Gesponsord

LaBan Foods: 'Investeer in het technologische fundament van je bedrijf'

LaBan Foods: 'Investeer in het technologische fundament van je bedrijf'

LaBan Foods in Bodegraven opent op 10 mei de deuren voor een exclusief event. De producent van boterspecialiteiten vertelt hoe het de impact van stijgende kosten en andere marktuitdagingen compenseert met technologie en automatisering. Dit geeft volledig inzicht, helpt de productiekosten te verlagen en verhoogt winstgevendheid.

De stijgende kosten van een bedrijf runnen in de voedings- en drankenmarkt is een veelbesproken realiteit – en een bron van zorg voor veel marktleiders. Door de gestegen prijzen voor grondstoffen en energie, inflatie en de strengere regelgeving gaan de financiële lasten voor producenten en distributeurs in deze sector omhoog. De situatie blijft bovendien onvoorspelbaar.

In tijden van economische onzekerheid kan de neiging bestaan om 'de luiken dicht te doen', de uitgaven tot een minimum te beperken en alle beslissingen pessimistisch of op zijn minst zeer voorzichtig te benaderen. Toch toont onderzoek aan dat dit niet de beste manier van handelen is. Investeringen in het technologische fundament van je organisatie kunnen je beter voorbereiden op de toekomst.

Bedrijven met een volwassen digitale strategie doorstaan 'operationele schokken' aanzienlijk beter dan concurrenten ”

Digitale volwassenheid

Het whitepaper Global Food and Beverage Industry Trends and Strategic Insights 2022, die IDC in opdracht van Aptean opstelde, beschrijft dat bedrijven met een volwassen digitale strategie 'operationele schokken' (zoals economische neergangen) aanzienlijk beter doorstaan dan concurrenten die digitaal nog niet volwassen zijn. De eerste groep kreeg door de ups en downs van de afgelopen jaren te maken met minimale dalingen van enkele cijfers in omzet en winstgevendheid. De laatste groep leed aanzienlijke dubbelcijferige verliezen in dezelfde statistieken.

Dat geeft voedsel- en drankenbedrijven een krachtige boodschap: dit is het moment om prioriteit te geven aan digitalisering en aan de implementatie van specialistische softwareoplossingen. En binnen de mogelijkheden van potentiële software-investeringen is een ERP-systeem (enterprise resource planning) misschien wel de meest essentiële. Deze multifunctionele platforms bieden immers krachtige hulpmiddelen voor meerdere teams en bevorderen de organisatorische wendbaarheid die je nodig hebt om onder moeilijke omstandigheden geïnformeerde keuzes te maken.

Vermogen om bedrijfsresultaten te verhogen

Uit het onderzoek bleek dat bedrijven die branchespecifieke ERP-software gebruiken, het beste groeien en hun risico's het meest beperken. Deze bedrijven waren vooral succesvol in de beperking van risico's, bespaarden geld en verhoogden hun inkomsten tijdens de onderzoeksperiode. De functionaliteiten van deze geavanceerde Food & Beverage oplossingen bieden inzicht in de unieke nuances van elk van de sectoren. Dat draagt bij aan hun vermogen om de bedrijfsresultaten te verhogen.

Meer informatie om succesvol te zijn in de foodsector?

Wil je uitgebreider kijken naar mogelijkheden die bijdragen aan deze drie belangrijke doelstellingen? En hoe het andere foodbedrijven momenteel helpt om succesvol te zijn in deze economische turbulentie? Download dan de volledige whitepaper van Aptean. Ontdek hoe branchespecifieke software helpt om je financiële middelen te beschermen, afval en kosten te verminderen en extra inkomsten te ontgrendelen.

Laat je inspireren door de digitale reis van LaBan Foods

Aptean klant en innovatieve boterproducent, LaBan Foods, opent op woensdagmiddag 10 mei 2023 de deuren in Bodegraven. Tijdens dit exclusieve event geeft LaBan Foods een informatieve presentatie en rondleiding door hun producielocatie. Ontdek hoe dit bedrijf dagelijks profiteert van de voordelen van foodspecifieke software. Je kunt je hier inschrijven.

De softwarebedrijven Schouw Informatisering, DIN Solutions, Frontix en Drink-IT zijn onlangs overgenomen door Aptean.

Dit artikel is gesponsord door Aptean.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Startups in kweekvlees moeten na wetgevingssucces nog andere drempels overwinnen
  2. Oatly bundelt al 'het gezeik' over zijn havermelk op website 'F*ck!Oatly'
  3. 'Nederlands kweekvlees voorlopig niet verkrijgbaar voor consument'
  4. Voor abonneesDe VIC Verordening is toe aan vernieuwing: dit zijn de voorgestelde wijzigingen in Verordening 1169
  5. Is 'geur' de nieuwe suikervervanger? Zo zet deze startup geur om in smaak
  6. Verboden novel food op de markt: dit is waarom de RCC nú een 'alert' geeft
  7. Struggle met etikettering? Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten
  8. Nederlandse bakkerijstudenten creatief met reststroom van Amerikaanse amandelschillen
  9. Productinnovaties april: high protein koffie en thee, Cocktails Kuyper en Lowlander leftover bieren
  10. NVWA: 'Zoekfunctie 'Spieren & Gewrichten' op website is een gezondheidsclaim'
  1. Verpakkingssector: 'Helemaal stoppen met eenmalige verpakkingen slechter voor milieu'
  2. Brouwerij Swinkels legt lokale productie Bavaria in Rusland stil
  3. Jan Zandbergen Group opent innovatiecentrum: 'Verbeter eerst de structuur van een vleesvervanger, daarna de smaak'
  4. Producenten over wat er komt kijken bij etikettering: 'Aanpassing is een omslachtig en tijdrovend proces'
  5. Wat is de definitie van 'plantaardig'? Nieuwe norm moet duidelijkheid geven
  6. Schouten Europe ontwikkelt plantaardig eiwit als alternatief voor kippen-eiwit
  7. Zeldzaam geval van botulisme door amandelmelk
  8. Bakkers belangrijke sector Too Good To Go: '1,9 miljoen bakkerspakketten gered van verspilling'
  9. Zembla: wetenschappers voerden 'misleidende' lobby voor gentech-voedsel
  10. Onderzoek afgerond naar een van de grootste Europese uitbraken door Spaanse vleeswaar