Amsterdamse startup Max&Bien: 'We willen met kaaswiel plantaardige kaas zo normaal mogelijk maken'

Amsterdamse startup Max&Bien: 'We willen met kaaswiel plantaardige...

De Amsterdamse kaasmakerij Max&Bien introduceren naar eigen zeggen als eerste een volledig plantaardig kaaswiel met paraffine coating. Sinds de coronacrisis neemt de vraag van kaaswinkels toe. De basis van de schaafbare speciaalkaas is gefermenteerde tarwe. Mede-oprichter Jobien Groen:

Innovatie in plantaardig kaasschap: plantaardige Heks'nkaas en Nurishh plakken en geraspt

Innovatie in plantaardig kaasschap: plantaardige Heks'nkaas en...

Vanaf deze week zijn er nieuwe plantaardige kaasproducten te vinden in de supermarktschappen. Zo lanceert Heks'nkaas een plantaardige variant van de smeerdip. Daarnaast introduceert het Franse bedrijf La Groupe Bel een nieuw plantaardig kaasmerk: Nurishh. Hiermee komen er steeds meer plantaardige kaasalternatieven in de schappen, recentelijk lanceerde Westland Kaas en Those Vegan Cowboys al plantaardige kaasproducten.

De markt voor plantaardige kaas is klein, maar laat een sterke groei zien'

De markt voor plantaardige kaas is klein, maar laat een sterke groei...

Uit onderzoek van Proveg vorig jaar bleek dat flexitariërs, vegetariërs en veganisten op zoek zijn naar plantaardige alternatieven voor kaas. Innova Market Insights dook in hun database voor VMT en keek hoe de markt voor deze plantaardige producten groeit en welke claims bedrijven gebruiken.

100% plantaardige kaas Those Vegan Cowboys en Westland vanaf juni in de schappen

100% plantaardige kaas Those Vegan Cowboys en Westland vanaf juni in...

Those Vegan Cowboys en Westland kaas lanceren samen het plantaardige merk WildWestLand met de slogan 'Knowhow since 1936. No cow since 2020'. De eerste producten van het merk liggen in juni in de supermarkt. Daarnaast werken de bedrijven aan een versnelde ontwikkeling van plantaardige kazen.

Stelling: 'Exact vermelden uit welke landen de bestanddelen van een...

In Groot-Brittannië is een hevig debat ontstaan over de herkomst van voedingsproducten. De aanleiding hiervoor vormde Iers varkensvlees dat besmet was met dioxine. Verwarring alom want veel Britse fabrieken verwerken Iers vlees. Op het etiket kwam dus te staan: produced in Britain, terwijl het vlees uit het buurland kwam. De Europese regels schrijven voor dat de laatste bewerking aan het product de herkomst bepaalt. De Britse overheid ziet dit anders en wil op het etiket exact aangeven wat het herkomstland van de bestanddelen is.

Hollandse high tech met wereldallure

Machines van wereldklasse waarmee Nederland de toekomst in kan. Dat is de doelstelling van het innovatieprogramma Technology & Food Systems Network (TeFoN). Brainport is initiatiefnemer en werkt nauw samen met Greenport Venlo en Food Valley Wageningen. "We combineren kennis van het product met kennis van de productie-omgeving, weten wat er in de markt speelt en hebben een neus voor handel."