Novax neemt Franse ingrediëntenontwikkelaar Louis François over

Novax neemt Franse ingrediëntenontwikkelaar Louis François over

Louis François, een bedrijf dat functionele ingrediënten ontwikkelt, is overgenomen door het Zweedse investeringsbedrijf Novax. De overname is de start van het nieuwe initiatief Ingå Group.

Ingå Group zal gezonde en duurzame ingrediënten ontwikkelen, aldus de oprichters. Het initiatief doet door investeringen in technologieën en systemen in de voedingssector. Bedrijven aangesloten bij Inga werken onafhankelijk met de investeringsgroep samen.

Over Louis François

Familiebedrijf Louis François, opgericht in 1908, heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van functionele ingrediënten. Het bedrijf produceert en verkoopt producten voor onder andere de bakkers- en restaurantbranche.

Naast Louis François is ook ingrediëntenontwikkelaar Ultrick & Short onderdeel van de Ingå Group samenwerking. Ultrick & Short ontwikkelt clean label producten die niet genetisch gemanipuleerd zijn en vrij zijn van additieven. Novax nam het bedrijf eerder in 2021 over.

Groei door overnames

Adrian Short, medeoprichter van Ultrick & Short is aangesteld als eerste directeur van Ingå Group. Hij laat weten de ambitie te hebben Ingå Group uit te laten groeien tot de een belangrijke leverancier van functionele ingrediënten. Daarnaast streeft Short ernaar het initiatief verder uit te breiden via nieuwe samenwerkingen.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voor abonneesStappenplan: Zo breng je de CO2-uitstoot in kaart
  2. Europese Commissie over Farm to Fork: 'De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is urgent'
  3. Is krimpflatie misleiding? 'Producenten moeten transparanter zijn'
  4. Dit zijn de verschillen tussen de Nederlandse en Europese initiatieven voor verantwoord ondernemen
  5. Voor abonneesProducten ontwikkelen met ge-upcyclede ingrediënten? Dit zijn 5 tips van experts
  6. Zware metalen maken gezonde extra pure chocolade toch problematisch
  7. Belgische recalls en waarschuwingen februari: salmonella in kip en stukjes glas in wijn
  8. Dit doen Verstegen, Colzaco en Dutch Cuisine om  biodiversiteit te bevorderen
  9. Nederlandse recalls en waarschuwingen februari: ochratoxine in pistachenoten en schimmelvorming in bagels
  10. Consumentenbond: 'Veel vegaburgers bevatten te veel zout'
  1. Minstens 100 mensen ziek na eten in bekend Madrileens restaurant
  2. Onderzoekscentrum Flanders Make krijgt nieuwe directeur
  3. Gastronology: "3D-foodprinten op industriële schaal komt in zicht"
  4. Hoe pak je duurzaamheid praktisch aan? Foodbedrijf Vezet vertelt hoe ze met experts CO2-emissies in kaart bracht
  5. Voedselveiligheidsexpert NIZO: 'Een clean label is nog niet altijd mogelijk bij plantaardige producten'
  6. Insectenstartup De Krekerij stopt per direct
  7. Importcontroles: dit zijn aandachtspunten voor levensmiddelenproducenten en importeurs
  8. Productinnovaties februari: Almond Bites van Hands Off My Chocolate en Kaptein smeerkaas
  9. Combinatie van technologie, nieuwe ingrediënten en recepturen levert goede textuur vleesvervangers
  10. Startup maakt verse melk van noten: 'De opschaling was het meest complex'