Prijs voor Verstegen Spices & Sauces: bijna helemaal van het gas af

Prijs voor Verstegen Spices & Sauces: bijna helemaal van het gas af

Verstegen Spices & Sauces kan sinds dit jaar vrijwel volledig zonder gas opereren. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) beloonde het bedrijf daarvoor met de EZK Energy Award 2022. Wat deed het bedrijf in de ogen van RVO goed?

"Verstegen Spices & Sauces is veranderd naar een duurzaam totaalconcept. Het heeft stap voor stap, samen met de netbeheerder, processen naar elektrisch omgebouwd. Hierdoor werkt Verstegen in 2023 vrijwel gasloos. Verstegens aanpak met de lokale netbeheerder is daarnaast breder toepasbaar", zei de jury over de winst van Verstegen.

Zonder gas

Binnenkort kan Verstegen zonder gas werken, door het omzetten van gas ingerichte processen naar elektrisch. In het kantoorpand, bijvoorbeeld met behulp van warmtepompen en LED-verlichting. Maar sinds kort ook in het productieproces, door de aanschaf en installatie van een speciale elektrische ketel.

De EZK Energy Award 2022

Op donderdag 26 januari 2023 reikte juryvoorzitter Michel Heijdra de EZK Energy Award 2022 uit. Deze prijs wordt ieder jaar beschikbaar gesteld door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Verstegen was genomineerd samen met Bakkerij Carl Siegert en De Noord-Hollands Bierbrouwerij. Een eervolle vermelding was er voor Dorpsmolen Reduzum. De Gemeente Middelburg ontving daarnaast een Energy Award voor gemeenten. 

Marianne van Keep, Chief Sustainability Officer bij Verstegen, vertelt over de acties en ambities.
Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.