De hete aardappel PFAS: hoe krijgen we er grip op en hoe beoordelen we de risico's? (video)Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees De hete aardappel PFAS: hoe krijgen we er grip op en hoe beoordelen...

De PFAS-problematiek roept enkele belangrijke vragen op zoals: Hoe krijgen we grip op PFAS, hoe beoordelen we de risico's van PFAS via voedsel en drinkwater in Nederland door de gehele keten en hoe kunnen we krachten bundelen? Deze vragen stonden centraal tijdens een speciale sessie over PFAS op het Food Safety Event. Bekijk hier de video.

Koen de Reu tijdens het Food Safety Event 2023.Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Biofilms elimineren? Zo pak je dat aan (video)

Reinigings- en ontsmettingsprocedures in levensmiddelenbedrijven zijn vaak onvoldoende om ongewenste bacteriën die hardnekkig vastgehecht zijn aan oppervlakken te verwijderen. Tijdens het Food Safety Event ging Koen de Reu, Senior Researcher bij ILVO, in op het gevaar van biofilms binnen de voedingsindustrie.

Handig overzicht: hoe duurzaamheid - CO2-footprint - te berekenen (+video's)

Handig overzicht: hoe duurzaamheid - CO2-footprint - te berekenen...

Elk foodbedrijf - groot of klein - is bezig met duurzaamheid. CO2-footprint berekenen, reststromen in kaart brengen, energie duurzaam winnen. De mogelijkheden lijken eindeloos. Waar begin je met het meten van duurzaamheid? Dit vertelden deze experts tijdens het online event Food Sustainability Update.

Plus en duurzaamheid: 'overgang naar bio is nu nieuwe normaal' (video)Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Plus en duurzaamheid: 'overgang naar bio is nu nieuwe normaal' (video)

Supermarktketen PLUS werd onlangs voor de 7e keer op rij uitgeroepen tot meest verantwoorde supermarkt. Duurzaamheidsmanager Marlijn Simons van PLUS vertelde tijdens de Food Sustainability Update hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen.

Toewerken naar klimaatneutraal? Calculeer de impact en stel een reductieplan op (lezing)Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Toewerken naar klimaatneutraal? Calculeer de impact en stel een...

Communiceer je als bedrijf over klimaatneutraal zijn? Een goede onderbouwing is essentieel zegt Suzanne van der Pijll van Schuttelaar & Partners. Bekijk de video.

'Ook kleine bedrijven moeten CO2-footprint in kaart brengen' (video)Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees 'Ook kleine bedrijven moeten CO2-footprint in kaart brengen' (video)

"Ook kleine bedrijven kunnen aan de slag met het in kaart brengen van hun CO2-footprint", stelt Marc Herberigs, Sustainability Consultant bij Stichting Stimular. De Milieubarometer is een tool om de eerste stappen te maken in het berekenen en verlagen van de footprint. Bekijk de video.

Waarom één overkoepelend duurzaamheidskeurmerk broodnodig is in food (video)Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Waarom één overkoepelend duurzaamheidskeurmerk broodnodig is in food...

Volgens duurzaamheidsexpert Boone was er teveel vrijblijvendheid in het meten en communiceren van duurzaamheid. Iedereen deed het op zijn eigen manier en er waren geen vastgestelde normen. Dat is intussen verleden tijd. Bedrijven moeten hun duurzame impact op basis van vastgestelde indicatoren meten en communiceren. Bekijk de video.

Paul in 't Veld, NVWA.Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Zo kijkt NVWA naar Infoblad 85 (tips en video)

Ook in 2022 zijn er nieuwe wijzigingen in Infoblad 85. Welke wijzigingen zijn dat? Hoe kijkt de NVWA naar Infoblad 85? Tijdens deze lezing leer je alles over Infoblad 85.

Tijn Bonnemaijers, Terbeke: “Ik heb met de QA-managers ook gekeken naar wat dan die sterke en positieve voedselveiligheidscultuur moet zijn. Waar willen we naartoe? Wat is die stip op die horizon? (Robin Britstra Fotografie)Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Zo borg je een sterke voedselveiligheidscultuur (video)

Een sterke voedselveiligheidscultuur is de basis voor het produceren van veilige voedingsmiddelen. Maar wat is een sterke voedselveiligheidscultuur? Hoe introduceer je zo'n cultuur in jouw bedrijf of als die er al is: hoe verbeter je die cultuur? Hoe zorg je dat het gaat leven op de werkvloer en dat het tussen de oren van het management komt te zitten? Een aantal best practices en een video met inhoudelijke lezingen.

Sanne Stroosnijder geeft tijdens het Food Safety Event 7 tips hoe bedrijven voedselverspilling kunnen verminderenVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees 7 tips om als producent 20 tot 30 procent voedselverspilling tegen te...

Wereldwijd wordt zo'n derde van ons voedsel verspild. Volgens Sanne Stroosnijder, programmamanager voedselverspilling bij Wageningen Food & Biobased Research, kunnen bedrijven verschillende dingen doen om voedselverspilling tegen te gaan. In dit artikel 7 tips om verspilling in het bedrijf te verminderen. "Heb je inzicht in hoeveel er in je bedrijf wordt verspild?"