Westland Kaas neemt vegan kaasmerk Kees over

Westland Kaas neemt vegan kaasmerk Kees over

Westland Kaas bekend van Old Amsterdam en Maaslander koopt het vegan kaasmerk 'Kees'. Volgens Westland Kaas past de overname van Kees bij de 'eigenzinnige van zakendoen' van het familiebedrijf die zich richt op vernieuwing en creativiteit.

Zo ontwikkelde het bedrijf naar eigen zeggen de eerste Maaslander zoutarme kaas en Old Amsterdam van geit. Ook werkt Westland bijvoorbeeld samen met Those Vegan Cowboys bij het ontwikkelen van veganistische alternatieven voor kaas. Those Vegan Cowboys is het bedrijf van Jaap Korteweg en Nico Koffeman, de oprichters van de Vegetarische Slager.

Westland Kaas ziet kansen met het vegan kaasmerk Kees

Ronald van Zetten, ceo van Westland Kaas: ‘Bij Westland hebben we een passie voor ondernemerschap, gericht op het steeds verbeteren van de smaak en receptuur van onze producten. Deze overname van Kees brengt ons opnieuw dichter bij onze missie, waarbij we het leven beter willen laten smaken, door zo veel mogelijk mensen te laten genieten van de heerlijkste kaas op een duurzame manier.

Het merk Kees is opgericht in 2011

Marc van Wanroij en Gijs Jansen begonnen met ‘Kees’ onder de naam Keesmakers in 2011. Kees geldt als variant op kaas. Het bestaat uit magere koemelk en de productie valt te vergelijken met die van Goudse kaas. Alleen vervangt Kees de zuivelvetten voor plantaardige oliën, waardoor in het product veel onverzadigde vetzuren zitten. Het alternatief bevat 50 procent minder verzadigde vetten dan reguliere kaas.

Bedrijfsovernames in voeding 2024: FrieslandCampina en Milcobel kondigen intentie tot fusie aan

Bedrijfsovernames in voeding 2024: FrieslandCampina en Milcobel...

In dit artikel recente bedrijfsovernames in de voedingsindustrie op een rij. Het laatste wapenfeit: FrieslandCampina en Milcobel kondigen intentie tot fusie aan.

Unilever vindt koper voor Conimex

Unilever vindt koper voor Conimex

Unilever verkoopt Conimex aan het Finse foodbedrijf Paulig bekend van de merken Santa Maria en Poco Loco.

Beeld: Shutterstock

Unilever verkoopt Unox en Zwan aan Zwanenberg Food Group

Unilever ontving een bindend bod van Zwanenberg Food Group voor de overname van de merken Unox en Zwan. Beide merken maken al bijna een eeuw deel uit van de Unilever-portfolio. Unox sinds 1937 en Zwan sinds 1928.

Beemster kaas van CONO Kaasmakers.

Duurzame kaasproductie als onderdeel van een klimaatneutrale kaasketen

In de zuivelsector streeft CONO Kaasmakers, een kleine coöperatie van melkveehouders uit de regio Noord-Holland, naar een goede harmonie tussen koeien, boeren en kaasmakers. Deze samenwerking is niet alleen een kernwaarde, het is ook de sleutel tot het bereiken van meer dan wat individuele partijen afzonderlijk kunnen bewerkstelligen. Door de coöperatie, die als sinds 1901 bestaat, wordt niet alleen geïnvesteerd in het maken van de lekkerste kaas en een sterk merk, maar ook in een positieve toekomst voor komende generaties in de zuivelbranche.

FrieslandCampina concentreert productie en sluit kaasfabriek, totaal 186 banen verloren

FrieslandCampina concentreert productie en sluit kaasfabriek, totaal...

FrieslandCampina heeft vandaag plannen aangekondigd zijn productie in Nederland te optimaliseren. Zo wil het bedrijf activiteiten in Leeuwarden meer concentreren en de productie van natuurkaas in het Limburgse Born verplaatsen naar het Friese Workum. Door deze plannen komen volgens FrieslandCampina 186 banen te vervallen.

Onvrede over loon leidt tot staking bij Remia

Onvrede over loon leidt tot staking bij Remia

Werknemers van sauzenfabrikant Remia leggen vanaf donderdagmiddag 24 uur het werk neer, kondigt vakbond FNV aan. Volgens de vakbond is de directie van het bedrijf niet tegemoetgekomen aan de eisen voor een nieuwe cao van werknemers van Remia's fabriek in Den Dolder. Met de staking wil FNV de maker van mayonaise, ketchup en satésaus onder druk zetten om een hoger loonbod te doen.

Een plantaardig alternatief voor kaas van lokale grondstoffen? Het project KAAZ moet daarbij helpen

Een plantaardig alternatief voor kaas van lokale grondstoffen? Het...

KAAZ staat voor Kaas Alternatief, Ambachtelijk en Zuiver. Het project heeft tot doel een innovatief plantaardig kaasalternatief te ontwikkelen met lokaal geteelde eiwitgewassen via traditionele kaasbereidingsmethoden.

Foto: Global Food Consumers Forum

Salmonella-uitbraak door kaas treft 70 mensen in Frankrijk

In Frankrijk zijn meer dan 70 mensen ziek geworden door een Salmonella-uitbraak die gelinkt is aan de consumptie van zachte kazen van het merk Le Chasteau.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.