ADM verdubbelt verwerkingscapaciteit van soja

ADM verdubbelt verwerkingscapaciteit van soja
De vraag naar plantaardige alternatieven zal volgens ADM met zo’n 14% per jaar groeien.

Het van oorsprong Amerikaanse voedingsbedrijf ADM breidt zijn productiecapaciteit van alternatieve eiwitten aanzienlijk uit met een nieuw innovatiecentrum. Hiermee wil het de groeiende vraag naar plantaardige alternatieven voor dierlijke eiwitten voor blijven.

Naar verwachting zal in 2025 het Protein Innovation Center geopend worden in Decatur, Illinois; een investering van ongeveer $300 miljoen. De productiecapaciteit van soja-eiwitconcentraat wordt met dit nieuwe innovatiecentrum bijna verdubbeld.

Overname

Dit project is slechts een van de initiatieven waarmee ADM zijn wereldwijde capaciteit voor de productie van alternatieve eiwitten vergroot. Vorig jaar nam ADM bijvoorbeeld al Sojaprotein over, een Europese leverancier van plantaardige eiwitten zonder genetisch gemodificeerde organisme (ggo’s) - goed voor de verwerking van 250.000 ton sojabonen per jaar.

Groeiende vraag

Volgens ADM zullen de trends op het gebied van voedselzekerheid en duurzaamheid leiden tot een groeiende verkoop van alternatieve vlees- en zuivelproducten. Het bedrijf verwacht dat deze groei zo’n 14% per jaar tot ongeveer $125 miljard in 2030 zal bedragen. Het nieuw te openen Protein Innovation Center moet helpen aan deze toenemende vraag te voldoen.

Heleen van der Male

Heleen van der Male

Freelance redacteur

Oprichter verkoopt Willicroft na moeilijk jaar

Oprichter verkoopt Willicroft na moeilijk jaar

Oprichter Brad Vanstone meldt dat hij na een moeilijk 2024 zijn bedrijf Willicroft - producent van plantaardige alternatieven voor kaas en boter - heeft verkocht.

Lupineballetjes bij Ekoplaza: 'We zochten naar een meer populaire manier om de peulvrucht aan te bieden'

Lupineballetjes bij Ekoplaza: 'We zochten naar een meer populaire...

Ekoplaza heeft lupineballetjes in het assortiment opgenomen. De lupine komt van ecoboerderij Andre Jurrius. "We willen een korte keten hebben met onze telers," vertelt kwaliteitsmanager Steven IJzerman aan VMT.

Foodvalley verwacht dat deze eiwittrends de komende vijf jaar bepalend zijn

Foodvalley verwacht dat deze eiwittrends de komende vijf jaar...

Welke trens bepalen het veld van eiwitten? De TPC-community binnen Foodvalley boog zich over dit onderwerp en formuleerde 8 trends waar voedselproducenten of investeerders hun voordeel mee kunnen doen.

Foto: shutterstock

Biologische labels winnen aan populariteit: 'Internationale normen...

Biologische voedselkeuzelogo's zijn steeds vaker terug te vinden op verpakkingen. Naast huidige biologische standaarden zijn er nieuwe biologische schema's in opkomst. Advies- en onderzoeksbureau Ecovia Intelligence ziet een stijgende trend in biologische voedselkeuzelogo's.

Jaaroverzicht podcasts 2024: Trends spotten tot Plus over plantaardig

Jaaroverzicht podcasts 2024: Trends spotten tot Plus over plantaardig

VMT nam dit jaar 12 podcasts op. Tijdens de kerstvakantie kun je ze gratis beluisteren. In dit artikel zetten we ze allemaal op een rij.

'Vleessector hield informatie achter over populariteit vleestaks in 2021'

'Vleessector hield informatie achter over populariteit vleestaks in...

Toen er in 2021 een politieke discussie gaande was over het wel of niet invoeren van een vleesheffing, was 74% van de Nederlanders voor een prijsstijging. De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) zou dat hebben geweten uit een peiling onder 2550 Nederlanders, maar toen hebben verzwegen. Die beschuldiging uit de TAPP-coalitie. Nederland Vleesland reageert.

Beemster kaas van CONO Kaasmakers.Gesponsord
Gesponsord

Gesponsord Duurzame kaasproductie als onderdeel van een klimaatneutrale kaasketen

In de zuivelsector streeft CONO Kaasmakers, een kleine coöperatie van melkveehouders uit de regio Noord-Holland, naar een goede harmonie tussen koeien, boeren en kaasmakers. Deze samenwerking is niet alleen een kernwaarde, het is ook de sleutel tot het bereiken van meer dan wat individuele partijen afzonderlijk kunnen bewerkstelligen. Door de coöperatie, die als sinds 1901 bestaat, wordt niet alleen geïnvesteerd in het maken van de lekkerste kaas en een sterk merk, maar ook in een positieve toekomst voor komende generaties in de zuivelbranche.

Een actueel thema bij de nieuwbouw van Vezet is verder ‘automatisering en robotisering’.

Vezet gaat miljoenen kilo's groente besparen door snij-afval te...

De nieuwbouw van Koninklijke Vezet in Warmenhuizen krijgt een oppervlakte van maar liefst 35.000 m2. In 2026 moet het in bedrijf gaan. In het ontwerp van de nieuwbouw ligt de focus op duurzaamheid, hygiënisch ontwerp en verwaarding van reststromen voor menselijke en dierlijke consumptie.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.