Zelfs taart kan in herbruikbare verpakking, denken winnende HAS-studenten

Zelfs taart kan in herbruikbare verpakking, denken winnende HAS-studenten

HAS green academy studenten Jurre en Quinn hebben met hun herbruikbare verpakkingsconcept de Bunzl Packaton 2023 gewonnen. De verpakking bestaat uit een bruikbare stapelbak van PP en recyclebaar karton.

Het concept van Jurre en Quinn is gebaseerd op een gereedschapskist. De taartverpakking bestaat uit uitvouwbaar karton en een stapelbare bak gemaakt van polypropyleen. Deze kan door consumenten thuis hergebruikt worden als bijvoorbeeld saladebak. De bak kan ook terug gebracht worden naar de winkel voor recycling. Hiervoor krijgen consumenten een vergoeding.

Vraagstukken uit de praktijk

Bunzl Retail & Industry organiseert jaarlijks de Bunzl Packaton. Tijdens deze wedstrijd gaan studenten aan de slag met verpakkingsvraagstukken geselecteerd door het verpakkingsbedrijf zelf. Zo wordt praktijk en theorie samen gebracht en krijgen de studenten een kijkje in hun toekomstige werkveld, aldus Ype Bonnema, Category Manager bij Bunzl Retail & Industry. “De verpakkingsoplossingen van studenten kunnen hiermee echt van waarde zijn”, voegt Bonnema toe.

Young R&D

Young R&D: 'Hoe ontwikkel je producten in het spanningsveld van...

In de rubriek Young R&D stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren vakgenoten.

Overzicht

Nieuwe voedselmachines 2025: Arla Foods Ingredients installeert...

Dit is een overzicht van nieuwe voedselmachines. Dit zijn de laatste wapenfeiten: Arla Foods Ingredients installeert elektrische ketel voor CO₂-reductie, GEA introduceert CO₂-vrij verdampersysteem en Lewa introduceert modulair doseersysteem voor snoep productie.

Snoepproductie - Beeld: Cloetta
Fabriek van de Toekomst

Cloetta gaat toch geen duurzame snoepfabriek in Roosendaal bouwen

Het Zweedse snoepbedrijf Cloetta, fabrikant van snoepmerken zoals Red Band, Venco en Lonka, ziet af van de duurzame snoepfabriek in Roosendaal.

Innovatie

HAS studenten ontwikkelen voedsel van de toekomst: van...

Next food waves was het thema van de HAS Food Experience 2025. Meer dan 150 bijna afgestudeerde studenten toonden hun bijdragen aan de toekomst van voeding. VMT sprak met een aantal studenten over hun innovatieve concepten. De ideeën haken aan bij trends die nu actueel zijn zoals hybride voeding en duurzame verpakkingen.

productontwikkeling

Productinnovaties februari: KelpEat introduceert eiwitrijke snack

VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de productinnovaties van februari: KelpEat introduceert eiwitrijke snack.

productontwikkeling

Productinnovaties januari: Gudrun introduceert duurzame en...

VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de productinnovaties van januari: Gudrun introduceert duurzame en plantaardige Belgische chocolade, Oatly en Nestlé introduceren koffiecapsule met plantaardige havermelk en Vivera introduceert nieuwe tofu range.

Voor abonnees
Voor abonnees
Energietransitie

Voor abonnees Zo kan de foodindustrie stappen zetten in energietransitie

Het elektriciteitsnet in Nederland zit vol waardoor voedingsproducenten op korte termijn nauwelijks kunnen overstappen van aardgas op groen stroom. Volgens Rabobank kunnen producenten desondanks al starten met energietransitie. Dit zijn 4 voorstellen die de bank aandraagt.

Voor abonnees
Voor abonnees
Duurzaamheid

Voor abonnees Duurzaamheidsscores berekenen? Deze tools helpen daarbij

Dit artikel biedt een overzicht van een aantal tools waarmee foodbedrijven een duurzaamheidsscore kunnen berekenen. Dit is geen uitputtende lijst maar een overzicht van een aantal tools die op dit moment in de foodsector worden gebruikt.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voedselonzekerheid grootste thema komende jaren: 3 zaken die foodindustrie moet regelen
  2. Toekomst verpakkingsvrije supermarkt Pieter Pot onzeker: faillissement dreigt
  3. Startup Upfront start verkoop bij Albert Heijn: 'In supermarkten vindt meeste misleiding plaats'
  4. Oproep aan VWS: 'Nutri-Score eerst aanpassen, dan invoeren'
  5. Factory of the Future: automatische fabriek en virtuele collega's geven kwaliteit en efficiëntie een impuls
  6. Grootste Duitse foodbeurs Anuga krijgt nieuwe baas
  7. Botulisme komt ook bij paarden voor
  8. Suikervrij, caloriearm, lekker zonder zoetstoffen én betaalbaar? Cloetta zoekt naar heilige graal in snoep
  9. Uitbraak met een laat achterhaalde oorzaak
  10. Voor abonneesStappenplan: Zo neem je analysemonsters in je productie
  1. Safe met Michelle: Minder suiker, minder veilig?
  2. Melkverspilling reduceren? Slimme technologie kan zuivelbedrijven helpen
  3. Reststroom van pastaproductie is rijk aan eiwit en vezel: 'De stroom wordt stabiel doordat we het snel ontvetten'
  4. 5 zieken en 4 vroeggeboorten door besmette vegetarische producten
  5. Meer groente, minder suikerhoudende dranken en minder rood en bewerkt vlees: Nederlander eet gezonder
  6. Onderzoekers: 'Voor 30% van de consumenten leidt Nutri-Score mogelijk niet tot gezondere keuzes'
  7. CO2 uit de lucht omzetten in verpakkingsmateriaal? Coca-Cola steunt onderzoeksproject Universiteit Twente
  8. Vegetable processing and water quality: Dutch project researches water reuse and food safety
  9. Van Geloven over productverbetering: 'Je kunt niet simpelweg alleen een ingrediënt uit de receptuur halen'
  10. Graseiwit in vleesvervangers? Schouten en Grassa onderzoeken mogelijkheden