ADM verdubbelt verwerkingscapaciteit van soja

ADM verdubbelt verwerkingscapaciteit van soja
De vraag naar plantaardige alternatieven zal volgens ADM met zo’n 14% per jaar groeien.

Het van oorsprong Amerikaanse voedingsbedrijf ADM breidt zijn productiecapaciteit van alternatieve eiwitten aanzienlijk uit met een nieuw innovatiecentrum. Hiermee wil het de groeiende vraag naar plantaardige alternatieven voor dierlijke eiwitten voor blijven.

Naar verwachting zal in 2025 het Protein Innovation Center geopend worden in Decatur, Illinois; een investering van ongeveer $300 miljoen. De productiecapaciteit van soja-eiwitconcentraat wordt met dit nieuwe innovatiecentrum bijna verdubbeld.

Overname

Dit project is slechts een van de initiatieven waarmee ADM zijn wereldwijde capaciteit voor de productie van alternatieve eiwitten vergroot. Vorig jaar nam ADM bijvoorbeeld al Sojaprotein over, een Europese leverancier van plantaardige eiwitten zonder genetisch gemodificeerde organisme (ggo’s) - goed voor de verwerking van 250.000 ton sojabonen per jaar.

Groeiende vraag

Volgens ADM zullen de trends op het gebied van voedselzekerheid en duurzaamheid leiden tot een groeiende verkoop van alternatieve vlees- en zuivelproducten. Het bedrijf verwacht dat deze groei zo’n 14% per jaar tot ongeveer $125 miljard in 2030 zal bedragen. Het nieuw te openen Protein Innovation Center moet helpen aan deze toenemende vraag te voldoen.

Heleen van der Male

Heleen van der Male

Freelance redacteur

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Gulpener plukt vruchten van focus op lokaal graan
  2. Brood produceren zonder afhankelijk te zijn van Oekraïens graan - zo doet NOWEL dat
  3. Na klachten over salmonellose ging diepvriesvla met appel uit de verkoop
  4. Salmonella-uitbraak Ferrero leidt tot 150 Europese besmettingen: 'Bacteriën zitten in 'bedje van vet''
  5. Nieuwe opsporingstechniek NVWA brengt medicijnresten in rundvlees aan het licht
  6. Nieuwe contractregels leggen jokkende handelaren aan de ketting
  7. Groente en Listeria passen misschien goed bij elkaar
  8. Milieuclaims: dit gaat er (binnenkort) veranderen
  9. Tiense Suiker gaat drinkwater leveren aan huishoudens
  10. Zieken in wintersportdorpje door besmet gehakt
  1. Vion zet in op duurzame ketens
  2. Diepvriespizza's zijn mogelijk de oorzaak van een ernstige uitbraak met veel complicaties
  3. Onderzoekslab: 'Belangen industrie spelen hoofdrol bij gesprekken met VWS over productverbetering'
  4. Column Suzanne van der Pijll: 'Eiwittransitie is de default omdraaien'
  5. Belgische fabriek Ferrero moet sluiten, alle Kinder-chocolade moet uit Belgische schappen. Update: recall wordt ook in Nederland uitgebreid
  6. Onderzoek Questionmark: 'Prijsverschil tussen dierlijke en plantaardige producten neemt af'
  7. Verstopte filter in fabriek is oorzaak salmonella-uitbraak chocolade eieren
  8. LEVO: 'Voldoende olie alternatieven beschikbaar voor voedselindustrie, hamsteren is onnodig'
  9. NVWA handhaaft tijdelijk niet op foutieve etiketten door tekorten zonnebloemolie (update)
  10. Jan-Willem Grievink: 'Bakkerij en meelfabrikant moeten loskomen van kilo-denken'