Keesmakers wil gezondere productintroducties in supermarktschap en start Fitter Food Collective

Keesmakers wil gezondere productintroducties in supermarktschap en start Fitter Food Collective
Volgens Keesmakers past 85% van het supermarktaanbod niet in de Schijf van Vijf

Keesmakers begint een nieuwe distributietak: Fitter Food Collective. De bedoeling is om gezondere producten bij de retail, foodservice en speciaalzaak op het schap te krijgen. Nederlandse producenten kunnen zich hierbij aansluiten.

Van Nationaal Preventie Akkoord tot Nutriscore: gezonde voeding staat in de schijnwerpers. Tegelijk past ruim 85% van het aanbod in de supermarkt niet in de Schijf van Vijf, vinden de makers van het kaasalternatief Kees. Keesmakers start daarom het Fitter Food Collective en introduceert naar eigen zeggen 'verrassend gezond eten in de schappen'.

Meer gezonde merken in het schap

Al 12 jaar is Kees op de Nederlandse markt actief. Deze ervaring met het in de markt zetten van een complexe gezondheidsboodschap wil Keesmakers gebruiken om andere gezonde merken te helpen.

Marc van Wanroij, de oprichter van
Keesmakers en Fitter Food Collective

Dit doen ze als Fitter Food Collective: een nieuwe distributeur die volledig inzet op gezond eten. Dit collectief haalt maaltijden, ingrediënten en snacks van over de hele wereld naar Nederland. Ook Nederlandse producenten kunnen zich aansluiten om hun gezonde product bij de retail, foodservice en speciaalzaak binnen te krijgen.

Gezonde productintroducties

De nood aan gezonde producten is hoog, vindt Marc van Wanroij, de oprichter van Keesmakers en Fitter Food Collective. 'Het merendeel van de consumenten wil gezond eten. De meeste retailers willen ook een goed assortiment, maar het aanbod blijft al jaren veel te beperkt.'

We werken met diëtisten en goede doelen zoals de Nierstichting, zo beoordelen we samen welke producten vernieuwend en gezond zijn. Daarna brengen we dit eten naar de supermarkt”

Fitter Food Collective wil het aandeel gezonde introducties in de retail en foodservice vergroten. Daarom werkt deze distribiteur enkel met goede voeding. 'We willen gezond eten makkelijk maken. Een dampend bord vol goede kost, zonder overdaad aan vet, suiker en zout. We werken met diëtisten en goede doelen zoals de Nierstichting, zo beoordelen we samen welke producten vernieuwend en gezond zijn. Daarna brengen we dit eten naar de supermarkt', aldus van Wanroij.

Het startassortiment van Fitter Food Collective
bestaat onder meer uit twee soorten haverrijst

Breed assortiment

Het startassortiment bestaat, naast Kees, uit twee soorten haverrijst: een innovatie uit Scandinavië. Haverrijst bevat 67% meer eiwitten, 7,5 keer meer voedingsvezels en 26% minder koolhydraten dan traditionele witte rijst. Onder het internationale merk Willja wordt deze ‘Oat Rice’ exclusief bij de Jumbo geïntroduceerd.

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.
Zij voert haar werk als zelfstandige uit onder de naam Grip op Content.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. VWS: 'Een snellere btw-verlaging voor groente en fruit is niet mogelijk'
  2. Recap Food Future Event: van plantaardig tot Nutri-Score
  3. Europese Commissie over geharmoniseerd voedselkeuzelogo: 'Het gaat geen Nutri-Score heten'
  4. Kraft Heinz gaat voor systeemverandering en levert ontbijtproducten in 'big bags' aan Pieter Pot
  5. Risicovolle oesters zorgen voor zieken en sterfgevallen door Vibrio
  6. Producenten alcoholische dranken teleurgesteld over einde overleg preventieakkoord
  7. 'Digitaal productpaspoort is cruciaal om ketens circulair te maken'
  8. Voedselverspilling in de voedingsindustrie: aan deze knoppen kan de QA-manager draaien
  9. Nieuwe CFSO van NVWA Bernadette Ossendorp is keynote op Food Safety Event: dit zijn de speerpunten binnen handhaving
  10. SIAL: Dit zijn de foodinnovaties die nu het verschil maken
  1. Zo verlaag je kiemgetallen en bestrijd je listeria met klimaatbeheersing en condenspreventie
  2. Voor abonneesDiepvriesfruit veroorzaakt hepatitis
  3. Zo zijn de richtlijnen van hygiënisch ontwerpen veranderd in de tijd
  4. Crisp breidt assortiment met verse maaltijden uit door overname Eetfabriek
  5. Expertpanel: 'Versnelt het tekort aan medewerkers het robotiseringsniveau in de voedingsindustrie?'
  6. Italiaanse autoriteiten vinden de bron van een dodelijke uitbraak
  7. Ook glastuinbouw luidt noodklok: minder groente en fruit door hoge kosten
  8. Vlaanderen Circulair lanceert projectoproep om circulaire voedselketen te ondersteunen.
  9. Coca-Cola maakt doppen aan fles vast om recycling te stimuleren
  10. Startup Meatable start productie kweekvlees in Singapore