Wisseling van de wacht bij HAK, ceo Hoogeboom draagt stokje over

Wisseling van de wacht bij HAK, ceo Hoogeboom draagt stokje over

Timo Hoogeboom - ceo bij Neerlands Glorie Groenten & Fruit en HAK - draagt na 11 jaar het stokje over aan Nicole Freid. De huidige marketing- en innovatiedirecteur zal de ingeslagen weg voortzetten.

Per 1 september 2023 treedt Timo Hoogeboom af als CEO bij Neerlands Glorie Groenten & Fruit (NGG&F) en HAK. . Hij bouwde HAK om van een groenteconservenbedrijf dat in de Benelux dat groente verkocht naar een Europese speler die ook groenten in stazak en koelverse producten verkoopt.

Marketing en innovatie

Hoogeboom wordt opgevolgd door Nicole Freid. Ze is al ruim tien jaar aan boord bij HAK als directeur Marketing en Innovatie en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van HAK. Naast haar werk bij HAK is Freid actief als bestuurder bij de bond van Adverteerders. Eerder deed ze ervaring op als marketeer bij bekende A-merken in de FMCG-sector.

Hoogeboom en Freid werkten het afgelopen decennium samen aan de langetermijnstrategie van HAK. Mijlpalen waren:

  • oprichting van HAK Fresh
  • de ontwikkeling van de stazak
  • overname van Four Seasons Foods
  • groei in Duitsland - mede door de overname van Foodeko GMBH.
  • behalen van de B corp-certificering begin dit jaar

Meer groenten en peulvruchten

Freid over haar nieuwe functie: “Het is een hele eer om het stokje van Timo te mogen overnemen. Ik ben er klaar voor om aan het volgende hoofdstuk te gaan bouwen. De missie van HAK om iedereen te helpen meer groenten en peulvruchten te eten blijft daarbij leidend. De recent uitgesproken ambitie om over te gaan naar 100% biologisch voor de Nederlandse teelt in 2027 is een stevige uitdaging, maar die ga ik graag aan, samen met de andere collega’s bij HAK en NGG&F."

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Bedrijfsovername

Bedrijfsovernames in voeding 2025: Vrumona neemt GiG Drinks over

In dit artikel recente bedrijfsovernames in de voedingsindustrie op een rij. De laatste wapenfeiten: Vrumona neemt GiG Drinks over, The New Originals Company neemt SoFine over en Plukon Food Group neemt Grupo Avícola Hidalgo over.

Voor abonnees
Voor abonnees
FDA

Voor abonnees FDA introduceert nieuwe preventiestrategie tegen besmetting van verse...

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft een nieuwe strategie gelanceerd om besmetting van verse en bevroren bessen met virussen zoals hepatitis A en norovirus tegen te gaan. De aanpak, ontwikkeld in samenwerking met de industrie en internationale belanghebbenden, richt zich op hygiëne, wetenschappelijk onderzoek en wereldwijde samenwerking.

foto: shutterstock
Bedrijfsovername

Bedrijfsovernames in voeding 2024: maker Delirium-bier neemt...

In dit artikel recente bedrijfsovernames in de voedingsindustrie op een rij. Het laatste wapenfeit: Brouwerij Huyghe neemt brouwerij Het Anken over.

Een actueel thema bij de nieuwbouw van Vezet is verder ‘automatisering en robotisering’.
reststromen

Vezet gaat miljoenen kilo's groente besparen door snijafval te...

De nieuwbouw van Koninklijke Vezet in Warmenhuizen krijgt een oppervlakte van maar liefst 35.000 m2. In 2026 moet het in bedrijf gaan. In het ontwerp van de nieuwbouw ligt de focus op duurzaamheid, hygiënisch ontwerp en verwaarding van reststromen voor menselijke en dierlijke consumptie.

peulvruchten

HAK verlaagt prijzen peulvruchten

HAK wil dat consumenten vaker peulvruchten eten Daarom verlagen ze de consumentenadviesprijs van het merendeel van haar producten.

Economie

Onvrede over loon leidt tot staking bij Remia

Werknemers van sauzenfabrikant Remia leggen vanaf donderdagmiddag 24 uur het werk neer, kondigt vakbond FNV aan. Volgens de vakbond is de directie van het bedrijf niet tegemoetgekomen aan de eisen voor een nieuwe cao van werknemers van Remia's fabriek in Den Dolder. Met de staking wil FNV de maker van mayonaise, ketchup en satésaus onder druk zetten om een hoger loonbod te doen.

Foto van de laatste koolteelt op het perceel waar de nieuwe productielocatie komt. Op de foto zijn te zien Anouk Wissink, algemeen directeur Koninklijke Vezet en Marcel Jacobs, chief executive officer van Kramer Food Family. Op de achtergrond is de huidige productielocatie van Koninklijke Vezet te zien. - Beeld: Marloes Verweij
Fabrieken

Koninklijke Vezet bouwt nieuwe productielocatie om te voldoen aan...

Koninklijke Vezet start deze week met het bouwen van een nieuwe productielocatie in Warmenhuizen, Noord-Holland. Deze productielocatie komt tegenover de huidige locatie. Door groeiende afzet moet de producent naar eigen zeggen uitbreiden.

Groenten en fruit

Aanscherping handelsnormen groenten en fruit per 1 januari 2025: hier...

De Europese Commissie stelde op 17 augustus 2023 twee verordeningen vast met betrekking tot de handelsnormen en handelsnormcontroles voor de sector groenten en fruit. Het gaat om de Gedelegeerde Verordening (EU) 2023/2429 en Uitvoeringsverordening (EU) 2023/2430. Deze verordeningen treden per 1 januari 2025 in werking. In dit artikel een kort overzicht van de daaruit voortvloeiende verplichtingen en aandachtspunten voor levensmiddelenbedrijven.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.