Productontwikkelaars of R&D’er lopen er onvermijdelijk tegenaan: de hobbels die op de loer liggen bij de ontwikkeling van een nieuw product of concept. Vragen waar iedere productontwikkelaar zich het hoofd over breekt. Wat zijn de belangrijkste stappen in productontwikkeling van idee tot succesvol eindproduct?
Op 29 september vindt het vernieuwde concept van het Food Future Event plaats. Vier fases leiden de bezoeker door het productontwikkelproces.
Inspiration
Productontwikkeling begint vaak met ideeën opdoen. Creatief zijn bijvoorbeeld chef-koks en fooddesigners. Chef Jermain de Rozario van sterrenzaak De Rozario over waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en hoe hij dit vervolgens omzet naar een recept of product. Welke uitdagingen heeft hij?
Ideation
Maar hoe ga je van een leuk idee naar een concept waar ieder in het bedrijf warm voor loopt? En als je wil aanhaken bij de populaire trend van plantaardig, welke grondstoffen kies je dan? Food By-Design, NIZO en Rival Foods geven inzicht.
Creation
Met een goed concept ben je al een eind op weg. Maar kan het ook worden geproduceerd? Hoe zit het met opschalen? En de houdbaarheid? En welke claims kan je allemaal voeren? Luister onder andere naar HAK, Vivera en Smart Foods R&D.
Design&Launch
En hoe smaakt het nieuwe product? Is het wat de consument wil. En natuurlijk moet het ook in een zo duurzaam mogelijke verpakking. Wat zijn daar de opties voor? Luister in dit onderdeel naar Normec en Flexpak.