Novax neemt Franse ingrediëntenontwikkelaar Louis François over

Novax neemt Franse ingrediëntenontwikkelaar Louis François over

Louis François, een bedrijf dat functionele ingrediënten ontwikkelt, is overgenomen door het Zweedse investeringsbedrijf Novax. De overname is de start van het nieuwe initiatief Ingå Group.

Ingå Group zal gezonde en duurzame ingrediënten ontwikkelen, aldus de oprichters. Het initiatief doet door investeringen in technologieën en systemen in de voedingssector. Bedrijven aangesloten bij Inga werken onafhankelijk met de investeringsgroep samen.

Over Louis François

Familiebedrijf Louis François, opgericht in 1908, heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van functionele ingrediënten. Het bedrijf produceert en verkoopt producten voor onder andere de bakkers- en restaurantbranche.

Naast Louis François is ook ingrediëntenontwikkelaar Ultrick & Short onderdeel van de Ingå Group samenwerking. Ultrick & Short ontwikkelt clean label producten die niet genetisch gemanipuleerd zijn en vrij zijn van additieven. Novax nam het bedrijf eerder in 2021 over.

Groei door overnames

Adrian Short, medeoprichter van Ultrick & Short is aangesteld als eerste directeur van Ingå Group. Hij laat weten de ambitie te hebben Ingå Group uit te laten groeien tot de een belangrijke leverancier van functionele ingrediënten. Daarnaast streeft Short ernaar het initiatief verder uit te breiden via nieuwe samenwerkingen.

Als Tasty Basics een nieuw product ontwikkelt, gebruiken ze vooral onbewerkte ingrediënten zoals noten en zaden, hele grondstoffen in plaats van bewerkte ingrediënten
productontwikkeling

Onbewerkt en toch smeuïg: hoe Tasty Basics er zonder boter en suiker...

Ultrabewerkt is ongewenst, onbewerkt is 'in'. Maar hoe lastig is het om met onbewerkte ingrediënten te werken? Maarten Duursma weet niet anders als productontwikkelaar bij Tasty Basics, producent van ontbijtgranen en graanrepen. "Doordat we veel noten en zaden gebruiken, zijn onze producten vetrijk, maar dat is de keuze die we maken als we voor onbewerkt gaan."

Young R&D

Young R&D: 'Hoe ontwikkel je producten in het spanningsveld van...

In de rubriek Young R&D stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren vakgenoten.

Bedrijfsovername

Bedrijfsovernames in voeding 2025: Vrumona neemt GiG Drinks over

In dit artikel recente bedrijfsovernames in de voedingsindustrie op een rij. De laatste wapenfeiten: Vrumona neemt GiG Drinks over, The New Originals Company neemt SoFine over en Plukon Food Group neemt Grupo Avícola Hidalgo over.

Innovatie

HAS studenten ontwikkelen voedsel van de toekomst: van...

Next food waves was het thema van de HAS Food Experience 2025. Meer dan 150 bijna afgestudeerde studenten toonden hun bijdragen aan de toekomst van voeding. VMT sprak met een aantal studenten over hun innovatieve concepten. De ideeën haken aan bij trends die nu actueel zijn zoals hybride voeding en duurzame verpakkingen.

productontwikkeling

Productinnovaties februari: KelpEat introduceert eiwitrijke snack

VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de productinnovaties van februari: KelpEat introduceert eiwitrijke snack.

productontwikkeling

Productinnovaties januari: Gudrun introduceert duurzame en...

VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de productinnovaties van januari: Gudrun introduceert duurzame en plantaardige Belgische chocolade, Oatly en Nestlé introduceren koffiecapsule met plantaardige havermelk en Vivera introduceert nieuwe tofu range.

Ingredient

Nieuwe ingrediënten 2025: plantaardige eiwitmix voor bakkerijproducten

Dit is een overzicht van nieuwe ingrediënten. Dit zijn de laatste wapenfeiten: plantaardige eiwitmix voor bakkerijproducten en natuurlijke blauwe kleurstof met lage CO₂ voetafdruk.

Beeld: Shutterstock
Trends 2025

Trends voor 2025 in de ogen van jonge QA'ers en R&D'ers

Het nieuwe jaar is net begonnen. Wat staat ons te wachten in 2025? Wat gaat er veranderen in kwaliteitsmanagement en productontwikkeling? VMT vroeg een aantal jonge QA'ers en R&D'ers hoe zij naar de toekomst kijken en wat zij verwachten voor hun vakgebied.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voor abonneesStappenplan: Zo breng je de CO2-uitstoot in kaart
  2. Europese Commissie over Farm to Fork: 'De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is urgent'
  3. Is krimpflatie misleiding? 'Producenten moeten transparanter zijn'
  4. Dit zijn de verschillen tussen de Nederlandse en Europese initiatieven voor verantwoord ondernemen
  5. Voor abonneesProducten ontwikkelen met ge-upcyclede ingrediënten? Dit zijn 5 tips van experts
  6. Zware metalen maken gezonde extra pure chocolade toch problematisch
  7. Belgische recalls en waarschuwingen februari: salmonella in kip en stukjes glas in wijn
  8. Dit doen Verstegen, Colzaco en Dutch Cuisine om  biodiversiteit te bevorderen
  9. Nederlandse recalls en waarschuwingen februari: ochratoxine in pistachenoten en schimmelvorming in bagels
  10. Consumentenbond: 'Veel vegaburgers bevatten te veel zout'
  1. Minstens 100 mensen ziek na eten in bekend Madrileens restaurant
  2. Onderzoekscentrum Flanders Make krijgt nieuwe directeur
  3. Gastronology: "3D-foodprinten op industriële schaal komt in zicht"
  4. Hoe pak je duurzaamheid praktisch aan? Foodbedrijf Vezet vertelt hoe ze met experts CO2-emissies in kaart bracht
  5. Voedselveiligheidsexpert NIZO: 'Een clean label is nog niet altijd mogelijk bij plantaardige producten'
  6. Insectenstartup De Krekerij stopt per direct
  7. Importcontroles: dit zijn aandachtspunten voor levensmiddelenproducenten en importeurs
  8. Productinnovaties februari: Almond Bites van Hands Off My Chocolate en Kaptein smeerkaas
  9. Combinatie van technologie, nieuwe ingrediënten en recepturen levert goede textuur vleesvervangers
  10. Startup maakt verse melk van noten: 'De opschaling was het meest complex'