Westland Kaas neemt vegan kaasmerk Kees over

Westland Kaas neemt vegan kaasmerk Kees over

Westland Kaas bekend van Old Amsterdam en Maaslander koopt het vegan kaasmerk 'Kees'. Volgens Westland Kaas past de overname van Kees bij de 'eigenzinnige van zakendoen' van het familiebedrijf die zich richt op vernieuwing en creativiteit.

Zo ontwikkelde het bedrijf naar eigen zeggen de eerste Maaslander zoutarme kaas en Old Amsterdam van geit. Ook werkt Westland bijvoorbeeld samen met Those Vegan Cowboys bij het ontwikkelen van veganistische alternatieven voor kaas. Those Vegan Cowboys is het bedrijf van Jaap Korteweg en Nico Koffeman, de oprichters van de Vegetarische Slager.

Westland Kaas ziet kansen met het vegan kaasmerk Kees

Ronald van Zetten, ceo van Westland Kaas: ‘Bij Westland hebben we een passie voor ondernemerschap, gericht op het steeds verbeteren van de smaak en receptuur van onze producten. Deze overname van Kees brengt ons opnieuw dichter bij onze missie, waarbij we het leven beter willen laten smaken, door zo veel mogelijk mensen te laten genieten van de heerlijkste kaas op een duurzame manier.

Het merk Kees is opgericht in 2011

Marc van Wanroij en Gijs Jansen begonnen met ‘Kees’ onder de naam Keesmakers in 2011. Kees geldt als variant op kaas. Het bestaat uit magere koemelk en de productie valt te vergelijken met die van Goudse kaas. Alleen vervangt Kees de zuivelvetten voor plantaardige oliën, waardoor in het product veel onverzadigde vetzuren zitten. Het alternatief bevat 50 procent minder verzadigde vetten dan reguliere kaas.

Bedrijfsovername

Bedrijfsovernames in voeding 2025: Vrumona neemt GiG Drinks over

In dit artikel recente bedrijfsovernames in de voedingsindustrie op een rij. De laatste wapenfeiten: Vrumona neemt GiG Drinks over, The New Originals Company neemt SoFine over en Plukon Food Group neemt Grupo Avícola Hidalgo over.

plantaardige eiwitten

Oprichter Willicroft verkoopt na moeilijk jaar: 'opschalen in...

Oprichter Brad Vanstone meldt dat hij na een moeilijk 2024 zijn bedrijf Willicroft - producent van plantaardige alternatieven voor kaas en boter - heeft verkocht.

Fermentatie

Kaas maken met caseïne geproduceerd via fermentatie? Those Vegan...

De Duitse kaasproducent Hochland Group gaat met de caseïne van Those Vegan Cowboys kaas maken.

foto: shutterstock
Bedrijfsovername

Bedrijfsovernames in voeding 2024: maker Delirium-bier neemt...

In dit artikel recente bedrijfsovernames in de voedingsindustrie op een rij. Het laatste wapenfeit: Brouwerij Huyghe neemt brouwerij Het Anken over.

Unilever

Unilever vindt koper voor Conimex

Unilever verkoopt Conimex aan het Finse foodbedrijf Paulig bekend van de merken Santa Maria en Poco Loco.

Beeld: Shutterstock
Overnames

Unilever verkoopt Unox en Zwan aan Zwanenberg Food Group

Unilever ontving een bindend bod van Zwanenberg Food Group voor de overname van de merken Unox en Zwan. Beide merken maken al bijna een eeuw deel uit van de Unilever-portfolio. Unox sinds 1937 en Zwan sinds 1928.

Beemster kaas van CONO Kaasmakers.Gesponsord
Gesponsord
Kaas

Gesponsord Duurzame kaasproductie als onderdeel van een klimaatneutrale kaasketen

In de zuivelsector streeft CONO Kaasmakers, een kleine coöperatie van melkveehouders uit de regio Noord-Holland, naar een goede harmonie tussen koeien, boeren en kaasmakers. Deze samenwerking is niet alleen een kernwaarde, het is ook de sleutel tot het bereiken van meer dan wat individuele partijen afzonderlijk kunnen bewerkstelligen. Door de coöperatie, die als sinds 1901 bestaat, wordt niet alleen geïnvesteerd in het maken van de lekkerste kaas en een sterk merk, maar ook in een positieve toekomst voor komende generaties in de zuivelbranche.

FrieslandCampina

FrieslandCampina concentreert productie en sluit kaasfabriek, totaal...

FrieslandCampina heeft vandaag plannen aangekondigd zijn productie in Nederland te optimaliseren. Zo wil het bedrijf activiteiten in Leeuwarden meer concentreren en de productie van natuurkaas in het Limburgse Born verplaatsen naar het Friese Workum. Door deze plannen komen volgens FrieslandCampina 186 banen te vervallen.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Met deze 9 producten willen startups gezondere alternatieven bieden
  2. CBL: 'Voorlopig geen krekelmeel in voedingsmiddelen'
  3. Trends in dranken: van botanicals tot eetbare cocktails
  4. Investeringen in startups steeds populairder: Roquette en Beneo stappen in startups
  5. Hooghoudt brengt korte keten terug met Graanrepubliek: 'Smaak is direct verbonden met herstel biodiversiteit'
  6. Voor abonneesOn Topic: de antwoorden op deze 10 vraagstukken geven de beginnende QA'er een streepje voor (update)
  7. 'Consumenten kopen meer biologische versproducten dan houdbare producten'
  8. Crisp gaat maaltijdboxen aanbieden door overname De Krat
  9. Voor abonneesOn Topic: dit zijn de NAPV-criteria per productgroep
  10. Column Simone Hertzberger: Verkeerde bron
  1. Broodnodig onderzoek naar uitbraken door tahini, hummus en halva levert betere kennis op
  2. Nieuwe normen voor verschillende voedselcategorieën: 'PFAS's zijn schadelijker dan werd gedacht'
  3. Zo werkt Iglo aan herformulering: 'Met kant-en-klare producten rijden consumenten minder snel een scheve schaats'
  4. HAK stapt over op lokaal biologisch: 'Disruptieve aanpak nodig om vraag te vergroten'
  5. Wereldhandel zorgt voor grenzeloze uitbraken
  6. Zo spelen startups in op trends: 10 innovaties op de Horecava
  7. Met deze 11 plantaardige producten brengen startups de markt in beweging
  8. Uitbraak met 100 zieken blijkt veroorzaakt door rucola
  9. Eyeopener voor producenten zuigelingenvoeding: rechter ziet 'groeimelk' als gezondheidsclaim
  10. Productinnovaties januari: Ben & Jerry's chocoladerepen, botanische soda en plantaardige visfilet