Gesponsord

'Meer winst verwacht bij bedrijven die inzetten op automatisering'

'Meer winst verwacht bij bedrijven die inzetten op automatisering'

Onderzoek* van Aptean toont aan dat technologie van cruciaal belang is om succesvol te zijn in de voedings- en drankensector. Productiebedrijven verwachten een winstgroei tot 30% wanneer zij processen en taken hebben geautomatiseerd, ten opzichte van bedrijven die veelal handmatig werken.

Waar zijn efficiëntieverbeteringen mogelijk in je productiebedrijf? Waar kun je risico’s beperken en waar kun je kansen benutten om groei te stimuleren? Dat vraagt om een langetermijnvisie op digitalisering. Het hebben van die visie en het opbouwen van een IT-infrastructuur voor de lange termijn, zorgt dat je als productiebedrijf een krachtige basis hebt voor de toekomst.

langetermijnstrategieën

Tijdens een webinar op 29 februari werd verteld over de meest effectieve langetermijnstrategieën voor je productiebedrijf, gebaseerd op best practices uit de sector. Aan tafel industrie experts van Agoria en Fries Lefevere van Aptean. Terugkijken kan via deze link.

Geïntegreerd softwareplatform

De juiste combinatie van softwareoplossingen zorgt ervoor dat gegevens naadloos tussen afdelingen en processen stromen, zodat je end-to-end inzicht hebt en werkt met één bron van waarheid.

Aptean's Food & Beverage softwareplatform is een volledig geïntegreerd en altijd up-to-date softwareplatform in de cloud. Het bestaat uit verschillende oplossingen (ERP, OEE, EAM, MES, PLM, BI) die zijn ontwikkeld voor de unieke uitdagingen van de Food & Beverage sector. Ontdek hoe deze verschillende technologieën krachtig in één platform samenwerken. Het doel is om de operationele efficiëntie te verhogen, naleving te garanderen en te zorgen voor die tevreden klant.

*Aptean deed in samenwerking met onderzoeksbureau B2B International onderzoek onder de Nederlandse en Belgische voedings- en drankensector, met als resultaat het 2024 Trendrapport.

Dit artikel is gesponsord door Aptean.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Kraanwater in Amerika mag veel minder PFAS bevatten dan in Europa
  2. 2 doden en 6 zieken in Taipei door bongkrekzuur
  3. Rival Foods opent nieuwe productielocatie om productie plantaardige kipfilet op te schalen
  4. Consumentenbond: 'Veel kant-en-klaarmaaltijden ongezonder dan gedacht'
  5. 2-3/07/2024 | 3rd conference on Science and Technology for Meat and Dairy Analogues
  6. Voor abonneesNZO-directeur: 'In een meer plantaardig voedingspatroon hebben we zuivel juist hard nodig'
  7. Minder weerstand bij 'stille eiwittransitie', zo blijkt uit onderzoek ProVeg
  8. Van hamburger tot brownie: scale-up maakt zeewierblends voor zoet en hartig
  9. Update Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken per 1 april
  10. Medewerker melkveehouderij door koe besmet met H5N1-vogelgriep in Texas
  1. Voor abonnees6 aandachtspunten bij het plaatsen van de Nutri-Score
  2. Voor abonneesFSSC wil duurzaamheid verankeren: 'Voedselveiligheid implementeren betekent ook voedselverspilling verminderen'
  3. Van reststroom tot innovatie: Arla verwerkt wei tot gefermenteerd drankje
  4. Sneller en duurzamer eiwitten te ontwikkelen: 'De kans is groot dat je faalt'
  5. Voor abonneesStandaarden in ontwikkeling: 'Voedselveiligheid moet niet ten koste gaan van duurzaamheid'
  6. 'PFAS-moleculen één-op-één vervangen zal nooit lukken'
  7. Experts: "Risico op campylobacter in pluimveevlees beheersen met horde-strategie"
  8. Nestlé scherpt kwaliteitscontroles bronwater aan na waarschuwing toezichthouder
  9. Jumbo nieuwe 'kaas koers' in met Uniekaas Holland en DOC Kaas
  10. Burg Group breidt uit naar de Verenigde Staten: 'Meer mensen weten wat natuurazijn is'