Met overname Recyfood wil Veolia meer plastic recyclen

Met overname Recyfood wil Veolia meer plastic recyclen

Veolia heeft Recyfood, verwerker van organisch afval- en restproducten, overgenomen. Met de overname brengt Veolia de reststroom van voedingsproducten verder terug, en breiden ze de recycling van voedselverpakkingen verder uit.

Recyfood verwerkt en vernietigt verpakte en overpakte voedingsproducten, die niet meer geschikt zijn voor consumptie. Door de voedingsproducten te vermengen, kunnen reststromen gebruikt worden in vergistingsinstallaties. Deze voedingsmiddelen komen niet meer op stortplaatsen of in verbrandingsovens terecht. Recyfood maakt er biogas van.

Herbruikbare grondstoffen en energie

Jan Lenstra, CEO Veolia Nederland: “Door de overname van Recyfood betreden we in Nederland een nieuwe markt.  Daarbij wordt middels vergisting, biogas gewonnen voor duurzame energie. En materialen voor verpakkingen van voedsel en diervoeding gerecycled.”

‘Nuttig hergebruikt’

“Recyfood zorgt ervoor dat vele tonnen aan niet voor consumptie geschikte voedingsproducten niet meer op stortplaatsen of in verbrandingsovens terecht komen, maar op een nuttige manier worden hergebruikt”, aldus Veolia. Het bedrijf hoopt met de overname de recycling van het afval van verpakkingen, verwerkt door Recyfood, te vergroten. Evenals de verwerking van organische reststromen tot groen gas.

Verpakkingen recyclen

Een deel van de verpakkingen wordt nu al gerecycled, maar het verder maximaliseren hiervan staat hoog op de agenda. Daarmee kan de CO2 uitstoot nog verder worden teruggedrongen en krijgen we grip op het hele recyclingproces, stelt Veolia.

“Met de kennis van Veolia op het gebied van kunststof en papier recycling breiden we niet alleen onze diensten uit voor bestaande klanten, maar zorgen we er daarnaast voor dat een groter deel van het afval van verpakkingen, die door Recyfood verwerkt worden, hergebruikt gaan worden en de organische reststromen worden verwerkt tot groengas,”legt Rudie Marsman, Manager Business Development van Veolia uit.

Webinar

12-03 | VMT webinar Food Safety by Design

Waaraan moet een bedrijf voldoen als zijstromen uit de voedingsindustrie worden hergebruikt? En waar heeft de industrie behoefte aan? Een VMT-webinar op 12 maart om 10:00u geeft inzicht in de Food Safety by Design-benadering bij het gebruik van zijstromen.

Voedselveiligheid

Webinar Food Safety by Design: hoe borg je de voedselveiligheid bij...

Waaraan moet een bedrijf voldoen als zijstromen uit de voedingsindustrie worden hergebruikt? En waar heeft de industrie behoefte aan? Een VMT-webinar op 12 maart om 10:00u geeft inzicht in de Food Safety by Design-benadering bij het gebruik van zijstromen.

Bedrijfsovername

Bedrijfsovernames in voeding 2025: Vrumona neemt GiG Drinks over

In dit artikel recente bedrijfsovernames in de voedingsindustrie op een rij. De laatste wapenfeiten: Vrumona neemt GiG Drinks over, The New Originals Company neemt SoFine over en Plukon Food Group neemt Grupo Avícola Hidalgo over.

Innovatie

HAS studenten ontwikkelen voedsel van de toekomst: van...

Next food waves was het thema van de HAS Food Experience 2025. Meer dan 150 bijna afgestudeerde studenten toonden hun bijdragen aan de toekomst van voeding. VMT sprak met een aantal studenten over hun innovatieve concepten. De ideeën haken aan bij trends die nu actueel zijn zoals hybride voeding en duurzame verpakkingen.

BPA

EU bant bisfenol A (BPA) uit voedselcontactmaterialen in 2026

De Europese Commissie staat vanaf halverwege 2026 geen gebruik van bisfenol A (BPA) in voedselcontactmaterialen meer toe. De stof wordt nog altijd op verschillende manieren gebruikt in de voedselindustrie, zoals in blikjes en plastic.

foto: shutterstock
Bedrijfsovername

Bedrijfsovernames in voeding 2024: maker Delirium-bier neemt...

In dit artikel recente bedrijfsovernames in de voedingsindustrie op een rij. Het laatste wapenfeit: Brouwerij Huyghe neemt brouwerij Het Anken over.

Podcast

Jaaroverzicht podcasts 2024: Trends spotten tot Plus over plantaardig

VMT nam dit jaar 12 podcasts op. Tijdens de kerstvakantie kun je ze gratis beluisteren. In dit artikel zetten we ze allemaal op een rij.

Voor abonnees
Voor abonnees
Video

Voor abonnees Food Law Event gemist: Dit zijn de aandachtspunten van het VWS op...

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)? Wat is de stand van zaken op gebied van onderwerpen als de Nutri-Score, het nieuwe allergenenbeleid, verpakkingsmaterialen en duurzaamheid? Sander Baljé, plaatsvervangend directeur directie Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), geeft in deze video een update over deze actuele onderwerpen.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.