP ontwikkelt vega variant van...

Het bedrijf TOP ontwikkelde een vegetarische variant van gedroogde worstjes en jerky's. Het bedrijf gebruikt geëxtrudeerd plantaardig eiwit als basis. 'Het mondgevoel en textuur namaken was niet eenvoudig.' Het bedrijf vertelt aan VMT hoe ze het toch voor elkaar hebben gekregen.

8 VMT Summerclasses R&D: van Nutri-Score tot reststromen

8 VMT Summerclasses R&D: van Nutri-Score tot reststromen

De zomer is een goed moment om je kennis bij te spijkeren. Misleiding bij milieuclaims voorkomen? Een lekkere en duurzame plantaardige kaas maken? Of insecten verwerken in voeding? Leer meer over deze en meer onderwerpen in de VMT Summerclasses R&D. VMT zet een aantal voor R&D'ers relevante video-colleges voor je op een rij.