Agitatie om allergenenregels? Praktische tips om ermee te dealen

Agitatie om allergenenregels? Praktische tips om ermee te dealen
Tijdens het Food Law Event op 6 juni vertellen Sarah Arayess, Marjan van Ravenhorst en Nadine Kregting meer over allergenenwetgeving

Hoe ziet het beleid en toezicht van de NVWA eruit op het gebied van allergenen en kruisbesmetting? En welke nieuwe wetten en regels komen eraan op gebied van bijvoorbeeld PAL-vermelding? Tijdens het Food Law Event op 6 juni vertellen Sarah Arayess (Say Legal), Marjan van Ravenhorst (Allergenen Consultancy) en Nadine Kregting (jumbo) meer over het onderwerp allergenen.

Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.

Actuele onderwerpen

Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 6 juni. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals Farm to Fork, de ISO norm plantaardig, veranderingen in Verordening 1169/2011, duurzame verpakkingen, contaminanten, NVWA Handboek additieven, duurzaamheidsclaims, novel foods, etikettering, due diligence en allergenen.

Nieuwe wet- en regelgeving

Hoe ziet het beleid en toezicht van de NVWA eruit op het gebied van allergenen en kruisbesmetting? Welke nieuwe wetten en regels komen eraan op gebied van bijvoorbeeld PAL-vermelding? Hoe ga je daar als producent mee om? Wat wordt er op Europees niveau besproken aangaande nieuwe allergenen wetgeving en kruisbesmetting? En wat is de impact hiervan op de voedingsindustrie? Sarah Arayess van Say legal licht om te beginnen in deze sessie kort het juridisch kader toe.

Allergenenmanagement en -beleid

Vervolgens duikt Marjan Ravenhorst van Allergenen Consultancy de diepte in en brengt in kaart wat er nu wel en niet mag volgens de nieuwe wet- en regelgeving. Tot slot vertelt Nadine Kregting, kwaliteitsmanager bij Jumbo Supermarkten, hoe het allergenenbeleid van de supermarktketen eruitziet. Wat verwacht de supermarktketen van haar leveranciers en wat zijn de belangrijkste aspecten voor Jumbo? De dames geven ook beiden tips over hoe je het beste met je allergenenmanagement kunt omgaan.

Sprekers

Deze sessie bevat drie verschillende sprekers. Allereerst Sarah Arayess, advocaat bij Say Legal. Bekijk het LinkedIn profiel van Saray Arayess.

De tweede spreker in deze sessie over allergenen is Marjan van Ravenhorst. Zij is trainer, consultant en eigenaar van Allergenen Consultancy. Bekijk het LinkedIn profiel van Marjan van Ravenhorst.

Tot slot de derde spreker in deze sessie over allergenen is Nadine Kregting. Zij is kwaliteitsmanager bij Jumbo Supermarkten en zal vertellen wat de retailer verwacht op het gebied van allergenen. Bekijk het LinkedIn profiel van Nadine Kregting.

Bekijk hier het hele programma en meld je aan

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Unilever over duurzaamheid: 'De transities waar we voor staan, kunnen we ook als groot bedrijf niet alleen'
  2. Voor abonneesProductontwikkelaars moeten buiten de lijntjes kunnen kleuren: 'het zijn tovenaars, laat ze toveren'
  3. Flinke toename in PFAS-analyses door voedselproducenten: 'Breder monitoren nodig'
  4. Zweeds visbedrijf veroorzaakt uitbraak met gerookte forel
  5. Herbruikbare verpakking voor koffie? Peeze test emmer voor grootverbruikers
  6. Van Eco-score tot procestimator: tools om duurzaamheid in kaart te brengen
  7. 'Factory of the Future' Barry Callebaut duikt diep in data-analyse
  8. Redefine Meat pakt uit met geprinte vleesvervangers in Week zonder Vlees
  9. Nestlé legt Franse pizzafabriek tijdelijk stil na uitbraak
  10. Handig overzicht: 5 praktijkcases over circulair produceren in food - van zuivel tot verpakken
  1. Gratis whitepaper Nutri-Score: belangrijkste punten van A tot E op een rij
  2. GFSI heft schorsing IFS op
  3. Verpakken 2030: Alleen nog plastic als het echt niet anders kan
  4. Albert Heijn wil van Beter voor Natuur & Boer een topkeurmerk maken
  5. 'Handelsverdrag met Zuid-Amerika slecht voor voedselveiligheid en duurzaamheid'
  6. Heineken legt uit waarom ze nog steeds in Rusland actief zijn, biedt excuses aan voor communicatie
  7. Nieuw innovatiecentrum moet smaak en textuur plantaardige producten verbeteren
  8. Voedingsbedrijf Ter Beke krijgt nieuwe naam en nieuwe plantaardige strategie
  9. Europa zet met nieuwe verpakkingsregels in op hergebruik, minder verpakkingen en meer recyclecapaciteit
  10. Met overname Recyfood wil Veolia meer plastic recyclen