Gesponsord

De Bruin neemt machines Van Meurs en Terlet Vacuüm-gassing over

De Bruin neemt machines Van Meurs en Terlet Vacuüm-gassing over
Het Terlet Vacuum-Gassing system.

De Bruin Process Equipment is een naam die wellicht nog niet bij iedereen een belletje doet rinkelen. Maar bij namen als Van Meurs en Terlet Vacuüm-gassing is dat wel anders. Die twee producten zijn in de afgelopen jaren onderdeel geworden van De Bruin en zorgen dat het bedrijf steeds breder actief wordt op het gebied van tankbouw, begassen en afvullen.

“De Terlet vacuüm-gassingsystemen zijn al meer dan zestig jaar lang een begrip in de wereld van melkpoeder en infant formula. Van Meurs levert complete afvuloplossingen voor de voedselindustrie”, zegt Wim ten Dam. Ten Dam maakte de overstap van Terlet naar De Bruin en hij is enthousiast over zijn nieuwe werkgever. “De Bruin is een dynamisch bedrijf met veel kennis in huis, dat kansen pakt waar het ze ziet. We zijn nu vooral bezig met het uitbouwen van onze naam.”

Unieke afvulmachines

Ten Dam zet zich vooral in om de overgenomen activiteiten van de Terlet vacuüm-gassingmachines en Van Meurs bij klanten onder de aandacht te brengen. “De Van Meurs is een bag-in-box machine, een zak in een doos om het simpel te zeggen. Denk aan zaken als melk, eigeel of fruitsappen die in een zak worden afgevuld op een dusdanige manier dat de houdbaarheid verlengd wordt. De afvulmachine is ook geschikt voor het afvullen van vaten, emmers en steriele containers. Afhankelijk van de toepassing kunnen wij half- of volautomatische afvulmachines leveren.”

De Van Meurs bag-in-box machine heeft een vulklep waardoor afvullen probleemloos werkt.
De Van Meurs bag-in-box machine heeft een vulklep waardoor afvullen probleemloos werkt.

De toegevoegde waarde van de Van Meurs machine schuilt vooral in de unieke vulklep. “Daarmee is het mogelijk om de zak voor het vullen te vacumeren, de zak met product te vullen en stoom of een inert gas bovenop het product te injecteren voordat de zak wordt gesloten. Dit in combinatie met een geavanceerde PLC besturing, die alle drukken, temperaturen, luchtstromen en dergelijke regelt, kan De Bruin een probleemloze afvulling garanderen. Bij collega’s zie je veelal dat er grotere kamers gebruikt worden waardoor er meer mogelijke invloeden van buitenaf aanwezig zijn.”

Begassing

De Bruin levert en onderhoudt sinds kort ook de Terlet vacuüm-gassingsystemen. “Die zijn bedoeld voor melkpoeder om melk te maken maar ook voor infant formula. Vooral die laatste groep vereist zeer kritisch werken, niet alleen vanwege de doelgroep maar ook vanwege toegevoegde zaken zoals vitamines, vet en andere preparaten.”

Het melkpoeder wordt na het vullen van het blik en het plaatsen van de deksel begast met een inert gas, zoals stikstof in combinatie met CO2. Daardoor wordt het langer houdbaar omdat bijvoorbeeld het vet in het melkpoeder niet meer kan reageren met de zuurstof. Het blik gaat daarna door naar de sluitmachine die het definitief afsluit.

“Ons systeem springt er met name uit doordat we het snel kunnen aanpassen op de gevraagde capaciteit en soort blik. We kunnen moeiteloos overschakelen naar een één-, twee-, drie- en vierkamersysteem en kunnen daarbij wel 300 blikken per minuut behandelen. We kunnen garanderen dat het restzuurstofpercentage minder is dan één procent.”

Dit artikel is gesponsord door De Bruin Process Equipment.

Gesponsord
Gesponsord
Technologie

Gesponsord Webinar/eBook: 'Inefficiëntie in voedings- en drankenbedrijven te...

Wil je weten welke opkomende automatiseringsmethoden aan populariteit winnen en welke technologieën meer automatisering mogelijk zullen maken? Volgens het nieuwe Expert eBook van Aptean staan we mogelijk aan het begin van een nieuw tijdperk met machine learning en artificial intelligence als sleuteltechnologieën.

Gesponsord
Gesponsord
Technologie

Gesponsord 'Meer winst verwacht bij bedrijven die inzetten op automatisering'

Onderzoek* van Aptean toont aan dat technologie van cruciaal belang is om succesvol te zijn in de voedings- en drankensector. Productiebedrijven verwachten een winstgroei tot 30% wanneer zij processen en taken hebben geautomatiseerd, ten opzichte van bedrijven die veelal handmatig werken.

Gesponsord
Gesponsord
Technologie

Gesponsord De toekomst van NIR-technologie in de alternatieve eiwitten sector

Terwijl de wereld zich buigt over duurzame voeding, staat de sector van alternatieve eiwitten in de schijnwerpers, balancerend tussen innovatie en kwaliteitsbewaking. Ontdek hoe geavanceerde Near-Infrared (NIR) technologie, gekoppeld aan gespecialiseerde kennis, en de juiste ijklijnen een revolutie teweegbrengt in de manier waarop producenten van alternatieve eiwitten hun productveiligheid en compliance waarborgen.

Technologie

Arla ontwikkelt afsluitbare dop van houtvezels

Arla Foods ontwikkelt samen met de Zweedse start-up Blue Ocean Closures een afsluitbare dop gemaakt van houtvezels. Het zuivelbedrijf zegt met deze innovatie 500 ton plastic per jaar te gaan besparen.

Kweekopstelling van waterlinzen bij Aeres Hogeschool Dronten
Waterlinzen

Yoghurt met waterlinzen? Consortium onderzoekt de mogelijkheden

Een consortium heeft de afgelopen twee jaar uiteenlopende hobbels genomen om waterlinzen aan onze voedingsketen toe te voegen; ontkleuren, drogen en op grote schaal produceren. Met de goedkeuring door EFSA zijn er nu stappen mogelijk en ligt er een kans voor producent en consument.

PEF-behandelde sappen. Door het gebruik van Pulsed Electric Field (PEF) blijven de natuurlijke kleur, smaak en voedingsstoffen van de sappen beter behouden, terwijl de houdbaarheid wordt verlengd.Voor abonnees
Voor abonnees
tht

Voor abonnees Wordt het PEF, HPP of oldschool pasteurisatie: de juiste keuze voor...

Pulsed Electric Field (PEF) is een conserveringstechniek die steeds vaker wordt ingezet. Maar hoe verhoudt PEF zich tot High Pressure Processing (HPP) en traditionele pasteurisatie? Dit artikel geeft inzicht in de werking, toepassingen en strategische afwegingen van PEF voor sappenproducenten. Maar ook zuivel en plantaardige zuivelalternatieven komen aan bod.

Innovatie

HAS studenten ontwikkelen voedsel van de toekomst: van...

Next food waves was het thema van de HAS Food Experience 2025. Meer dan 150 bijna afgestudeerde studenten toonden hun bijdragen aan de toekomst van voeding. VMT sprak met een aantal studenten over hun innovatieve concepten. De ideeën haken aan bij trends die nu actueel zijn zoals hybride voeding en duurzame verpakkingen.

Voor abonnees
Voor abonnees
Alternatief voor zuivel

Voor abonnees 4 tips: zo zijn plantaardige alternatieven voor zuivel aantrekkelijk...

Maakt zuivel een comeback? De categorie plantaardige alternatieven voor zuivel groeit nog wel, maar niet overal. Trendbureau The Healthy Marketing Team dook in dit onderwerp en presenteerde op de Food Ingredients Europe de oorzaken en oplossingen voor deze categorie. VMT destilleerde 4 lessen waar productontwikkelaars hun voordeel mee kunnen doen.

Plantaardig

Foodvalley verwacht dat deze eiwittrends de komende vijf jaar...

Welke trens bepalen het veld van eiwitten? De TPC-community binnen Foodvalley boog zich over dit onderwerp en formuleerde 8 trends waar voedselproducenten of investeerders hun voordeel mee kunnen doen.

Foto: Shutterstock
Ongepasteuriseerde melk

Dit is waarom er in januari strengere regels komen voor de verkoop...

De laatste jaren is rauwe melk populair onder consumenten die op zoek zijn naar natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen. Hoewel de voedselveiligheid van rauwe zuivelproducten in Nederland relatief goed is, blijft de consumptie ervan risicovol. Regels rondom verkoop worden daarom per 1 januari 2025 aangescherpt. Dit artikel zet het op een rij.

FrieslandCampina

FrieslandCampina en Micobel willen fuseren

FrieslandCampina en Milcobel maakten afgelopen woensdag 18 december bekend te willen fuseren. Leden-melkveehouders, medewerkers, ondernemingsraden en vakbonden zijn over het voornemen tot fusie geïnformeerd.

Beeld: Shutterstock
Reclame Code Commissie

'Boeren houden van koeien': imagocampagne voor jonge boeren of...

In een recente beslissing legt het College van Beroep (CvB) van de Stichting Reclame Code uit waarom transparantie rondom sponsoring van een ideële campagne door een commerciële organisatie noodzakelijk is. Ook verduidelijkt zij wanneer een partij wordt beschouwd als mede-adverteerder, die de aanbevelingen van de Reclame Code Commissie (RCC) of het CvB ter harte mag nemen. In dit artikel wordt deze recente uitspraak verder toegelicht.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Europa zet met nieuwe verpakkingsregels in op hergebruik, minder verpakkingen en meer recyclecapaciteit
  2. Meten en communiceren van duurzaamheid: hoe doen foodbedrijven dat?
  3. Young R&D: 'Hoe kan ik creatieve ideeën het beste vertalen in het bedrijf?'
  4. Waterlinzen of bierdraf duurzaam drogen? Met microgolven kan het efficiënt en CO2-neutraal
  5. Lege schappen Nestlé en Mars bij Jumbo
  6. Sprayen met bacteriofagen lost in de toekomst voedselveiligheidsproblemen op
  7. Voor abonneesStappenplan: Zo breng je de CO2-uitstoot in kaart
  8. Europese Commissie over Farm to Fork: 'De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is urgent'
  9. Is krimpflatie misleiding? 'Producenten moeten transparanter zijn'
  10. Ojah breidt verder uit en verdubbelt productie van vleesvervangers
  1. Besmette kiemgroente zorgt weer voor een uitbraak
  2. Novax neemt Franse ingrediëntenontwikkelaar Louis François over
  3. Dit zijn de verschillen tussen de Nederlandse en Europese initiatieven voor verantwoord ondernemen
  4. Voor abonneesProducten ontwikkelen met ge-upcyclede ingrediënten? Dit zijn 5 tips van experts
  5. Zware metalen maken gezonde extra pure chocolade toch problematisch
  6. Belgische recalls en waarschuwingen februari: salmonella in kip en stukjes glas in wijn
  7. Dit doen Verstegen, Colzaco en Dutch Cuisine om  biodiversiteit te bevorderen
  8. Nederlandse recalls en waarschuwingen februari: ochratoxine in pistachenoten en schimmelvorming in bagels
  9. Consumentenbond: 'Veel vegaburgers bevatten te veel zout'
  10. Minstens 100 mensen ziek na eten in bekend Madrileens restaurant