LaBan Foods: 'Investeer in het technologische fundament van je bedrijf'

LaBan Foods: 'Investeer in het technologische fundament van je bedrijf'

LaBan Foods in Bodegraven opent op 10 mei de deuren voor een exclusief event. De producent van boterspecialiteiten vertelt hoe het de impact van stijgende kosten en andere marktuitdagingen compenseert met technologie en automatisering. Dit geeft volledig inzicht, helpt de productiekosten te verlagen en verhoogt winstgevendheid.

De stijgende kosten van een bedrijf runnen in de voedings- en drankenmarkt is een veelbesproken realiteit – en een bron van zorg voor veel marktleiders. Door de gestegen prijzen voor grondstoffen en energie, inflatie en de strengere regelgeving gaan de financiële lasten voor producenten en distributeurs in deze sector omhoog. De situatie blijft bovendien onvoorspelbaar.

In tijden van economische onzekerheid kan de neiging bestaan om 'de luiken dicht te doen', de uitgaven tot een minimum te beperken en alle beslissingen pessimistisch of op zijn minst zeer voorzichtig te benaderen. Toch toont onderzoek aan dat dit niet de beste manier van handelen is. Investeringen in het technologische fundament van je organisatie kunnen je beter voorbereiden op de toekomst.

Bedrijven met een volwassen digitale strategie doorstaan 'operationele schokken' aanzienlijk beter dan concurrenten ”

Digitale volwassenheid

Het whitepaper Global Food and Beverage Industry Trends and Strategic Insights 2022, die IDC in opdracht van Aptean opstelde, beschrijft dat bedrijven met een volwassen digitale strategie 'operationele schokken' (zoals economische neergangen) aanzienlijk beter doorstaan dan concurrenten die digitaal nog niet volwassen zijn. De eerste groep kreeg door de ups en downs van de afgelopen jaren te maken met minimale dalingen van enkele cijfers in omzet en winstgevendheid. De laatste groep leed aanzienlijke dubbelcijferige verliezen in dezelfde statistieken.

Dat geeft voedsel- en drankenbedrijven een krachtige boodschap: dit is het moment om prioriteit te geven aan digitalisering en aan de implementatie van specialistische softwareoplossingen. En binnen de mogelijkheden van potentiële software-investeringen is een ERP-systeem (enterprise resource planning) misschien wel de meest essentiële. Deze multifunctionele platforms bieden immers krachtige hulpmiddelen voor meerdere teams en bevorderen de organisatorische wendbaarheid die je nodig hebt om onder moeilijke omstandigheden geïnformeerde keuzes te maken.

Vermogen om bedrijfsresultaten te verhogen

Uit het onderzoek bleek dat bedrijven die branchespecifieke ERP-software gebruiken, het beste groeien en hun risico's het meest beperken. Deze bedrijven waren vooral succesvol in de beperking van risico's, bespaarden geld en verhoogden hun inkomsten tijdens de onderzoeksperiode. De functionaliteiten van deze geavanceerde Food & Beverage oplossingen bieden inzicht in de unieke nuances van elk van de sectoren. Dat draagt bij aan hun vermogen om de bedrijfsresultaten te verhogen.

Meer informatie om succesvol te zijn in de foodsector?

Wil je uitgebreider kijken naar mogelijkheden die bijdragen aan deze drie belangrijke doelstellingen? En hoe het andere foodbedrijven momenteel helpt om succesvol te zijn in deze economische turbulentie? Download dan de volledige whitepaper van Aptean. Ontdek hoe branchespecifieke software helpt om je financiële middelen te beschermen, afval en kosten te verminderen en extra inkomsten te ontgrendelen.

Laat je inspireren door de digitale reis van LaBan Foods

Aptean klant en innovatieve boterproducent, LaBan Foods, opent op woensdagmiddag 10 mei 2023 de deuren in Bodegraven. Tijdens dit exclusieve event geeft LaBan Foods een informatieve presentatie en rondleiding door hun producielocatie. Ontdek hoe dit bedrijf dagelijks profiteert van de voordelen van foodspecifieke software. Je kunt je hier inschrijven.

De softwarebedrijven Schouw Informatisering, DIN Solutions, Frontix en Drink-IT zijn onlangs overgenomen door Aptean.

Dit artikel is gesponsord door Aptean.

Webinar/eBook: 'Inefficiëntie in voedings- en drankenbedrijven te lijf met machine learning en AI'

Webinar/eBook: 'Inefficiëntie in voedings- en drankenbedrijven te...

Wil je weten welke opkomende automatiseringsmethoden aan populariteit winnen en welke technologieën meer automatisering mogelijk zullen maken? Volgens het nieuwe Expert eBook van Aptean staan we mogelijk aan het begin van een nieuw tijdperk met machine learning en artificial intelligence als sleuteltechnologieën.

'Meer winst verwacht bij bedrijven die inzetten op automatisering'

'Meer winst verwacht bij bedrijven die inzetten op automatisering'

Onderzoek* van Aptean toont aan dat technologie van cruciaal belang is om succesvol te zijn in de voedings- en drankensector. Productiebedrijven verwachten een winstgroei tot 30% wanneer zij processen en taken hebben geautomatiseerd, ten opzichte van bedrijven die veelal handmatig werken.

De toekomst van NIR-technologie in de alternatieve eiwitten sector

De toekomst van NIR-technologie in de alternatieve eiwitten sector

Terwijl de wereld zich buigt over duurzame voeding, staat de sector van alternatieve eiwitten in de schijnwerpers, balancerend tussen innovatie en kwaliteitsbewaking. Ontdek hoe geavanceerde Near-Infrared (NIR) technologie, gekoppeld aan gespecialiseerde kennis, en de juiste ijklijnen een revolutie teweegbrengt in de manier waarop producenten van alternatieve eiwitten hun productveiligheid en compliance waarborgen.

Arla ontwikkelt afsluitbare dop van houtvezels

Arla ontwikkelt afsluitbare dop van houtvezels

Arla Foods ontwikkelt samen met de Zweedse start-up Blue Ocean Closures een afsluitbare dop gemaakt van houtvezels. Het zuivelbedrijf zegt met deze innovatie 500 ton plastic per jaar te gaan besparen.

Betrouwbare detectie met DNA-gebaseerde Salmonella typering

Betrouwbare detectie met DNA-gebaseerde Salmonella typering

In de voedingsindustrie is snelle identificatie van Salmonella cruciaal om uitbraken te voorkomen en voedselveiligheid te garanderen. Dankzij een innovatieve DNA-gebaseerde methode is het nu mogelijk om Salmonella serotypes snel en nauwkeurig te typeren, waardoor traditionele, trage processen vervangen worden door snellere en betrouwbaardere oplossingen.

De rol van vochtbeheersing bij bestrijding Listeria en Campylobacter 

De rol van vochtbeheersing bij bestrijding Listeria en Campylobacter

In de voedingsmiddelenindustrie wordt veel aandacht besteed aan reiniging en desinfectie. Hierbij wordt water gebruikt, wat helaas een broedplaats vormt voor veel schimmels, virussen en bacteriën. Wanneer oppervlakken na het reinigen niet goed worden gedroogd, is het schoonmaakwerk zo goed als voor niets geweest. Vochtbeheersing is dus van cruciaal belang. Ontvochtigingssystemen kunnen de overlevingskansen van ziekteverwekkers zoals Listeria en Campylobacter minimaliseren.

Innovaties in verpakkingen spotten: bladeren als grondstof tot een hersluitbaar blikje

Innovaties in verpakkingen spotten: bladeren als grondstof tot een...

Reduce, reuse and recycle (3R), PPWR-wetgeving: bekende begrippen in de verpakkingswereld. Hoe spelen verpakkingsproducenten in op de wens naar minder plastic, meer gerecycled materiaal en de wens voor hergebruik? Op de All4Pack, een Parijse verpakkingsbeurs, waren een aantal innovaties te zien.

Certima voert jaarlijks meer dan 500 certificerings- en second-party audits uit in heel Europa.

Certificering als sleutel tot vertrouwen: voedselveiligheid in een...

Met de toenemende bewustwording van consumenten over voedsel gerelateerde ziekten krijgt veiligheid een steeds hogere prioriteit binnen de voedselindustrie. Een effectieve manier om deze veiligheid te waarborgen én groei te stimuleren onder toenemende marktdruk, is door certificeringsnormen te verkrijgen en te behouden binnen alle voedselbeheersystemen.

Food Safety Event: do's en dont's van halal-certificering

Food Safety Event: do's en dont's van halal-certificering

Waar moet je allemaal aan denken als je halal wilt produceren? Op het Food Safety Event duiken twee experts in de wereld van halal en lichten ze de productie-eisen toe op het gebied van wetgeving en kwaliteit. Kom dinsdag 19 november naar het VMT-event in in Amersfoort.

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten te waarborgen

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten...

Als de voedselindustrie de verspilling tegen 2030 wil halveren, is er nog veel werk aan de winkel. Kan een certificering daarbij helpen? In de laatst uitgebrachte versie 6.0 van FSSC 22000 staan bijvoorbeeld veel nieuwe eisen over het tegengaan van voedselverspilling. Maar hoe pas je deze nu in praktijk toe? Dit leer je tijdens het Food Safety Event.

2025 Trendrapport: De belangrijkste trends en ontwikkelingen die de voedings- en drankenindustrie in 2025 vormgeven

2025 Trendrapport: De belangrijkste trends en ontwikkelingen die de...

Hoe ver zijn de Nederlandse en Belgische voedingsindustrie met de adoptie van AI? Hoe staat het met de transitie naar Cloud ERP? En hoe ver is de industrie met de automatisering van processen? Ontdek in dit webinar hoe de voedings- en drankensector ervoor staat met de kraakverse onderzoeksresultaten.

Zo ontwerp je een goede e-learning

Zo ontwerp je een goede e-learning

Je hebt e-learning in allerlei soorten en maten, van een PowerPoint tot een website met interactieve opdrachten. De kwaliteit van deze vormen verschilt. Bij Précon vinden ze het belangrijk dat je op een leuke manier echt iets leert en onthoudt na het volgen van een e-learning. De volgende voorwaarden zijn volgens het bedrijf daarom belangrijk voor een effectieve e-learning.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.