Handig overzicht: hoe duurzaamheid - CO2-footprint - te berekenen (+video's)

Handig overzicht: hoe duurzaamheid - CO2-footprint - te berekenen (+video's)

Elk foodbedrijf - groot of klein - is bezig met duurzaamheid. CO2-footprint berekenen, reststromen in kaart brengen, energie duurzaam winnen. De mogelijkheden lijken eindeloos. Waar begin je met het meten van duurzaamheid? Dit vertelden deze experts tijdens het online event Food Sustainability Update.

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Pauline Rosenberg

Pauline Rosenberg

Sustainability Specialist

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Revyve schaalt met investering productie eiwit uit biergist op: 'Klanten willen af van niet duurzaam en duur kippenei-eiwit'
  2. interpack 2023: Digitalisering is een win-win voor machinebouwers en voedingsbedrijven
  3. Strengere regels voor slachthuizen in de maak: definitieve sluiting na drie ernstige overtredingen
  4. Food Law Event 2023: van Farm to Fork en 1169/2011 tot duurzaamheidsclaims en allergenen
  5. Tony's Chocolonely legt missie vast in juridische structuur: 'Altijd trouw blijven aan missie is geen gegeven'
  6. GesponsordGratis webinar met concrete handvatten om voedselveiligheid te borgen in je productiebedrijf
  7. Consumentenbond: 'Ergste prijsstijgingen basisvoeding lijken voorbij'
  8. Voor abonneesPlus en duurzaamheid: 'overgang naar bio is nu nieuwe normaal' (video)
  9. Belgische recalls en waarschuwingen mei: onvermeld allergeen in extracten en in notenmix macadamia
  10. Nederlandse recalls en waarschuwingen mei: listeria in tartaar en sporen zware nachtschade wokmix
  1. Het is moeilijk om vast te stellen welk levensmiddel ziek maakte
  2. Deze hordes hebben natuurlijke additieven nog te nemen: houdbaarheid, werking en prijs
  3. Gelders pluimveebedrijf bestraft voor verkoop van salmonella-eieren
  4. Rechtbank vindt milieuvergunning cacaofabriek Olam te zwak
  5. Popcornmais uit de verkoop wegens te veel aflatoxine
  6. Next Food Collective: 'Grote fabrikanten eisen van leveranciers straks ingrediënten vanuit regeneratieve landbouw'
  7. 'Strafheffing' op gas maakt ook voedingsmiddelenbedrijven het leven zuur
  8. Dit zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van additieven wetgeving
  9. World Meat Congress 2023 strijkt neer in Maastricht: hoe pareert sector alle transities en uitdagingen?
  10. Eén sterfgeval en twee zieken door halfzachte kaas