Voor abonnees
Voor abonnees
Food Safety Event

Voor abonnees De hete aardappel PFAS: hoe krijgen we er grip op en hoe beoordelen...

De PFAS-problematiek roept enkele belangrijke vragen op zoals: Hoe krijgen we grip op PFAS, hoe beoordelen we de risico's van PFAS via voedsel en drinkwater in Nederland door de gehele keten en hoe kunnen we krachten bundelen? Deze vragen stonden centraal tijdens een speciale sessie over PFAS op het Food Safety Event. Bekijk hier de video.

Koen de Reu tijdens het Food Safety Event 2023.Voor abonnees
Voor abonnees
Biofilms

Voor abonnees Biofilms elimineren? Zo pak je dat aan (video)

Reinigings- en ontsmettingsprocedures in levensmiddelenbedrijven zijn vaak onvoldoende om ongewenste bacteriën die hardnekkig vastgehecht zijn aan oppervlakken te verwijderen. Tijdens het Food Safety Event ging Koen de Reu, Senior Researcher bij ILVO, in op het gevaar van biofilms binnen de voedingsindustrie.

Food Sustainability Update

Handig overzicht: hoe duurzaamheid - CO2-footprint - te berekenen...

Elk foodbedrijf - groot of klein - is bezig met duurzaamheid. CO2-footprint berekenen, reststromen in kaart brengen, energie duurzaam winnen. De mogelijkheden lijken eindeloos. Waar begin je met het meten van duurzaamheid? Dit vertelden deze experts tijdens het online event Food Sustainability Update.

Voor abonnees
Voor abonnees
Duurzaamheid

Voor abonnees Plus en duurzaamheid: 'overgang naar bio is nu nieuwe normaal' (video)

Supermarktketen PLUS werd onlangs voor de 7e keer op rij uitgeroepen tot meest verantwoorde supermarkt. Duurzaamheidsmanager Marlijn Simons van PLUS vertelde tijdens de Food Sustainability Update hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen.

Voor abonnees
Voor abonnees
Duurzaamheid

Voor abonnees Toewerken naar klimaatneutraal? Calculeer de impact en stel een...

Communiceer je als bedrijf over klimaatneutraal zijn? Een goede onderbouwing is essentieel zegt Suzanne van der Pijll van Schuttelaar & Partners. Bekijk de video.

Voor abonnees
Voor abonnees
Duurzaamheid

Voor abonnees 'Ook kleine bedrijven moeten CO2-footprint in kaart brengen' (video)

"Ook kleine bedrijven kunnen aan de slag met het in kaart brengen van hun CO2-footprint", stelt Marc Herberigs, Sustainability Consultant bij Stichting Stimular. De Milieubarometer is een tool om de eerste stappen te maken in het berekenen en verlagen van de footprint. Bekijk de video.

Voor abonnees
Voor abonnees
Food Sustainability Update

Voor abonnees Waarom één overkoepelend duurzaamheidskeurmerk broodnodig is in food...

Volgens duurzaamheidsexpert Boone was er teveel vrijblijvendheid in het meten en communiceren van duurzaamheid. Iedereen deed het op zijn eigen manier en er waren geen vastgestelde normen. Dat is intussen verleden tijd. Bedrijven moeten hun duurzame impact op basis van vastgestelde indicatoren meten en communiceren. Bekijk de video.

Paul in 't Veld, NVWA.Voor abonnees
Voor abonnees
Wetgeving

Voor abonnees Zo kijkt NVWA naar Infoblad 85 (tips en video)

Ook in 2022 zijn er nieuwe wijzigingen in Infoblad 85. Welke wijzigingen zijn dat? Hoe kijkt de NVWA naar Infoblad 85? Tijdens deze lezing leer je alles over Infoblad 85.

Tijn Bonnemaijers, Terbeke: “Ik heb met de QA-managers ook gekeken naar wat dan die sterke en positieve voedselveiligheidscultuur moet zijn. Waar willen we naartoe? Wat is die stip op die horizon? (Robin Britstra Fotografie)Voor abonnees
Voor abonnees
Voedselveiligheid

Voor abonnees Zo borg je een sterke voedselveiligheidscultuur (video)

Een sterke voedselveiligheidscultuur is de basis voor het produceren van veilige voedingsmiddelen. Maar wat is een sterke voedselveiligheidscultuur? Hoe introduceer je zo'n cultuur in jouw bedrijf of als die er al is: hoe verbeter je die cultuur? Hoe zorg je dat het gaat leven op de werkvloer en dat het tussen de oren van het management komt te zitten? Een aantal best practices en een video met inhoudelijke lezingen.

Sanne Stroosnijder geeft tijdens het Food Safety Event 7 tips hoe bedrijven voedselverspilling kunnen verminderenVoor abonnees
Voor abonnees
Duurzaamheid

Voor abonnees 7 tips om als producent 20 tot 30 procent voedselverspilling tegen te...

Wereldwijd wordt zo'n derde van ons voedsel verspild. Volgens Sanne Stroosnijder, programmamanager voedselverspilling bij Wageningen Food & Biobased Research, kunnen bedrijven verschillende dingen doen om voedselverspilling tegen te gaan. In dit artikel 7 tips om verspilling in het bedrijf te verminderen. "Heb je inzicht in hoeveel er in je bedrijf wordt verspild?"

  1. Voor abonneesUit 2022: Zo implementeer je een voedselveiligheidscultuur. Dit zijn 8 tips (video)
  2. Voor abonneesVMT Summerclass QA 8: Listeria beheersen - praktische reinigingstips van het Urker Zalmhuys (video)
  3. VMT Summerclass QA 7: Zo houd je voedsel virusvrij
  4. Voor abonneesVMT Summerclass QA 6: Zo roei je persisterende Listeria monocytogenes-stammen uit
  5. Voor abonneesVMT Summerclass QA 5: Dit kun je zelf doen als je na een uitbraak onder de loep ligt bij de NVWA
  6. Voor abonneesVMT Summerclass QA 4: Zo maak je risicomanagement van pathogenen minder intuïtief
  7. VMT Summerclass QA 3: Zo beheers je Listeria monocytogenes in de praktijk
  8. Voor abonneesVMT Summerclass QA 2: Zo richt je allergenenbeheer goed in
  9. Voor abonneesVMT Summerclass QA 1: Dit moet je doen bij een recall of incident
  10. Voor abonneesVMT Summerclass R&D 8: Wat zijn de bottlenecks bij de ontwikkeling van vleesvervangers? Duurzaamheid of smaak?
  11. Voor abonneesVMT Summerclass R&D 7: hoe ga je om met de spanningsvelden rondom THT en TGT?
  12. Voor abonneesVMT Summerclass R&D 6: Milieuclaim maken? Maak je niet schuldig aan deze 7 zonden van greenwashing
  13. Voor abonneesVMT Summerclass R&D 5: Leidt groen licht van EFSA tot meer insectenconsumptie Nederlander?
  14. Voor abonneesVMT Summerclass R&D 4: de invloed van crises op het huidige voedselsysteem
  15. Voor abonneesVMT Summerclass R&D 3: Het tijdperk van 'nudging'; hoe staat het met de Nutri-Score en Eco-Score?
  1. Voor abonneesVMT Summerclass R&D 2: zijn plantaardige kaasalternatieven klimaatpositief en lekker?
  2. Voor abonneesVMT Summerclass R&D 1: Dit is nodig om reststromen goed en duurzaam in te zetten
  3. Voor abonneesWebinar: Dit zijn de spanningsvelden rondom het gebruik van THT en TGT
  4. Voor abonneesWebinar terugkijken: 'Meld gevolgen verwerking en etikettering van alternatieve grondstoffen bij ons'
  5. Voor abonneesWebinar: Innoveren en efficiënt produceren? Hoe pakt Nestlé dat aan?
  6. Webinar: Nutreco en Infor zien cruciale rol voor technologie bij verduurzaming voeding
  7. Voor abonneesWebinar: Innova Foodtrends 2022 over consumenten die bescherming planeet als gezamenlijke verantwoordelijkheid zien
  8. Voor abonneesWebinar: NVWA geeft do's en dont's rondom het gebruik van claims
  9. Voor abonneesWebinar: NVWA introduceert interactieve additieventool, zo werkt het en dit kun je ermee
  10. Voor abonneesWebinar: Aanduidingen houdbaarheidsdata (THT en TGT) gaan op de schop: dit verandert er
  11. Webinar: Digitalisering als motor van R&D in food
  12. Voor abonneesE-Lecture: 'Digitaliseer om sneller nieuwe producten te introduceren'
  13. Interview: Carolyn Steel over noodzakelijke transitie van de voedingsindustrie
  14. Voor abonneesPaneldebat: Grip op voedselveilig schoonmaken
  15. Voor abonneesWebinar: Is de consument eindelijk klaar voor insecten?