Gesponsord

'Meer winst verwacht bij bedrijven die inzetten op automatisering'

'Meer winst verwacht bij bedrijven die inzetten op automatisering'

Onderzoek* van Aptean toont aan dat technologie van cruciaal belang is om succesvol te zijn in de voedings- en drankensector. Productiebedrijven verwachten een winstgroei tot 30% wanneer zij processen en taken hebben geautomatiseerd, ten opzichte van bedrijven die veelal handmatig werken.

Waar zijn efficiëntieverbeteringen mogelijk in je productiebedrijf? Waar kun je risico’s beperken en waar kun je kansen benutten om groei te stimuleren? Dat vraagt om een langetermijnvisie op digitalisering. Het hebben van die visie en het opbouwen van een IT-infrastructuur voor de lange termijn, zorgt dat je als productiebedrijf een krachtige basis hebt voor de toekomst.

langetermijnstrategieën

Tijdens een webinar op 29 februari werd verteld over de meest effectieve langetermijnstrategieën voor je productiebedrijf, gebaseerd op best practices uit de sector. Aan tafel industrie experts van Agoria en Fries Lefevere van Aptean. Terugkijken kan via deze link.

Geïntegreerd softwareplatform

De juiste combinatie van softwareoplossingen zorgt ervoor dat gegevens naadloos tussen afdelingen en processen stromen, zodat je end-to-end inzicht hebt en werkt met één bron van waarheid.

Aptean's Food & Beverage softwareplatform is een volledig geïntegreerd en altijd up-to-date softwareplatform in de cloud. Het bestaat uit verschillende oplossingen (ERP, OEE, EAM, MES, PLM, BI) die zijn ontwikkeld voor de unieke uitdagingen van de Food & Beverage sector. Ontdek hoe deze verschillende technologieën krachtig in één platform samenwerken. Het doel is om de operationele efficiëntie te verhogen, naleving te garanderen en te zorgen voor die tevreden klant.

*Aptean deed in samenwerking met onderzoeksbureau B2B International onderzoek onder de Nederlandse en Belgische voedings- en drankensector, met als resultaat het 2024 Trendrapport.

Dit artikel is gesponsord door Aptean.

Gesponsord
Gesponsord
Technologie

Gesponsord Webinar/eBook: 'Inefficiëntie in voedings- en drankenbedrijven te...

Wil je weten welke opkomende automatiseringsmethoden aan populariteit winnen en welke technologieën meer automatisering mogelijk zullen maken? Volgens het nieuwe Expert eBook van Aptean staan we mogelijk aan het begin van een nieuw tijdperk met machine learning en artificial intelligence als sleuteltechnologieën.

Gesponsord
Gesponsord
Technologie

Gesponsord De toekomst van NIR-technologie in de alternatieve eiwitten sector

Terwijl de wereld zich buigt over duurzame voeding, staat de sector van alternatieve eiwitten in de schijnwerpers, balancerend tussen innovatie en kwaliteitsbewaking. Ontdek hoe geavanceerde Near-Infrared (NIR) technologie, gekoppeld aan gespecialiseerde kennis, en de juiste ijklijnen een revolutie teweegbrengt in de manier waarop producenten van alternatieve eiwitten hun productveiligheid en compliance waarborgen.

Technologie

Arla ontwikkelt afsluitbare dop van houtvezels

Arla Foods ontwikkelt samen met de Zweedse start-up Blue Ocean Closures een afsluitbare dop gemaakt van houtvezels. Het zuivelbedrijf zegt met deze innovatie 500 ton plastic per jaar te gaan besparen.

Gesponsord
Gesponsord
Technologie

Gesponsord LaBan Foods: 'Investeer in het technologische fundament van je...

LaBan Foods in Bodegraven opent op 10 mei de deuren voor een exclusief event. De producent van boterspecialiteiten vertelt hoe het de impact van stijgende kosten en andere marktuitdagingen compenseert met technologie en automatisering. Dit geeft volledig inzicht, helpt de productiekosten te verlagen en verhoogt winstgevendheid.

Gesponsord
Gesponsord
Listeria

Gesponsord Zekerheid in voedselveiligheid: Challengetesten voor Listeria...

Voedselveiligheid is cruciaal, en de risico's rond Listeria monocytogenes vragen om een gerichte aanpak. Steeds strengere controles door autoriteiten benadrukken het belang van goede challengetesten. Maar hoe zorgt u ervoor dat deze testen correct worden uitgevoerd?

Gesponsord
Gesponsord
Audit

Gesponsord Voedselveiligheidsaudits zijn een blijvertje: hoe haal je er meer...

Voedselveiligheidsaudits spelen een essentiële rol bij het controleren van de naleving van veiligheidsnormen en het behouden van het vertrouwen van de consument. Hoewel audits vaak worden gezien als een noodzaak om aan de wettelijke vereisten te voldoen, ligt hun echte waarde in wat bedrijven met de bevindingen doen nadat de audit is voltooid.

Dual Benelux biedt verzekeringsoplossingen om de financiële verliezen van bedrijven in diverse sectoren, waaronder productterugroepingen, te dekken.Gesponsord
Gesponsord
Terugroepacties

Gesponsord Het perfecte recept voor risicobeperking in een complexe...

Wereldwijde voedseltoeleveringsketens zitten vol verborgen kwetsbaarheden. Eén besmettingsincident of een verplichte terugroepactie kan al genoeg zijn om de bedrijfsvoering te verstoren en de reputatie te schaden waar bedrijven zo hard aan werken. En hoewel preventieve maatregelen zoals industriestandaarden en regelmatige audits kunnen helpen, gaat het toch nog vaak mis.

Fermentatie

Kaas maken met caseïne geproduceerd via fermentatie? Those Vegan...

De Duitse kaasproducent Hochland Group gaat met de caseïne van Those Vegan Cowboys kaas maken.

Pathogeen

Pathogenen in de fabriek? Deze 7 artikelen helpen je verder

Welke pathogenen kunnen voorkomen in de fabriek? Hoe voorkom je besmettingen? En hoe kun je hier als kwaliteitsmanager het beste mee omgaan? In dit overzicht een reeks VMT On Topic artikelen met tips voor het beheersen van de meest voorkomende pathogenen.

Gesponsord
Gesponsord
Voedselveiligheid & Kwaliteit

Gesponsord Snel, betrouwbaar en effectief: microbiële controle met MALDI-TOF MS

In een industrie waar voedselveiligheid en productkwaliteit essentieel zijn, biedt Lavetan, lid van de GBA Group website, een geavanceerde oplossing: MALDI-TOF MS (Matrix-Assisted Laser Desorption/Ionization Time-of-Flight Mass Spectrometry). Deze techniek vervangt klassieke bevestigingstests voor bacteriële pathogenen en stelt bedrijven in staat om snelle, betrouwbare identificatie van micro-organismen uit te voeren, wat hen helpt om de strenge normen van voedselveiligheid te handhaven.

FrieslandCampina

FrieslandCampina en Micobel willen fuseren

FrieslandCampina en Milcobel maakten afgelopen woensdag 18 december bekend te willen fuseren. Leden-melkveehouders, medewerkers, ondernemingsraden en vakbonden zijn over het voornemen tot fusie geïnformeerd.

Voor abonnees
Voor abonnees
Trends 2025

Voor abonnees VMT 8 (2024): Wat gaat 2025 ons brengen?

Welke trends zijn er in de voedingsindustrie in 2025? In dit laatste nummer van 2024 geven deskundigen hun visie.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Kraanwater in Amerika mag veel minder PFAS bevatten dan in Europa
  2. 2 doden en 6 zieken in Taipei door bongkrekzuur
  3. Rival Foods opent nieuwe productielocatie om productie plantaardige kipfilet op te schalen
  4. Consumentenbond: 'Veel kant-en-klaarmaaltijden ongezonder dan gedacht'
  5. 2-3/07/2024 | 3rd conference on Science and Technology for Meat and Dairy Analogues
  6. Voor abonneesNZO-directeur: 'In een meer plantaardig voedingspatroon hebben we zuivel juist hard nodig'
  7. Minder weerstand bij 'stille eiwittransitie', zo blijkt uit onderzoek ProVeg
  8. Van hamburger tot brownie: scale-up maakt zeewierblends voor zoet en hartig
  9. Update Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken per 1 april
  10. Medewerker melkveehouderij door koe besmet met H5N1-vogelgriep in Texas
  1. Voor abonnees6 aandachtspunten bij het plaatsen van de Nutri-Score
  2. Voor abonneesFSSC wil duurzaamheid verankeren: 'Voedselveiligheid implementeren betekent ook voedselverspilling verminderen'
  3. Van reststroom tot innovatie: Arla verwerkt wei tot gefermenteerd drankje
  4. Sneller en duurzamer eiwitten te ontwikkelen: 'De kans is groot dat je faalt'
  5. Voor abonneesStandaarden in ontwikkeling: 'Voedselveiligheid moet niet ten koste gaan van duurzaamheid'
  6. 'PFAS-moleculen één-op-één vervangen zal nooit lukken'
  7. Experts: "Risico op campylobacter in pluimveevlees beheersen met horde-strategie"
  8. Nestlé scherpt kwaliteitscontroles bronwater aan na waarschuwing toezichthouder
  9. Jumbo nieuwe 'kaas koers' in met Uniekaas Holland en DOC Kaas
  10. Burg Group breidt uit naar de Verenigde Staten: 'Meer mensen weten wat natuurazijn is'