Het online seminar Food Future Update op 2 november geeft antwoorden op deze vragen en meer.
Foodtrends 2021
Lu-Ann Williams, directeur van Innova Market Insights, zal in haar keynote ingaan op de foodtrends van dit jaar en een tipje oplichten van de trends voor volgend jaar.
Farm to Fork strategie
Tijdens het seminar belichten experts actuele onderwerpen die de voedingsindustrie aangaan. Het event biedt inzicht in belangrijke strategische thema’s zoals de Farm to Fork strategie. Deze Europese strategie bevat doelstellingen over het Europese voedselsysteem die moeten bijdragen aan een klimaatneutraal Europa in 2050. FNLI-directeur Cees-Jan Adema zal ingaan op de belangrijkste onderdelen van deze strategie voor de Nederlandse voedingsmiddelensector.
Lees ook:
Food Future Update: ‘De Farm to Fork strategie biedt kansen en dilemma’s voor de foodsector’
Reststromen
Ook het thema reststromen komt aan bod. Veel startups ontwikkelen producten van reststromen, maar waar lopen ze tegenaan? Krush, Falafval en Sunt Bananenbrood vertellen in een ronde tafel over de (on)mogelijkheden van reststromen.
Andere onderwerpen: duurzaamheidsclaims, kweekvlees en efficiënt produceren
Wanneer mag je wel een duurzaamheidsclaim voeren en wanneer is het misleiding? Advocaat Jasmin Buijs legt uit wat wanneer misleiding is.
Haar collega Karin Verzijden gaat op bezoek bij Mosa Meat, het bedrijf dat kweekvlees of gecultiveerd vlees aan het ontwikkelen is. Ze zijn bezig met het samenstellen van een dossier waarbij ook de voedselveiligheid aangetoond moet worden.
Nestle en Me-at vertellen hoe zij een efficiënte productie combineren met innoveren.