Van idee naar product: Waar begin je als productontwikkelaar?  

Van idee naar product: Waar begin je als productontwikkelaar?  

Er is eindelijk een product briefing geformuleerd. Het product moet lekker, betaalbaar, lang genoeg houdbaar en schaalbaar zijn. Hoe doe je dat als productontwikkelaar, waar begin je? Tijdens het Food Future Event vertellen 4 ervaren productontwikkelaars hoe zij dit aanpakken.

Productontwikkelaars hebben bij het ontwikkelproces te maken met een variatie aan vragen:

  • Stakeholder management – Wie moet gekend worden voordat je een product gaat maken?  
  • Hoe hou je de productie voor ogen terwijl je bezig bent op labschaal? 
  • Hoe vlieg je een productpresentatie aan?  
  • Hoe ga je om met subjectieve feedback van de interne of externe klant?  
  • Hoe ga je om met de tijdsdruk?   

Ervaren productontwikkelaars

Aan de paneldiscussie doen mee:

- Jeanette Cameron, productontwikkelaar met meer dan 10 jaar ervaring in de Private Label product development als Product developer en NPD manager in de categorie dranken

- Mariska Steijlen-Haasnoot, product ontwikkelaar Menken Orlando  

- Anke van Eijk, R&D manager Schouten Europe

- Bart Donders, senior productontwikkelaar Lamb Weston 

Bekijk het hele programma

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Chefs van Amsterdams restaurant lanceren gefermenteerd alternatief voor E621 (podcast)
  2. Na doorbraak Oekraïense dam: voedselfraude weer op de loer
  3. Testaankoop vindt Europa niet ver genoeg gaan: 'Gehalte nitriet en nitraat moet verder omlaag'
  4. Kiest een consument eerder voor een vleesvervanger als het naast vlees in het schap ligt? Lidl en WUR zoeken het uit
  5. Opschalen als agrifoodstartup, maar geen geld? Subsidie van Foodvalley NL kan daarbij helpen
  6. Analyse: biologische boterham wordt uiteindelijk goed belegd
  7. Sunt gaat ook bananen uit retail verwerken: 'Het is complexer dan de havens, maar we gaan ervoor'
  8. Heinz blaakt van zelfvertrouwen bij lancering vleesvervanger: 'Onze producten maken plantbased voor íedereen toegankelijk'
  9. Ziek personeel werkte door en veroorzaakte zo een uitbraak
  10. Tsjechische onderzoekers geven dringend advies meer aandacht te geven aan Campylobacter
  1. FNLI teleurgesteld over uitblijven Landbouwakkoord
  2. GesponsordOntdek de toegevoegde waarde van het Low-code Power Platform voor jouw organisatie
  3. Een kok bij MasterChef Spanje veroorzaakte minstens 44 zieken
  4. Vrijwillig of verplicht: is niet meedoen aan Nutri-Score wel een optie?
  5. Innocent pronkt met fabriek Europoort: 'controle over iedere stap in het energieproces'
  6. Zeer zeldzame en ernstige uitbraak door met Streptokokken besmette melk
  7. FNLI: 'Geen gastax voor bedrijven die nog niet kunnen overschakelen op elektriciteit'
  8. Tweede Kamer wil einde aan taaleisen op etiketten
  9. Fabriek FrieslandCampina Lochem ligt nog steeds stil na brand
  10. Gemalen kaneel is vermoedelijk de oorzaak van minstens 30 zieken