Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.
Actuele onderwerpen
Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 6 juni bij Innstyle in Maarssen. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals Farm to Fork, de ISO norm plantaardig, veranderingen in Verordening 1169/2011, duurzame verpakkingen, contaminanten, NVWA Handboek additieven, duurzaamheidsclaims, novel foods, etikettering, due diligence en allergenen.
Te verwachten wetgeving aangaande additieven
Tijdens deze sessie op het Food Law Event licht Barbara Mutsaers van AKD allereerst de meest recente nieuwe jurisprudentie toe op gebied van allergenen en legt uit wat dit betekent voor de industrie. Wat zijn de laatste uitspraken op het gebied van additieven en welke lessen zijn daaruit te trekken? Was er bij de hoger beroep rechtszaak over het gebruik van koolmonoxide in tonijn bijvoorbeeld sprake van verboden additiefgebruik? En wat kunnen we de komende tijd verwachten op gebied van additieven?
Recente ontwikkelingen in additieven wetgeving
Ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van additieven worden tijdens deze sessie besproken. Hoe zit het bijvoorbeeld met nitriet en nitraat? Wat blijkt uit het recente onderzoek van het Franse ANSES? De commissie presenteerde daarnaast recent een nieuwe versie van het discussiedocument over de geharmoniseerde monitoring van additieven en aroma’s. Wat houdt dit in voor de monitoring van voedseladditieven? En hoe zit het met de guidance op het gebied van kleurende levensmiddelen. Deze en meer onderwerpen komen tijdens deze sessie uitgebreid aan bod.
Recente wijzigingen handboek additieven
Tot slot komt binnenkort een update van het NVWA Handboek additieven. Tijdens deze sessie legt Joyce de Stoppelaar van de NVWA uit wat de recente wijzigingen zijn in het handboek en hoe voedselproducenten hier het beste mee om kunnen gaan. Aan het einde van de sessie is er ruimte om vragen te stellen over het onderwerp aan de NVWA en Barbara Mutsaers. Dus ga tijdens deze sessie in gesprek met Mutsaers en De Stoppelaar over additieven en stel de vragen waar je tegenaan loopt.
Sprekers
Deze sessie bevat twee sprekers. Allereerst Barbara Mutsaers, advocaat bij AKD. Bekijk het LinkedIn profiel van Barbara Mutsers.
De tweede spreker is Joyce de Stoppelaar, bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Bekijk het LinkedIn profiel van Joyce de Stoppelaar.