Zelfs taart kan in herbruikbare verpakking, denken winnende HAS-studenten

Zelfs taart kan in herbruikbare verpakking, denken winnende HAS-studenten

HAS green academy studenten Jurre en Quinn hebben met hun herbruikbare verpakkingsconcept de Bunzl Packaton 2023 gewonnen. De verpakking bestaat uit een bruikbare stapelbak van PP en recyclebaar karton.

Het concept van Jurre en Quinn is gebaseerd op een gereedschapskist. De taartverpakking bestaat uit uitvouwbaar karton en een stapelbare bak gemaakt van polypropyleen. Deze kan door consumenten thuis hergebruikt worden als bijvoorbeeld saladebak. De bak kan ook terug gebracht worden naar de winkel voor recycling. Hiervoor krijgen consumenten een vergoeding.

Vraagstukken uit de praktijk

Bunzl Retail & Industry organiseert jaarlijks de Bunzl Packaton. Tijdens deze wedstrijd gaan studenten aan de slag met verpakkingsvraagstukken geselecteerd door het verpakkingsbedrijf zelf. Zo wordt praktijk en theorie samen gebracht en krijgen de studenten een kijkje in hun toekomstige werkveld, aldus Ype Bonnema, Category Manager bij Bunzl Retail & Industry. “De verpakkingsoplossingen van studenten kunnen hiermee echt van waarde zijn”, voegt Bonnema toe.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voedselonzekerheid grootste thema komende jaren: 3 zaken die foodindustrie moet regelen
  2. Toekomst verpakkingsvrije supermarkt Pieter Pot onzeker: faillissement dreigt
  3. Startup Upfront start verkoop bij Albert Heijn: 'In supermarkten vindt meeste misleiding plaats'
  4. Oproep aan VWS: 'Nutri-Score eerst aanpassen, dan invoeren'
  5. Factory of the Future: automatische fabriek en virtuele collega's geven kwaliteit en efficiëntie een impuls
  6. Grootste Duitse foodbeurs Anuga krijgt nieuwe baas
  7. Botulisme komt ook bij paarden voor
  8. Suikervrij, caloriearm, lekker zonder zoetstoffen én betaalbaar? Cloetta zoekt naar heilige graal in snoep
  9. Uitbraak met een laat achterhaalde oorzaak
  10. Voor abonneesStappenplan: Zo neem je analysemonsters in je productie
  1. Safe met Michelle: Minder suiker, minder veilig?
  2. Melkverspilling reduceren? Slimme technologie kan zuivelbedrijven helpen
  3. Reststroom van pastaproductie is rijk aan eiwit en vezel: 'De stroom wordt stabiel doordat we het snel ontvetten'
  4. 5 zieken en 4 vroeggeboorten door besmette vegetarische producten
  5. Meer groente, minder suikerhoudende dranken en minder rood en bewerkt vlees: Nederlander eet gezonder
  6. Onderzoekers: 'Voor 30% van de consumenten leidt Nutri-Score mogelijk niet tot gezondere keuzes'
  7. CO2 uit de lucht omzetten in verpakkingsmateriaal? Coca-Cola steunt onderzoeksproject Universiteit Twente
  8. Vegetable processing and water quality: Dutch project researches water reuse and food safety
  9. Van Geloven over productverbetering: 'Je kunt niet simpelweg alleen een ingrediënt uit de receptuur halen'
  10. Graseiwit in vleesvervangers? Schouten en Grassa onderzoeken mogelijkheden