Gesponsord

LaBan Foods: 'Investeer in het technologische fundament van je bedrijf'

LaBan Foods: 'Investeer in het technologische fundament van je bedrijf'

LaBan Foods in Bodegraven opent op 10 mei de deuren voor een exclusief event. De producent van boterspecialiteiten vertelt hoe het de impact van stijgende kosten en andere marktuitdagingen compenseert met technologie en automatisering. Dit geeft volledig inzicht, helpt de productiekosten te verlagen en verhoogt winstgevendheid.

De stijgende kosten van een bedrijf runnen in de voedings- en drankenmarkt is een veelbesproken realiteit – en een bron van zorg voor veel marktleiders. Door de gestegen prijzen voor grondstoffen en energie, inflatie en de strengere regelgeving gaan de financiële lasten voor producenten en distributeurs in deze sector omhoog. De situatie blijft bovendien onvoorspelbaar.

In tijden van economische onzekerheid kan de neiging bestaan om 'de luiken dicht te doen', de uitgaven tot een minimum te beperken en alle beslissingen pessimistisch of op zijn minst zeer voorzichtig te benaderen. Toch toont onderzoek aan dat dit niet de beste manier van handelen is. Investeringen in het technologische fundament van je organisatie kunnen je beter voorbereiden op de toekomst.

Bedrijven met een volwassen digitale strategie doorstaan 'operationele schokken' aanzienlijk beter dan concurrenten ”

Digitale volwassenheid

Het whitepaper Global Food and Beverage Industry Trends and Strategic Insights 2022, die IDC in opdracht van Aptean opstelde, beschrijft dat bedrijven met een volwassen digitale strategie 'operationele schokken' (zoals economische neergangen) aanzienlijk beter doorstaan dan concurrenten die digitaal nog niet volwassen zijn. De eerste groep kreeg door de ups en downs van de afgelopen jaren te maken met minimale dalingen van enkele cijfers in omzet en winstgevendheid. De laatste groep leed aanzienlijke dubbelcijferige verliezen in dezelfde statistieken.

Dat geeft voedsel- en drankenbedrijven een krachtige boodschap: dit is het moment om prioriteit te geven aan digitalisering en aan de implementatie van specialistische softwareoplossingen. En binnen de mogelijkheden van potentiële software-investeringen is een ERP-systeem (enterprise resource planning) misschien wel de meest essentiële. Deze multifunctionele platforms bieden immers krachtige hulpmiddelen voor meerdere teams en bevorderen de organisatorische wendbaarheid die je nodig hebt om onder moeilijke omstandigheden geïnformeerde keuzes te maken.

Vermogen om bedrijfsresultaten te verhogen

Uit het onderzoek bleek dat bedrijven die branchespecifieke ERP-software gebruiken, het beste groeien en hun risico's het meest beperken. Deze bedrijven waren vooral succesvol in de beperking van risico's, bespaarden geld en verhoogden hun inkomsten tijdens de onderzoeksperiode. De functionaliteiten van deze geavanceerde Food & Beverage oplossingen bieden inzicht in de unieke nuances van elk van de sectoren. Dat draagt bij aan hun vermogen om de bedrijfsresultaten te verhogen.

Meer informatie om succesvol te zijn in de foodsector?

Wil je uitgebreider kijken naar mogelijkheden die bijdragen aan deze drie belangrijke doelstellingen? En hoe het andere foodbedrijven momenteel helpt om succesvol te zijn in deze economische turbulentie? Download dan de volledige whitepaper van Aptean. Ontdek hoe branchespecifieke software helpt om je financiële middelen te beschermen, afval en kosten te verminderen en extra inkomsten te ontgrendelen.

Laat je inspireren door de digitale reis van LaBan Foods

Aptean klant en innovatieve boterproducent, LaBan Foods, opent op woensdagmiddag 10 mei 2023 de deuren in Bodegraven. Tijdens dit exclusieve event geeft LaBan Foods een informatieve presentatie en rondleiding door hun producielocatie. Ontdek hoe dit bedrijf dagelijks profiteert van de voordelen van foodspecifieke software. Je kunt je hier inschrijven.

De softwarebedrijven Schouw Informatisering, DIN Solutions, Frontix en Drink-IT zijn onlangs overgenomen door Aptean.

Dit artikel is gesponsord door Aptean.

Gesponsord
Gesponsord
Technologie

Gesponsord Webinar/eBook: 'Inefficiëntie in voedings- en drankenbedrijven te...

Wil je weten welke opkomende automatiseringsmethoden aan populariteit winnen en welke technologieën meer automatisering mogelijk zullen maken? Volgens het nieuwe Expert eBook van Aptean staan we mogelijk aan het begin van een nieuw tijdperk met machine learning en artificial intelligence als sleuteltechnologieën.

Gesponsord
Gesponsord
Technologie

Gesponsord 'Meer winst verwacht bij bedrijven die inzetten op automatisering'

Onderzoek* van Aptean toont aan dat technologie van cruciaal belang is om succesvol te zijn in de voedings- en drankensector. Productiebedrijven verwachten een winstgroei tot 30% wanneer zij processen en taken hebben geautomatiseerd, ten opzichte van bedrijven die veelal handmatig werken.

Gesponsord
Gesponsord
Technologie

Gesponsord De toekomst van NIR-technologie in de alternatieve eiwitten sector

Terwijl de wereld zich buigt over duurzame voeding, staat de sector van alternatieve eiwitten in de schijnwerpers, balancerend tussen innovatie en kwaliteitsbewaking. Ontdek hoe geavanceerde Near-Infrared (NIR) technologie, gekoppeld aan gespecialiseerde kennis, en de juiste ijklijnen een revolutie teweegbrengt in de manier waarop producenten van alternatieve eiwitten hun productveiligheid en compliance waarborgen.

Technologie

Arla ontwikkelt afsluitbare dop van houtvezels

Arla Foods ontwikkelt samen met de Zweedse start-up Blue Ocean Closures een afsluitbare dop gemaakt van houtvezels. Het zuivelbedrijf zegt met deze innovatie 500 ton plastic per jaar te gaan besparen.

Gesponsord
Gesponsord
Listeria

Gesponsord Zekerheid in voedselveiligheid: Challengetesten voor Listeria...

Voedselveiligheid is cruciaal, en de risico's rond Listeria monocytogenes vragen om een gerichte aanpak. Steeds strengere controles door autoriteiten benadrukken het belang van goede challengetesten. Maar hoe zorgt u ervoor dat deze testen correct worden uitgevoerd?

Zoetwaren

TikTok-challenges drijven snoeptrends: zuur, zuurder, superzuur...

Er zijn nog steeds snoepjes met minder suiker of alleen met natuurlijke kleur- en smaakstoffen te vinden op de zoetwarenbeurs ISM. De hoofdtrend is toch vooral spannende smaken en texturen, die anders zijn dan normaal. Deze trends - aangespoord door social media - zorgen voor avontuurlijk snoep. Een aantal voorbeelden op een rij.

Duurzame productie

Deze vier Belgische foodbedrijven zijn gekroond tot 'Factory of the...

Tijdens de elfde editie van awardceremonie 'Factory of the Future' selecteerde de jury 11 bedrijven voor de titel waarvan 4 voedingsbedrijven. De titel is bestemd voor de meest toekomstbestendige Belgische fabrieken.

Gesponsord
Gesponsord
Audit

Gesponsord Voedselveiligheidsaudits zijn een blijvertje: hoe haal je er meer...

Voedselveiligheidsaudits spelen een essentiële rol bij het controleren van de naleving van veiligheidsnormen en het behouden van het vertrouwen van de consument. Hoewel audits vaak worden gezien als een noodzaak om aan de wettelijke vereisten te voldoen, ligt hun echte waarde in wat bedrijven met de bevindingen doen nadat de audit is voltooid.

Dual Benelux biedt verzekeringsoplossingen om de financiële verliezen van bedrijven in diverse sectoren, waaronder productterugroepingen, te dekken.Gesponsord
Gesponsord
Terugroepacties

Gesponsord Het perfecte recept voor risicobeperking in een complexe...

Wereldwijde voedseltoeleveringsketens zitten vol verborgen kwetsbaarheden. Eén besmettingsincident of een verplichte terugroepactie kan al genoeg zijn om de bedrijfsvoering te verstoren en de reputatie te schaden waar bedrijven zo hard aan werken. En hoewel preventieve maatregelen zoals industriestandaarden en regelmatige audits kunnen helpen, gaat het toch nog vaak mis.

Voor abonnees
Voor abonnees
Alternatief voor zuivel

Voor abonnees 4 tips: zo zijn plantaardige alternatieven voor zuivel aantrekkelijk...

Maakt zuivel een comeback? De categorie plantaardige alternatieven voor zuivel groeit nog wel, maar niet overal. Trendbureau The Healthy Marketing Team dook in dit onderwerp en presenteerde op de Food Ingredients Europe de oorzaken en oplossingen voor deze categorie. VMT destilleerde 4 lessen waar productontwikkelaars hun voordeel mee kunnen doen.

Gesponsord
Gesponsord
Voedselveiligheid & Kwaliteit

Gesponsord Snel, betrouwbaar en effectief: microbiële controle met MALDI-TOF MS

In een industrie waar voedselveiligheid en productkwaliteit essentieel zijn, biedt Lavetan, lid van de GBA Group website, een geavanceerde oplossing: MALDI-TOF MS (Matrix-Assisted Laser Desorption/Ionization Time-of-Flight Mass Spectrometry). Deze techniek vervangt klassieke bevestigingstests voor bacteriële pathogenen en stelt bedrijven in staat om snelle, betrouwbare identificatie van micro-organismen uit te voeren, wat hen helpt om de strenge normen van voedselveiligheid te handhaven.

Beemster kaas van CONO Kaasmakers.Gesponsord
Gesponsord
Kaas

Gesponsord Duurzame kaasproductie als onderdeel van een klimaatneutrale kaasketen

In de zuivelsector streeft CONO Kaasmakers, een kleine coöperatie van melkveehouders uit de regio Noord-Holland, naar een goede harmonie tussen koeien, boeren en kaasmakers. Deze samenwerking is niet alleen een kernwaarde, het is ook de sleutel tot het bereiken van meer dan wat individuele partijen afzonderlijk kunnen bewerkstelligen. Door de coöperatie, die als sinds 1901 bestaat, wordt niet alleen geïnvesteerd in het maken van de lekkerste kaas en een sterk merk, maar ook in een positieve toekomst voor komende generaties in de zuivelbranche.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Startups in kweekvlees moeten na wetgevingssucces nog andere drempels overwinnen
  2. Oatly bundelt al 'het gezeik' over zijn havermelk op website 'F*ck!Oatly'
  3. 'Nederlands kweekvlees voorlopig niet verkrijgbaar voor consument'
  4. Voor abonneesDe VIC Verordening is toe aan vernieuwing: dit zijn de voorgestelde wijzigingen in Verordening 1169
  5. Is 'geur' de nieuwe suikervervanger? Zo zet deze startup geur om in smaak
  6. Verboden novel food op de markt: dit is waarom de RCC nú een 'alert' geeft
  7. Struggle met etikettering? Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten
  8. Nederlandse bakkerijstudenten creatief met reststroom van Amerikaanse amandelschillen
  9. Productinnovaties april: high protein koffie en thee, Cocktails Kuyper en Lowlander leftover bieren
  10. NVWA: 'Zoekfunctie 'Spieren & Gewrichten' op website is een gezondheidsclaim'
  1. Verpakkingssector: 'Helemaal stoppen met eenmalige verpakkingen slechter voor milieu'
  2. Brouwerij Swinkels legt lokale productie Bavaria in Rusland stil
  3. Jan Zandbergen Group opent innovatiecentrum: 'Verbeter eerst de structuur van een vleesvervanger, daarna de smaak'
  4. Producenten over wat er komt kijken bij etikettering: 'Aanpassing is een omslachtig en tijdrovend proces'
  5. Wat is de definitie van 'plantaardig'? Nieuwe norm moet duidelijkheid geven
  6. Schouten Europe ontwikkelt plantaardig eiwit als alternatief voor kippen-eiwit
  7. Zeldzaam geval van botulisme door amandelmelk
  8. Bakkers belangrijke sector Too Good To Go: '1,9 miljoen bakkerspakketten gered van verspilling'
  9. Zembla: wetenschappers voerden 'misleidende' lobby voor gentech-voedsel
  10. Onderzoek afgerond naar een van de grootste Europese uitbraken door Spaanse vleeswaar