Food Future Event: met Meatable, Verstegen Spices&Sauces en Phycom praten over risico's nemen in productontwikkeling

Food Future Event: met Meatable, Verstegen Spices&Sauces en Phycom praten over risico's nemen in productontwikkeling

Wat is nodig om succesvol duurzame en/of gezonde ingrediënten in te zetten in productontwikkeling? Hoe ontwikkel je een product voor een heel nieuwe categorie? Risico's nemen in productontwikkeling, hoe doe je dat?

Verstegen over Kneed & Klaar: 'We proberen geen vlees na te maken, maar denken vanuit kruiden en specerijen'

Verstegen over Kneed & Klaar: 'We proberen geen vlees na te maken, maar denken vanuit kruiden en specerijen'

De kruiden- en specerijenproducent Verstegen komt op de markt met een droge mix bestaande uit kruiden, specerijen en een plantaardig eiwit. De consument hoeft alleen water en olie toe te voegen. Brandmanager Nina van Delsen en voedingstechnoloog Guido Slegers vertellen aan VMT over deze ontwikkeling: 'We hebben wel meer dan 30 soorten eiwitten getest.'

Young R&D: 'Hoe kan ik creatieve ideeën het beste vertalen in het bedrijf?'

Young R&D: 'Hoe kan ik creatieve ideeën het beste vertalen in het bedrijf?'

In de rubriek Young R&D stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren vakgenoten.

Dit doen Verstegen, Colzaco en Dutch Cuisine om  biodiversiteit te bevorderen

Dit doen Verstegen, Colzaco en Dutch Cuisine om biodiversiteit te bevorderen

Biodiversiteit is al het leven op aarde dat met elkaar is verbonden door ecosystemen. Het samenspel van verschillende planten, dieren, bacteriën en ecosystemen zorgt ervoor dat de aarde goed blijft functioneren. Als er steeds meer elementen uit die biodiversiteit wegvallen of verslechteren, kunnen er risico's ontstaan, ook voor de foodindustrie. Drie Nederlandse bedrijven vertellen wat ze in binnen- en buitenland ondernemen om dit tegen te gaan.

Prijs voor Verstegen Spices & Sauces: bijna helemaal van het gas af

Prijs voor Verstegen Spices & Sauces: bijna helemaal van het gas af

Verstegen Spices & Sauces kan sinds dit jaar vrijwel volledig zonder gas opereren. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) beloonde het bedrijf daarvoor met de EZK Energy Award 2022. Wat deed het bedrijf in de ogen van RVO goed?

Waarom verduurzaming in food niet meer vrijblijvend is. En 4 tips

Waarom verduurzaming in food niet meer vrijblijvend is. En 4 tips

Verduurzaming in de voedingsindustrie is liet langer vrijblijvend, maar bittere noodzaak geworden om te overleven. De heftige internationale marktontwikkelingen, de klimaatcrisis en steeds dwingendere regelgeving zijn de oorzaak. Een overzicht.

Food Future Event 2022: van HAK en Verstegen tot NIZO en Rival Foods en nog veel meer

Food Future Event 2022: van HAK en Verstegen tot NIZO en Rival Foods en nog veel meer

Hoe ga je van een kaal idee naar een cool concept? Waar let je op als je een plantaardig eiwit kiest voor jouw product? En hoe ga je om met marketingclaims als productontwikkelaar? Tijdens het vernieuwde Food Future Event op 29 september komen productontwikkelaars aan het woord. Meld je nog snel aan!

Jonge R&D'ers vertellen over hun ervaringen bij hun eerste baan

Jonge R&D'ers over eerste baan: 'Net als bij autorijden leer je het meeste door te doen'

Veel jonge R&D'ers stromen direct vanuit hun opleiding door naar een eerste baan. Zijn ze door hun opgedane kennis op school voorbereid op deze baan? Waar lopen ze tegenaan? En hoe kunnen jonge R&D'ers meerwaarde leveren ten opzichte van ervaren collega's? VMT sprak met zeven jonge R&D'ers. "Je moet leren welke persoon je waarvoor nodig hebt."

Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen opende op maandag 20 juni officieel de Food Innovation Academy. (Foto: Richard Kok)

Hoe maak je jonge mensen warm voor een baan in de foodsector? Dit is hoe Food Innovation Academy het doet (podcast)

De Lentiz onderwijsgroep opende maandag 20 juni officieel de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Het moet een scholings- en praktijkplek zijn voor waar jongeren worden getriggerd te kiezen voor een carrière in de voedingsindustrie, in samenwerking met de foodbedrijven zelf. Hoe dat gebeurt, hoor je in deze podcast.

Verstegen start met testen voor lokale productie van kruiden en specerijen Beeld: ANP

Verstegen test regionaal met natuurinclusieve teelt van kruiden en specerijen

Verstegen sluit zich aan bij het project 'Rotterdam de boer op!' en legt een model voedselbos aan op eigen terrein. "Dat we er nu werk van gaan maken om een deel van de producten zelf regionaal en op natuurinclusieve wijze te produceren, is voor ons een grote stap."